Ποιο πουλόβερ σού ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπό σου;

Ανακάλυψε αυτό που θα κολακεύει τη σιλουέτα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Τα πλεκτά είναι ευέλικτα και άνετα, τα πιο βολικά κομμάτια του χειμώνα, που δεν λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα που σέβεται το χειμωνιάτικο στυλ της. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρωτηθεί εάν σου πηγαίνει ένα σχέδιο ή εάν πρέπει να προτιμήσεις ένα φαρδύ ή στενό κομμάτι. Και αυτό φυσικά εξαρτάται από τον σωματότυπό σου και το πόσο κολακεύει τη σιλουέτα σου.

Η επιλογή του κατάλληλου πλεκτού για τον σωματότυπό σου διασφαλίζει ότι θα φαίνεσαι και θα νιώθεις καλύτερα μέσα σε αυτό. Το σωστό πλεκτό μπορεί να τονίσει επίσης τα δυνατά σημεία στο σώμα σου, ενώ μια λάθος επιλογή θα τραβήξει την προσοχή σε σημεία που θα προτιμούσες να κρύψεις.

Τι ιδανικό πουλόβερ ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Το σωστό πλεκτό μπορεί να τονίσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου και να δημιουργήσει μια κολακευτική σιλουέτα. Μπορεί να σε βοηθήσει να αναδείξεις τις καμπύλες σου, να τονίσεις τη μέση σου αλλά και να τραβήξει την προσοχή μακριά από τα αδύναμα σημεία στο σώμα σου.

Τα πλεκτά που εφαρμόζουν καλά και κολακεύουν τον σωματότυπό σου σού επιτρέπουν καλύτερη κίνηση, ενώ δεν σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Μπορείς να τα φορέσεις σε διαφορετικές περιστάσεις και να τα συνδυάσεις με διαφορετικά ρούχα.

Ανάλογα λοιπόν με τον σωματότυπό σου, δες πώς θα επιλέξεις το πουλόβερ που τονίζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου, κολακεύει τη σιλουέτα σου και βελτιώνει τη συνολική εμφάνισή σου και το στυλ σου.

Σχήμα αχλαδιού

Ένα σώμα σε σχήμα αχλαδιού χαρακτηρίζεται από το ότι έχει φαρδύτερους γοφούς και μηρούς σε σύγκριση με το πάνω μέρος του σώματος. Η γραμμή της μέσης είναι συνήθως καλά καθορισμένη και οι ώμοι και το στήθος είναι στενότερα από τους γοφούς.

Τα στυλ πλεκτών που σφίγγουν στη μέση, όπως ζακέτες με ζώνη και εφαρμοστά πουλόβερ, θα δημιουργήσουν μια σιλουέτα κλεψύδρας. Πλεκτά με λεπτομέρειες ή σχέδια στο πάνω μέρος, όπως βολάν, δαντέλες ή bold λαιμόκοψη, θα τραβήξουν το μάτι προς τα πάνω και μακριά από τους γοφούς.

Απόφυγε τα loose πλεκτά, που προσθέτουν όγκο στους γοφούς και τους μηρούς. Επίλεξε ελαφριά κομμάτια που εφαρμόζουν όμορφα στις καμπύλες σου. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις θα σε βοηθήσουν για να δείξεις πιο λεπτούς τους γοφούς σου.


Σχήμα μήλου

Ένα σώμα σε σχήμα μήλου χαρακτηρίζεται από το ότι έχει φαρδιά μέση, με μεγαλύτερο μπούστο και στενότερους γοφούς και μηρούς. Είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα στυλ πλεκτού που επιμηκύνει τον κορμό και τραβά την προσοχή από τη μέση.

Οι μακριές ζακέτες ή τα πουλόβερ σε στυλ τουνίκ θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο ισορροπημένης σιλουέτας. Απόφυγε τα πλεκτά που προσθέτουν όγκο στη μέση και προτίμησε κομμάτια με εντυπωσιακές λεπτομέρειες ή μοτίβα στο πάνω μέρος του σώματος, όπως λαιμόκοψη V ή διακοσμητικά.

Σώμα κλεψύδρα

Ένα σώμα σε σχήμα κλεψύδρας χαρακτηρίζεται από στενή μέση, με το μπούστο και τους γοφούς σε ίδια αναλογία μεταξύ τους. Όταν επιλέγεις πλεκτά, είναι σημαντικό να τονίσεις τις καμπύλες σου χωρίς να προσθέσεις όγκο. Τα εφαρμοστά πουλόβερ σε κολακεύουν, ενώ κασλό είναι να αποφύγεις τα ογκώδη πλεκτά που προσθέτουν όγκο στο σώμα, κάτι που θα μοιώσει αυτόματα την ομορφιά του juicy κορμιού σου.

Αθλητικό σώμα

Εάν έχεις αθλητική σιλουέτα με μικρή ευκρίνεια στη γραμμή της μέσης αλλά καλή αναλογία ώμων και γοφών, το πλεκτό που σου ταιριάζει είναι αυτό που θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της καμπύλης. Τα κομμάτια που σφίγγουν στη μέση, όπως ζακέτες με ζώνη ή μεσάτα πουλόβερ, θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας πιο στενής μέση.

Πλεκτά με λεπτομέρειες ή σχέδια στο πάνω μέρος του σώματος, όπως βολάν ή διακοσμητικά, θα τραβήξουν το βλέμμα προς τα πάνω και θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός πιο γεμάτου μπούστου. Απόφυγε τα ογκώδη κομμάτια και πειραματίσου με το layering.

Σώμα petite

Ένα μικροκαμωμένο σώμα έχει πιο κοντά άκρα και πιο μικρό κορμό. Όταν επιλέγεις πλεκτά είναι σημαντικό να αποφύγεις να "κουκουλώσεις" το σώμα σου. Τα cropped κομμάτια θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια ισορροπημένη εμφάνιση.

Προτίμησε ελαφριά πλεκτά που εφαρμόζουν όμορφα στο σώμα, από κασμίρ ή μαλλί, και πες "ναι" στα μονόχρωμα σύνολα που θα δείξουν το σώμα σου πιο κομψό. Τα πλεκτά με ρίγες θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του ύψους και θα επιμηκύνουν τη σιλουέτα.