Ο σύντροφός σου σε ρωτάει για την πρώην σχέση σου και εσύ δεν ξέρεις τι να πεις; Δες τι λέει ο ψυχολόγος

Ο ειδικός του You Weekly συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Πρόσφατα ξεκίνησες μια καινούρια σχέση αλλά δεν θέλεις να μιλήσεις στο σύντροφό σου για το παρελθόν σου; Είχες αρκετές ερωτικές σχέσεις το παρελθόν και δεν θέλεις να γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες.

Σίγουρα δεν είσαι η μόνη όμως για να σου λυθούν οι απορίες εμείς ρωτήσαμε τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή, MSc, που ειδικεύεται στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων σχέσης, ο οποίος μας αναλύει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από την δική του επιστημονική προσέγγιση. (δες και για την «Κοινωνική» φοβία, τι είναι & πώς μπορείς να τη διαχειριστείς)

Ο σύντροφός σου σε ρωτάει για την πρώην σχέση σου και εσύ δεν ξέρεις τι να πεις; Δες τι λέει ο ψυχολόγος

Το να μην εκμυστηρεύεσαι στο σύντροφό σου για πράγματα από το παρελθόν σου μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους. Μήπως το κάνεις για να τον προστατεύσεις από το να νιώσει δυσάρεστα μαθαίνοντας ότι ήσουν πολύ δραστήρια; Μήπως ανησυχείς ότι δε θα σου έχει πλέον την απαιτούμενη εμπιστοσύνη και από εδώ και στο εξής θα κοιτάζει με καχυποψία την κάθε σου κίνηση;

ζευγάρι που αγκαλιάζεται
Unsplash

Όποιος και να είναι ο λόγος, έχεις να καταλάβεις ότι το να κρύβεις την αλήθεια δεν ωφελεί. Καταρχάς θα υπάρχει συνεχώς η πιθανότητα κάποια στιγμή και, από άσχετη αφορμή, να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάτι που θα σε κάνει να ζεις σε ένα άγχος χωρίς τέλος.

Επίσης, δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο ίδιος, που δικαιολογημένα όταν μάθει την αλήθεια θα νιώσει οργή, απογοήτευση και προδοσία, συναισθήματα, τα οποία θα δημιουργήσουν χάσμα στη σχέση σας. Έχεις να εμπιστευτείς στο σύντροφό σου την αλήθεια και ενδεχομένως και εσύ η ίδιος θα εκπλαγείς από το πόσο θα το εκτιμήσει.