Φόρμες γυμναστικής: Η απόλυτη τάση της μόδας εν μέσω καραντίνας - Θα τις τολμήσετε;

Αυτός είναι ο τρόπος για να την απογειώσετε

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Φόρμες γυμναστικής: Η απόλυτη τάση της μόδας εν μέσω καραντίνας - Θα τις τολμήσετε;

Φόρμες γυμναστικής ή αλλιώς η απόλυτη τάση της μόδας εν μέσω καραντίνας. Εσείς θα τις τολμήσετε; Και όμως υπάρχει τρόπος για να την απογειώσετε και να μην δείχνουν απλές φόρμες.

Παραδοσιακά, οι αθλητικές φόρμες ήταν ο εχθρός της μόδας. Το ρητό του Karl Lagerfeld εξάλλου ήταν, «Οι αθλητικές φόρμες είναι ένα σημάδι ήττας. Χάσατε τον έλεγχο της ζωής σας», κάτι που όπως φαίνεται πλέον δεν ισχύει τόσο... ή μήπως ισχύει;

Αλλά το lockdown επέφερε αλλαγή. Την περασμένη εβδομάδα, η Anna Wintour, επικεφαλής συντάκτης της Vogue, εξέπληξε πολλούς fashionistas δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της από το σπίτι, φορώντας joggers. Η εικόνα σόκαρε τόσο πολύ μάλιστα, που ένας χρήστης του Twitter έγραψε, «Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Η Anna Wintour εμφανίζεται για πρώτη φορά με φόρμα».

Φόρμες γυμναστικής - Θα συνεχιστεί το trend και μετά την καραντίνα

Ίσως όχι το τέλος του κόσμου, αλλά σίγουρα πιθανώς το τέλος μιας εποχής. Όχι μόνο η Wintour, αλλά και το μοντέλο Bella Hadid, που κάνοντας τα δικά της βιντεάκια στο TikTok, φάνηκε πως φορούσε και εκείνη φόρμες.

Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης Edited, οι πωλήσεις σε φόρμες μάλιστα αυξήθηκαν κατά 36% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, ενώ οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 2.000% από τον περασμένο Μάρτιο στην πλατφόρμα επιρροής Liketoknowit.com. Μιας και μιλάμε για ρούχα ωστόσο, μετά την καραντίνα πρέπει να βάλεις και το κίτρινο στην ντουλάπα σου, με 2+1 τρόπους ώστε να τους εντυπωσιάσεις όλους στο πέρασμά σου.

Η πανδημία έχει φέρει πολλές αλλαγές, και μία από αυτές είναι φανερή και στον χώρο της μόδας, «Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν απλώς μια εύκολη, γρήγορη επιλογή σε αυτές τις στιγμές. Έχουν γίνει τα νέα τζιν», εξηγεί η στιλίστρια μόδας Bianca Nicole.

Η δημοτικότητα της φόρμας έχει προκάλεσε ερωτήσεις σχετικά με τα ρούχα εργασίας μετά τον κορωνοϊό: θα ανταλλάξουμε τις φούστες και τα τζιν μας για κάτι πιο άνετο; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τότε παραμένουμε σπίτι με τις φόρμες μας και περιμένουμε για τις πιο λαμπερές μέρες που έρχονται πολύ σύντομα.

TAGS