Peach Fuzz: Το χρώμα της χρονιάς 2024 από την Pantone

Υποδηλώνει τη γαλήνη και την ηρεμία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Mια τεράστια αντίθεση ανακαλύπτουμε φέτος στην επιλογή της Pantone για το "Χρώμα της χρονιάς 2024" συγκριτικά με πέρυσι. Το 2023 ανακοίνωσε μια ασυνήθιστη απόχρωση, με το Viva Magenta, μια πλούσια απόχρωση και bold να κυριαρχεί στα looks μας.

Φέτος, η ειδικός επί των χρωμάτων επέλεξε μια άλλη κατεύθυνση - την φροντίδα, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Έχοντας υπόψη αυτές τις ιδιότητες, λοιπόν, το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024 της Pantone είναι… το Peach Fuzz!

Ακόμα και το όνομα προκαλεί συναισθήματα ζεστασιάς, όπως ακριβώς οραματίστηκε και η Pantone. Το Peach Fuzz, που επισημαίνεται στον κατάλογό της ως 13-1023, έχει να κάνει με την τρυφερότητα και τη συνεργασία — τόσο με άλλους ανθρώπους όσο και με τους εαυτούς μας.


Η Leatrice Eiseman, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρώματος Pantone, είπε σχετικά με την επιλογή: «Μια ζεστή ροδακινί απόχρωση, φωλιασμένη ανάμεσα στο ροζ και στο πορτοκαλί, το Peach Fuzz δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης είτε είμαστε με παρέα είτε αφιερώνουμε χρόνο για να απολαύσουμε μια στιγμή μόνοι μας».

Πώς γίνεται η επιλογή για το "Χρώμα της χρονιάς"

Αν μπορούσαμε να οραματιστούμε την χρονιά που έρχεται, τι χρώμα θα ήταν; Αυτή η αφηρημένη σκέψη είναι διαρκής για τους ειδικούς στο Ινστιτούτο Χρώματος Pantone, που δίνουν το "παρών" σε πασαρέλες υψηλής μόδας, μελετούν τις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης, τις σημαντικές στιγμές της ποπ κουλτούρας αλλά και την ανθρώπινη ψυχολογία και κάνουν την επιλογή τους.

Δείτε επίσης: 20 χριστουγεννιάτικα δώρα για τη γυναίκα που... δεν θέλει τίποτα αυτές τις γιορτές!

«Περνάμε πολλές αναταραχές στη ζωή μας και χρειαζόμαστε ένα χρώμα που να μας ηρεμεί», συμπλήρωσε η Leatrice Eisman σε δηλώσεις της. Οι ροδακινί αποχρώσεις ήταν βασικές στις πασαρέλες Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024, ανάμεσά τους στα catwalks Missoni, Alaia, Balmain, Roksanda, Jil Sander και Sportmax.

Στο Oscars Vanity Fair Afterparty τον Μάρτιο, η Hilary Duff φόρεσε ένα φόρεμα Dolce & Gabbana σε ροδακινί απόχρωση εμπνευσμένο από αιθέρια εσώρουχα. Λίγο αργότερα, η Uma Thurman παρακολούθησε τα Women Making History Awards με ένα φόρεμα Prada Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023 στο ίδιο χρώμα. Μάλιστα στο περίφημο Prada Cafe στα Harrods σερβίρεται γλυκό σε αυτό το χρώμα:


Αλλά η ερευνητική διαδικασία για την επιλογή του χρώματος είναι αθροιστική, οπότε δεν φτάνει μόνο η πρόσφατη μελέτη στις πασαρέλες, αλλά οι ειδικοί κάνουν και ένα flashback στο μοδίστικο παρελθόν. Για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016, ο Τζόρτζιο Αρμάνι κυκλοφόρησε μια αξέχαστη συλλογή όπου η πλειονότητα των κομματιών είχε το χρώμα του... σολομού.

Δείτε επίσης: Σαββατοκύριακο εκδρομή; 5 παρουσιάστριες της καρδιάς μας φτιάχνουν βαλίτσα

Η Florence Pugh φόρεσε ένα Chloé φόρεμα Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 σε αυτή την απόχρωση για τη γαλλική πρεμιέρα του "Little Women", ενώ το ροδακινί raffia φόρεμα Oscar de la Renta της Julia Garner στους δρόμους της Νέας Υόρκης είχε ιδιαίτερη απήχηση.