O Saint Laurent αποχωρεί - Είναι αυτό το τέλος της εβδομάδας μόδας;

Τι θα συμβεί στον κόσμο της μόδας;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
O Saint Laurent αποχωρεί - Είναι αυτό το τέλος της εβδομάδας μόδας;

Και όμως ο Saint Laurent αποχωρεί από το Παρίσι και "χτυπάει" καμπανάκι για τον χώρο της μόδας. Είναι αυτό το τέλος της εβδομάδας μόδας; Ποιο το σχέδιο των υπόλοιπων μεγάλων οίκων;

Ο Saint Laurent ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα μόδας, ενώ η απόφασή του, μοιάζει με το πρώτο βήμα προς ένα μέλλον μετά τον κορωνοϊό που θα φέρει πολλά ups and donws. Η γαλλική μάρκα δεν θα εμφανίζει συλλογές δύο φορές το χρόνο στις επιδείξεις μόδας - αντ 'αυτού, θα δημιουργήσει τη δική του.

«Ο Saint Laurent αποφάσισε να αναλάβει τον έλεγχο του ρυθμού του και να αναμορφώσει το πρόγραμμά του», δήλωσε η εταιρεία σε δήλωση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα. Θα «λανσάρει τις συλλογές του ακολουθώντας ένα σχέδιο που έχει σχεδιαστεί με μια ενημερωμένη προοπτική, με γνώμονα τη δημιουργικότητα».

Αυτό που συνεπάγεται είναι, μέχρι στιγμής, ασαφές. Σε μια συνέντευξη με το Women's Wear Daily (WWD), ο διευθυντής του Saint Laurent, Anthony Vaccarello και διευθύνων σύμβουλος, Francesca Bellettini, ανέφεραν ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη μια επίδειξη Saint Laurent φέτος - ακόμα κι αν όχι στην προγραμματισμένη εβδομάδας μόδας - και ότι η επωνυμία μπορεί τώρα να μετακινηθεί σε "μορφές που είναι πιο οικείες και στενά ευθυγραμμισμένες με τον τελικό πελάτη".

Saint Laurent αποχώρηση επίδειξη μόδας

O Saint Laurent αποχωρεί - Ο υπόλοιπος χώρος της μόδας πως αντιδρά

Από τον αθλητισμό στην τέχνη, τη μουσική έως τον κινηματογράφο, σχεδόν όλες οι βιομηχανίες προσαρμόζουν τα καθιερωμένα ετήσια χρονοδιαγράμματά τους στον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού - και η μόδα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Με ακυρώσεις εβδομάδων μόδας και αναβολή νέων επιδείξεων, η ίδια η ύπαρξη του "ημερολογίου" μόδας, όπου ο τύπος και οι αγοραστές ταξιδεύουν σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο ανά διετία, τίθεται υπό αμφισβήτηση. Οι ανδρικές επιδείξεις που έρχονται τον Ιούνιο στο Λονδίνο πρέπει να αλλάξουν σε ψηφιακή μορφή, ενώ η εβδομάδα μόδας της Μόσχας αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.

Στη Σαγκάη, η παρουσίαση της μόδας Xcommons χρησιμοποίησε την επαυξημένη πραγματικότητα, όπως το έλεγε, «αναπαραγωγή, μεταμόρφωση και μεταφορά της λογικής, της διαδικασίας και των εθιμοτυπιών πίσω από τις παραδοσιακές επιδείξεις μόδας στην ψηφιακή εποχή». Και ενώ το μέλλον της μόδας δεν είναι ακόμα σαφές, οι φόρμες γυμναστικής φαίνεται πως κάνουν δυνατό comeback και προκαλούν! Θα τις τολμήσετε;