Pantone: Το χρώμα της χρονιάς 2021

Αυτήν τη φορά δεν είναι ένα αλλά... 2 σε 1

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Pantone: Το χρώμα της χρονιάς 2021

Συμβολίζοντας τη θετικότητα και τη δύναμη, τα χρώματα της Χρονιάς της Pantone για το 2021 δεν μπορούν παρά να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας τονώσουν ακόμα περισσότερο την αισιοδοσξία και τη θετική μας σκέψη. Φέτος, λοιπόν, δεν μιλάμε για ένα μόνο χρώμα αλλά για... 2 σε 1, αφού ο συνδυασμός τους είναι το λιγότερο εξαιρετικός.

Το Ultimate Grey και το Illuminating Yellow (όπως αναφέρονται από την Pantone) αποδεικνύονται ένα όμορφο δίδυμο όταν ενσωματωθούν στην ντουλάπα μας.

κίτρινο και γκρι τα χρώματα της χρονιάς 2021

Γρι & Κίτρινο

Μετά από έναν δύσκολο χρόνο λόγω πανδημίας, η Pantone - η παγκόσμια πλατφόρμα χρωμάτων - έκανε μια κίνηση τόσο απρόβλεπτη όσο το 2020, επιλέγοντας δύο αποχρώσεις ως τα χρώματα της χρονιάς αντί για ένα, για δεύτερη φορά τα τελευταία 20 χρόνια: Το γκρι και το φωτεινό κίτρινο είναι ο συνδυασμός που δεν πρέπει να λείπει φέτος από τα outfits μας.

"Τα δύο ανεξάρτητα αλλά απόλυτα συμπληρωματικά χρώματα προορίζονται να συνοψίσουν τις συγκρουόμενες διαθέσεις μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να επισημάνουμε πώς διαφορετικά στοιχεία ενώνονται για να υποστηρίξουν το ένα το άλλο", σύμφωνα με τον Leatrice Eiseman, εκτελεστικό διευθυντή του Pantone Color Institute. "Η ένωση ενός κλασικού γκρι με το έντονο κίτρινο εκφράζει ένα μήνυμα θετικότητας, που υποστηρίζεται από την ένταση. Πρακτικός και διαχρονικός αλλά ταυτόχρονα ζεστός και αισιόδοξος, αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων μας δίνει ελπίδα" συμπλήρωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

street style κίτρινα και γκρι σύνολα

Τα πλεονεκτήματα των 2 χρωμάτων

Το γκρι και το κίτρινο είναι τα εντυπωσιακά χρώματα της χρονιάς και σκοπό έχουν να μας αναπτερώσουν το ηθικό και ο ζεστός συνδυασμός τους να μας προετοιμάσει για την έξοδό μας στη νέα πραγματικότητα. Οι Οίκοι μόδας στις πασαρέλες τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 αποθέωσαν τον συνδυασμό σε όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, δίνοντάς έτσι κίνητρο να τα υιοθετήσουμε.

Σε φορέματα, παντελόνια και tops, η μοδάτη αυτή διχρωμία δημιουργεί αισιόδοξα συναισθήματα, πέραν του ότι ταιριάζει με πολλά κομμάτια.

Στον αντίποδα του συνδυασμού

Εάν δεν είσαι φαν του συγκεκριμένου συνδυασμού, μπορείς να κάνεις κάτι έξυπνο και εύκολο, για να μην θεωρηθείς ντεμοντέ! Ποιο είναι αυτό; Το μυστικό είναι να υιοθετήσεις το κίτρινο σε ένα από τα αξεσουάρ σου, κατά προτίμηση σε μια τσάντα ή σε ένα ζευγάρι παπούτσια. Εγώ σου προτείνω μια κομψή belt-bag που θα φορέσεις πάνω από ένα γκρι πουλόβερ ή ένα ζευγάρι γόβες που θα τις συνδυάσεις με μια ολόσωμη φόρμα σε γκρι χρώμα.

αξεσουάρ μια κίτρινη τσάντα

Έτσι θα είσαι to-the-point και κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει τις στυλιστικές σου γνώσεις, αφού ήδη είσαι γνώστρια και των 5 βασικών τάσεων της άνοιξης. Να θυμάσαι ότι, ειδικά την άνοιξη και περισσότερο το καλοκαίρι, το κίτρινο χρώμα είναι το ιδανικό για τις εμφανίσεις μας δίπλα στη θάλασσα, ενώ το γκρι είναι το απόλυτο για ένα λινό σύνολο με σορτς και σακάκι. Επιπλέον μπορείς να συνδυάσεις το floral σου φόρεμα με ένα σακάκι σε κίτρινο χρώμα ή με ένα ελαφρύ ζακετάκι στην ίδια απόχρωση. So beautiful...