Planet fashion: Αυτές είναι οι πιο ηθικές μάρκες που σέβονται το περιβάλλον

Θα τις δοκιμάσεις;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Planet fashion: Αυτές είναι οι πιο ηθικές μάρκες που σέβονται το περιβάλλον

Κορίτσια δώστε βάση, καθώς θα σας μεταφέρουμε στο planet fashion και στις πιο ηθικές μάρκες που σέβονται το περιβάλλον. Αν θες και εσύ να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό αλλά να παραμείνεις στιλάτη, τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά.

Τώρα λοιπόν που όλες είμαστε ακόμα σπίτια μας και δεν μπορούμε να πάμε έξω στα μαγαζιά, μπορούμε να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους ώστε να αλλάξουμε το στυλ μας. Και τι καλύτερο από το να ανακαλύπτουμε νέα online καταστήματα;

Ορισμένες μάρκες δείχνουν πώς η μόδα μπορεί να δώσει προτεραιότητα στον πλανήτη και για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Γης που μας πέρασε πριν λίγες μέρες, βρήκαμε τα καλύτερα καταστήματα για εσάς που θέλετε να συμβάλλετε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη.

Lucy & Yak

Τα Lucy & Yak είναι μια ανεξάρτητη, ηθική και βιώσιμη μάρκα, αφιερωμένη στην υποστήριξη του περιβάλλοντος. Κάθε ένα από τα ρούχα του είναι κατασκευασμένα από βιολογικά υφάσματα και παράγονται από το εργοστάσιό τους στη βόρεια Ινδία, όπου οι εργαζόμενοι αμείβονται τέσσερις φορές τον κρατικό ελάχιστο μισθό. Όλα τα ρούχα είναι 100% ανακυκλωμένα και βιοαποικοδομήσιμα.

SZ Blockprints

Η SZ Blockprints είναι ένα πολυεθνικό οικογενειακό στούντιο με έδρα το Τζαϊπούρ. Χρησιμοποιώντας μια από τις παλαιότερες τεχνικές της Ινδίας, το SZ Blockprints δημιουργεί ηθικά ρούχα για άνδρες, γυναίκες, και παιδιά. Από καρό ντεκότο παντελόνι έως φορέματα, πουκάμισα και σαρόνγκ, κάθε χειροποίητο κομμάτι SZ μπορεί να πάρει έως και 10 ώρες για να φτιαχτεί. Η εταιρεία δωρίζει ένα μέρος των κερδών στο SZ Foundation, το οποίο συνεργάζεται με τοπικούς οργανισμούς στο Τζαϊπούρ για την υποστήριξη προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες.

Planet fashion ηθικές μάρκες περιβάλλον

Pangaia - Η νέα ηθική μάρκα που κάνει την δικιά της "επανάσταση"

Η νέα μάρκα Pangaia χρησιμοποιεί ίνες και υλικά βιολογικής προέλευσης από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια για να δημιουργήσει τη συλλογή τους με αθλητικές φόρμες και ρούχα "δροσερά" με συνείδηση. Οι φυσικές βοτανικές βαφές από φυτά συνδυάζονται με αντιβακτηριακή μέντα, έτσι ώστε τα ρούχα να παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μιας και μιλάμε για ζωντάνια ωστόσο, βάλε και το κίτρινο στην ντουλάπα σου, με 2+1 τρόπους ώστε να τους εντυπωσιάσεις όλους στο πέρασμά σου.

Franks London

Κατασκευασμένα στο Λονδίνο με ανακυκλωμένα υφάσματα, η συλλογή κλασικών φορεμάτων και ολόσωμων φορμών του Frank δεν παράγεται μαζικά ούτε ακολουθεί τις τάσεις. Η παραγωγή είναι μικρή και αυτό σημαίνει ότι και τα απόβλητα διατηρούνται όσο γίνεται στο ελάχιστο.

TAGS