Φλερτ στο διαδίκτυο: Τι πρέπει να προσέξεις & τι να αποφύγεις;

Έτσι θα έχεις μια ασφαλή online εμπειρία

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Το διαδικτυακό φλερτ είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος γνωριμιών στη σύγχρονη εποχή, τον οποίο επιλέγουν καθημερινά γυναίκες και άνδρες για να βρουν το έτερον ήμισύ τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβεις υπόψη για να διασφαλίσεις μια θετική και ασφαλή online εμπειρία. Παρακάτω θα δεις μερικά από αυτά που πρέπει να προσέξεις για να αποφύγεις τις αρνητικές του συνέπειες. (δες και για τη σχέση από απόσταση και το μυστικό για να πετύχει)

Φλερτ στο διαδίκτυο: Τι πρέπει να προσέξεις & τι να αποφύγεις;

  • Φρόντισε να είσαι ειλικρινής. Είναι σημαντικό να είσαι ξεκάθαρη όσον αφορά το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου online. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποίησε ρεαλιστικές φωτογραφίες, χωρίς πολλά ρετούς, αλλά και περιγραφές που αντανακλούν την προσωπικότητα σου.

    γυναίκα σερφάρει στο διαδίκτυο και κοιτάει το κινητό της
    Unsplash
  • Σεβάσου τις απόψεις των άλλων. Δείξε τον απαιτούμενο σεβασμό για τη γνώμη του συνομιλητή σου χωρίς να τον πιέζεις για να του αποσπάσεις πληροφορίες που δεν θέλει να μοιραστεί μαζί σου ή για να έχει μια συναναστροφή που δεν επιθυμεί.
  • Δώσε προσοχή στα σημάδια. Αν κάτι σου φαίνεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό, πιθανόν να μην είναι. Πρόσεξε λοιπόν για σημάδια που υποδεικνύουν πιθανή απάτη ή παραπλάνηση.
  • Προστάτεψε τα προσωπικά σου δεδομένα. Πρόσεξε ποιες πληροφορίες δίνεις online. Απόφυγε να αποκαλύπτεις ευαίσθητες πληροφορίες όπως: διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου ή πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών.
  • Προσπάθησε να συγκρατήσεις τον ενθουσιασμό σου. Το διαδικτυακό φλερτ μπορεί να είναι εθιστικό. Κράτησε λοιπόν σε ισορροπία τον όποιο ενθουσιασμό σου και μην ξεχνάς τον πραγματικό κόσμο, που είναι έξω από την οθόνη.
  • Γνώρισε τον συνομιλητή σου από κοντά. Όταν αισθανθείς άνετα, μπορείς να συναντηθείς από κοντά με τον online συνομιλητή σου. Ωστόσο, φρόντισε να επιλέγεις πάντα δημόσια και ασφαλή μέρη.

Το διαδικτυακό φλερτ μπορεί να είναι διασκεδαστικό, ενώ με τη σωστή προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες σχέσεις και γνωριμίες. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι η ασφάλεια και η ευτυχία σου πρέπει να πάντα προτεραιότητά σου.