Nιώθεις μόνη και αποτυχημένη στις σχέσεις σου που καταλήγουν πάντα άδοξα; Δες τι λέει γι' αυτό το ειδικός

Ο ψυχολόγος του YOU Weekly συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Αισθάνεσαι αποτυχημένη στις σχέσεις σου; Θεωρείς ότι κάθε φορά δίνεις τα πάντα αλλά εισπράττεις προδοσία; Νομίζεις ότι οι άνδρες είναι αχάριστοι και σε εκμεταλλεύονται;

Σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση είναι αγχωτική και δυσάρεστη. Όμως θα πρέπει να σκεφτείς πώς λειτουργείς και εσύ μέσα στις σχέσεις σου. Μην ξεχνάς ότι σε όλες αυτές τις σχέσεις υπάρχεις και εσύ!

Εμείς ρωτήσαμε τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή, MSc, που ειδικεύεται στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων σχέσης, ο οποίος μας εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις. (δες και για την αγχώδης διαταραχή, τι είναι; Ποια είναι τα συμπτώματά της & πώς αντιμετωπίζεται;)

Nιώθεις μόνη και αποτυχημένη στις σχέσεις σου που καταλήγουν πάντα άδοξα; Δες τι λέει γι' αυτό το ειδικός

Σίγουρα εάν σε έχουν κυριεύσει αυτά τα συναισθήματα νιώθεις έντονη ανασφάλεια και αισθάνεσαι διαρκώς προδομένη αφού δίνεις όλο σου το είναι και όχι απλά δεν παίρνεις τίποτα πίσω αλλά καταλήγεις και πληγωμένη. Όλη αυτή η κατάσταση είναι πράγματι άδικη και δεν αξίζει σε κανέναν. Όμως έχεις να αναρωτηθείς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

γυναίκα στεναχωρημένη
Pexels

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι αχάριστοι και κακοπροαίρετοι! Το να κατηγορείς τους άλλους, να ρίχνεις δηλαδή το φταίξιμο εκεί δε θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια είναι η πραγματική αιτία.

Ίσως εσύ ξεκινάς κάθε σχέση σου, φιλική ή ερωτική, χωρίς να βάζεις τα όριά σου. Έτσι όταν ο άλλος βλέπει μόνο εσένα να δίνεις και να «τρέφεις» τη σχέση βολεύεται και θεωρεί αυτονόητο ότι εσύ μόνο θα δίνεις.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όταν εσύ από την αρχή δεν βάζεις το προσωπικό σου στίγμα σε ό,τι αφορά πώς οριοθετείς τη συμπεριφορά σου τότε θα νιώθεις ότι οι άλλοι θα σε εκμεταλλεύονται. Σε κάθε περίπτωση δες αυτή τη δυσκολία που σου παρουσιάζεται όχι σαν πρόβλημα αλλά σαν πρόκληση ώστε να βελτιώσεις εσύ η ίδια τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα σου! Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να χτίζεις υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις που βασίζονται στον σεβασμό και στην αλληλοεκτίμηση. Έτσι, δεν θα δίνεις και το χώρο σε κανέναν να σε εκμεταλλευτεί.