BAFTA Awards 2024: Glam, λάμψη και υπέροχες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Statement looks και εντυπωσιακό στυλ τη μεγάλη βραδιά

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Ian West/PA Images via Getty Images/Ideal Image
Photo by Ian West/PA Images via Getty Images/Ideal Image

Η σεζόν των βραβείων συνεχίζεται ακάθεκτη, με τα BAFTA Film Awards 2024, που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, στις όχθες του Τάμεση, να μας χαρίζουν για άλλη μία φορά υπέροχες εμφανίσεις διάσημων σταρ στο κόκκινο χαλί.

Πανέμορφες celebrities ανέβασαν την ένταση με glitz και glam looks -από τις πρωταγωνίστριες της Barbie Margot Robbie και Dua Lipa μέχρι τις ηθοποιούς του Oppenheimer Emily Blunt και Florence Pugh - και εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω τους.

Με παρουσιαστή τον David Tennant, η μεγαλύτερη βραδιά για τη Μεγάλη Βρετανία, που γιορτάζει τα καλύτερα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, τα είχε όλα: Glam, λάμψη και εκθαμβωτικές δημιουργίες, δίνοντας στους φανατικούς της μόδας για άλλη μία φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους διασημότητες, ηθοποιούς, μουσικούς και καλλιτέχνες από κάθε χώρο του πολιστισμού, μέσα σε haute couture κομμάτια, που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Οι ωραιότερες εμφανίσεις στα BAFTA 2024 - Glam & λάμψη στο κόκκινο χαλί

Η τελετή τίμησε μερικές από τις καλύτερες ταινίες και ερμηνείες της περασμένης χρονιάς αλλά και τις ωραιότερες δημιουργίες, που ξεχώρισαν. Έτσι λίγο πριν μπουν στην αίθουσα για τις απονομές, οι λαμπερές κυρίες πέρασαν από το κόκκινο χαλί και εμείς θαυμάσαμε θηλυκές ρετρό γραμμές, φωτεινά χρώματα, cut-outs και όγκους, ξεχωρίζοντας τις πιο καλοντυμένες της μεγάλης βραδιάς.

Emma Stone

emma stone
Photo by Karwai Tang/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός -και έπεται και συνέχεια με τα Oscar- του "Poor Things" του Λάνθιμου, φόρεσε ένα ροδακινί (το χρώμα της χρονιάς) φόρεμα Louis Vuitton, επιλέγοντας μια σιλουέτα με έναν puffy ώμο που χρειάστηκε πάνω από 450 ώρες για να δημιουργηθεί. Με βικτωριανή και ρομαντική διάθεση, μας θύμισε εν πολλοίς την ηρωίδα που υποδύθηκε στην ταινία της χρονιάς, Bella Baxter.

Margot Robbie

margot robbie
Photo by Karwai Tang/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Η πρωταγωνίστρια της Bardie επέλεξε μια μάξι bodycon στράπλες τουαλέτα με πούλιες, custom Giorgio Armani Privé, προσθέτοντας αρκετές δόσεις δράματος στο look της μέσα από τα μαύρα μακριά βελούδινα γάντια της και τα πολύτιμα διαμαντένια σκουλαρίκια της.

Dua Lipa

Dua lipa
Photo by Samir Hussein/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Μια εξαιρετική εμφάνιση διά χειρός Valentino έκανε η pop τραγουδίστρια, επιλέγοντας μάξι αιθέριο φόρεμα με κάπα σε αρχαιοελληνικό στυλ, που τόνισε με τον καλύτερο τρόπο την ψηλόλιγνη σιλουέτα της. Το κόκκινο χρώμα, μάλιστα, αναδείχτηκε ιδανικά με κοσμήματα Tiffany & Co.

Cate Blanchett

Cate Blanchett
Photo by Samir Hussein/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Η ηθοποιός από την Αυστραλία παρουσίασε για άλλη μία φορά το συνηθισμένο στυλ τής "αβίαστης κομψότητας" στην εκδήλωση φορώντας ένα αμάνικο φόρεμα Louis Vuitton με ανοιχτή πλάτη, που συνδύασε με one-of-a-kind, επανασχεδιασμένο κολιέ Louis Vuitton High Jewelry.

Emma Corrin

emma corrin
Photo by Mike Marsland/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Μια ανατρεπτική εμφάνιση για βραδιά απονομών έκανε η ηθοποιός του "The Crown", φορώντας ένα ιδιαίτερο σύνολο από τη Miu Miu, που έκανε fashion statement. Τα κοσμήματα Cartier και ένα head piece με δίχτυ Noel Stewart ολοκλήρωσαν την εμφάνισή της.

Emily Blunt

emily blunt
Photo by Stephane Cardinale/Corbis/Corbis via Getty Images/Ideal Image

Ένα διάφανο, μάξι γοργονέ φόρεμα Elie Saab προτίμησε η ηθοποιός, κεντημένο στο χέρι με πέτρες και κρύσταλλα, τονίζοντας τη θηλυκότητά της με κοψίματα στο πλάι και ανοιχτή πλάτη, ποντάροτας στον "μαξιμαλισμό", καθώς συνδύασε την glam τουαλέτα της με statement κολιέ, τεράστια διαμαντένια σκουλαρίκια και δαχτυλίδια από την Tiffany and Co.