Εξωσυζυγική σχέση: Φεύγεις ή μένεις σε ένα γάμο μετά από αυτήν; Δες τι λέει ο ειδικός

Ο ψυχολόγος του YOU Weekly συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Είσαι παντρεμένη και παράλληλα διατηρείς εξωσυζυγική σχέση; Εξακολουθείς να μένεις με το σύζυγό σου για κοινωνικούς λόγους παρότι η σχέση σας σε έχει απογοητεύσει και είσαι διαρκώς δυστυχισμένη;

Εάν αυτές οι ανησυχίες σε απασχολούν τότε δες τι λέει γι' αυτό ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, MSc, που ειδικεύεται στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων σχέσης, ο οποίος μας εξηγεί περισσότερα.(δες και για την αγχώδης διαταραχή, τι είναι; Ποια είναι τα συμπτώματά της & πώς αντιμετωπίζεται;)

Δες περισσότερα για την εξωσυζυγική σχέση σε έναν γάμο & τι λέει ο ειδικός

H αλήθεια είναι ότι εάν αντιμετωπίζεις μια παρόμοια κατάσταση τότε σίγουρα βρίσκεσαι σε ένα αδιέξοδο. Από τη μία πλευρά, δεν αισθάνεσαι συναισθηματικά καλυμμένη από τον σύζυγό σου, νιώθεις στενοχώρια και απογοήτευση, αλλά έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να χωρίσεις. Ίσως σκέφτεσαι ότι θα φανεί σαν κάτι αρνητικό για το κοινωνικό σου περιβάλλον να προχωρήσεις σε διαζύγιο. Ότι οι συγγενείς και οι γνωστοί σου θα σε κρίνουν και θα σκεφτούν άσχημα για σένα που θα χωρίσεις ή ακόμη και εσύ η ίδια ανησυχείς και διστάζεις να ξεκινήσεις τη διαδικασία του χωρισμού φοβούμενη το πώς θα είσαι στο μέλλον μόνη σου.

couple_affair
Unsplash

Από την άλλη πλευρά, η εξωσυζυγική σχέση που διατηρείς σε κάνει να ξεχνάς προσωρινά την άσχημη κατάσταση του γάμου σου και νιώθεις να παίρνεις ευχαρίστηση. Αυτή, όμως, η σχέση σε αποσυντονίζει από το να δεις κατάματα τα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Παραμένοντας όμως μέσα σε αυτή τη διπλή σχέση και τη διπλή πραγματικότητα αποπροσανατολίζεις τον εαυτό σου. Καταδικάζεις και σιγουρεύεις, όπως αναφέρεις, ότι δεν θα νιώσεις ποτέ ευτυχισμένη. Αυτό είναι μια μεγάλη παγίδα και αδικία για τον εαυτό σου! Τα αδιέξοδα τελικά τα δημιουργείς μόνη σου!

Τι μπορείς να κάνεις

Είναι σημαντικό να έρθεις αντιμέτωπη με τα θέματά σου και να μην τα αποφεύγεις ή να «κρέμεσαι» από τους άλλους. Τα προβλήματα που έχεις μέσα στον γάμο σου μπορούν να επιλυθούν; Πόσο έχεις προσπαθήσει γι' αυτό; Αν δεν μπορούν να επιλυθούν, τότε είναι σαν να παραπλανάς και να αδικείς τον σύζυγό σου, αφού θα έχει δίπλα του μια γυναίκα που μόνιμα θα είναι δυστυχισμένη!