Σχέση από απόσταση: Ποιο είναι το μυστικό για να πετύχει; Δες τι λέει ο ψυχολόγος

Ο ειδικός του YOU Weekly συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μια σχέση από απόσταση μπορεί για τους περισσότερους να είναι δύσκολη ωστόσο δεν είναι ανέφικτη καθώς χρειάζεται επιπλέον δουλειά, επιμονή και κόπο. Σε κάθε περίπτωση τα βασικά συστατικά μιας υγιούς σχέσης εξ αποστάσεως είναι τα ίδια με εκείνα μιας προσωπικής σχέσης. Όσο για τη φιλοσοφία της; Αυτή στηρίζεται στο τρίπτυχο: εμπιστοσύνη, επικοινωνία και δέσμευση, τα οποία πρέπει να υπάρχουν μεταξύ του ζευγαριού προκειμένου η σχέση να είναι επιτυχημένη. Υπάρχει όμως κάποιο μυστικό που μπορεί να της δώσει διάρκεια;

Εμείς ρωτήσαμε τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή, MSc, που ειδικεύεται στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων σχέσης, ο οποίος μας αναλύει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από την δική του επιστημονική προσέγγιση. (δες και για την «Κοινωνική» φοβία, τι είναι & πώς μπορείς να τη διαχειριστείς)

Σχέση από απόσταση: Ποιο είναι το μυστικό για να πετύχει; Δες τι λέει ο ψυχολόγος

Εάν είσαι από εκείνες ή εκείνους που βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, δεν είσαι μόνη. Έτσι, αν και αισθάνεσαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη που δημιούργησες μια σχέση με τον άντρα που ερωτεύτηκες και αρχίζεις να κάνεις αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον σου παράλληλα προβληματίζεσαι για τη λειτουργικότητα αυτής της σχέσης λόγω της απόστασης.

ζευγάρι που είναι στο σταθμό του τρένου
Shutterstock

Από την άλλη πλευρά ενδέχεται να έχεις κάποιους προβληματισμούς για το πώς θα συνεχίσετε να είστε μαζί. Αναρωτιέσαι αν θα κρατήσει ο ενθουσιασμός, το πάθος, και αν εκείνος μπορεί να παραμείνει πιστός. Ακόμη, ανησυχείς πώς εσύ θα καταφέρεις να βρεις τρόπους να διατηρήσεις σταθερή τη σχέση σας. Όσον αφορά τις φίλες σου, εκείνες από την πλευρά τους εκφράζουν τη δική τους άποψη. Είναι χρήσιμο λοιπόν να ακούσεις τις συμβουλές τους, αλλά τελικά να αποφασίσεις αυτό που επιθυμείς εσύ.

Στο ερώτημα πώς θα αντέξει η σχέση αυτή, η απάντηση είναι πρώτα από όλα εσείς οι δύο να έχετε αποφασίσει ότι μπορείτε να την κρατήσετε! Αν το πιστεύετε αυτό θα καταφέρετε να βρείτε τρόπους.

Για πιο πρακτικές συμβουλές, φρόντισε να έχεις καθημερινή επαφή μέσω τηλεφώνου ή Internet με κάμερα, καθώς στις μέρες μας η τεχνολογία βοηθά σημαντικά στα θέματα αυτά. Έτσι θα καταφέρεις να διατηρήσεις τη συναισθηματική επαφή και τη σύνδεση. Επίσης, τα σταθερά και συχνά ταξίδια του ενός προς τον άλλο θα βοηθήσουν πολύ. Να είσαι σίγουρη ότι αν η σχέση σας αξίζει, σίγουρα θα κρατήσει!