Tα 5+1 βασικά jean κομμάτια του φθινοπώρου

Τι θα φορέσεις στο street style και πού θα το βρεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Τo φθινόπωρο το jean είναι το φετίχ µας! Όσα denim κοµµάτια και να έχουµε δεν χορταίνουµε να τα φοράµε µε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, πρωί-βράδυ. Αυτή είναι και η οµορφιά των εν λόγω fashion items, αφού µας προκαλούν διαρκώς να τα ανακαλύψουµε. Εσύ επένδυσε στις top denim τάσεις της σεζόν, που είναι και τα βασικά κομμάτια του φθινοπώρου και δες πού θα τα βρεις, για να κάνεις μαζί τους τους πιο stylish συνδυασμούς. Η ιδέα εδώ είναι να σκεφτείς έξυπνα και να τα φορέσεις με ρούχα που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου.

Τα 6 basic jean κομμάτια της σεζόν

Oversized shirt

τζιν overshirt

Θα το βάλεις ως πουκάµισο, θα το ευχαριστηθείς και ως πανωφόρι! Το jean overshirt αλλιώς, όπως το ξέρουμε οι περισσότερες, είναι το αγαπημένο κομμάτι της εποχής, που δεν πρέπει να λείπει από τις εµφανίσεις σου, αφού θα σε βοηθήσει να «συνθέσεις» άπειρα σύνολα. Και χρηστικό και πολυµορφικό και µοδάτο!

Η πρότασή μας

overshirt

Overshirt 39,99, H&M

Jumpsuit

Τζιν φόρμα

Η ολόσωµη φόρµα του «εργάτη» έχει γίνει αγαπηµένο item στον κόσµο της µόδας για δύο βασικούς λόγους: Είναι βολική και σούπερ στυλάτη! Θα τη φορέσεις το πρωί µε sneakers και το βράδυ µε ψηλοτάκουνα πέδιλα - δες ακόμα περισσότερους λόγους που θα γίνει η αγαπημένη σου. Αγνόησε τις ανοιχτόχρωμες και προτίμησε μια σε έναν πιο σκούρο τόνο, για να τη φορέσεις και τον χειμώνα.

ολόσωμη φόρμα

Ολόσωμη φόρμα, €154, Scotch&Soda

Η Φαίη Σκορδά φόρεσε total denim και εμείς ζηλέψαμε!

Retro wide pants

τζιν παντελόνι καμπάνα

Μην αγνοήσεις µια ψηλόµεση καµπάνα που σου κλείνει διακριτικά το µάτι! Ταιριάζει σε όλους του σωµατότυπους, κολακεύει κάθε σιλουέτα και µπορείς να την αξιοποιήσεις από το πρωί ως το βράδυ... στυλιστικά. Με minimal αξεσουάρ θα αναδείξεις την έµφυτη κοµψότητά σου - κάνε και το layering το σωστό, για έξτρα πόντους στυλ.

τζιν παντελόνι

Παντελόνι-καμπάνα, €27,99, Pull&Bear

Καμπαρντίνα

τζιν καμπαρντίνα

Το Νο1 πανωφόρι της σεζόν, που θα το φορέσεις µε όλα σου τα ρούχα – πέρα από τα denim κοµµάτια. Η jean καµπαρντίνα θα σε βολέψει τόσο µε το τζιν σου όσο και πάνω από ένα κλασικό µαύρο ή καµηλό κοστούµι, δηµιουργώντας το ιδανικό office look.

τζιν καμπαρντίνα

Καμπαρντίνα, €59,99, Pull&Bear

Loose φόρεμα

τζιν φόρεμα

Αν δεν θυµάσαι τις «ποδιές» του παρελθόντος, καλά θα κάνεις να «ξεσκονίσεις» την µνήµη σου. Ένα φαρδύ, µακρύ φόρεµα µε τιράντες θα σε βολέψει όσο ο καιρός το επιτρέπει, συνδυάζοντάς το από µέσα µε το αγαπηµένο σου λευκό T-shirt.

τζιν φόρεμα

Φαρδύ φόρεμα, letoshop.gr

Πώς θα φορέσεις το μπλουζάκι σου σε μια βραδινή έξοδο

Shierling jacket

τζιν μπουφάν με γούνα

Aν δεν θέλεις να αποχωριστείς το jean µπουφάν σου (να το φοράς και σωστά, όμως) και τον χειµώνα, τότε επένδυσε σε ένα κοµµάτι µε γούνα στο εσωτερικό του. Θα σε ζεστάνει αρκετά και οι leather λεπτοµέρειές του θα καταδείξουν ότι είσαι πλήρως ενηµερωµένη fashionista, αφού τα εν λόγω μπουφάν (πέρα από τα denim) θα παίξουν πολύ τον χειμώνα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη.

μπουφάν τζιν

Mπουφάν, Desigual, yoox.com

Η γούνα είναι μεγάλη τάση τον χειμώνα - δες πώς θα την φορέσεις