Οδηγός αγοράς: 10 πουλόβερ που θα χρειαστείς φέτος τον χειμώνα

Τα καλύτερα από το φθινόπωρο μέχρι την επόμενη άνοιξη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Ο καλός καιρός συνεχίζεται ακάθεκτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προετοιμαστούμε για τα κρύα που έρχονται. Έτσι με μια πρώτη ματιά στα basic κομμάτια που βλέπουμε στις βιτρίνες, καταλαβαίνουμε αμέσως πως τα πουλόβερ είναι το πρώτο fashion item που θα φορέσουμε μόλις πιάσουν τα κρύα - μπορείς να πάρεις ιδέες πώς θα φορέσεις το πουλόβερ σου με 6 διαφορετικούς τρόπους. Και φυσικά περιμένουμε πώς και πώς να βάλουμε τα αγαπημένα μας πλεκτά, αυτά που θα φοράμε σχεδόν μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Ως φανατική του καλοκαιριού, τα μόνα πράγματα που με συγκινούν πραγματικά τον χειμώνα είναι πρώτον, ένα ποτήρι κρασί δίπλα στο τζάκι και δεύτερον το αγαπημένο χειμωνιάτικο layering, φορώντας "στρώσεις" χουχουλιάρικων ρούχων στην καθημερινότητά μου. Και ένα είναι φυσικά το απαραίτητο κομμάτι για να κάνεις layering αποτελεσματικά και σούπερ μοδάτα: Το πουλόβερ. Επειδή, ωστόσο, τα πουλόβερ αποτελούν μια μεγάλη κατηγορία από μόνα τους, με πολλά χρώματα και σχέδια, σου έχω τα 10 καλύτερα που θα φορέσεις από τώρα και στο εξής, σύμφωνα με τις επικρατέστερες τάσεις στο street style.

Shopping guide: 10 must-have πουλόβερ της αγοράς

The classic one

Με στρογγυλή λαιμόκοψη ή V και χοντρή πλέξη, είναι το βασικό πουλόβερ της σεζόν, που μπορείς να αποκτήσεις σε διάφορα χρώματα και να το φοράς στις casual εμφανίσεις σου. Διάλεξε ένα από τα hot τζιν παντελόνια από το Zara, με €15,99 και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς.

μαύρο

Μαύρο, Sisley

πουλόβερ καφέ

Καφέ, Monkl

The zip master

Το ρετρό πουλόβερ των 70s, με το φερμουάρ που κλείνει στον λαιμό, είναι φέτος από τις κορυφαίες τάσεις που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σου. Φόρεσέ το μέσα από τζιν παντελόνια αλλά και με τη μάξι δερμάτινη φούστα σου για να κάνεις δήλωση μόδας.

γκρι

Γκρι, Η&Μ

πράσινο

Πράσινο, Modivo

5 μίντι φορέματα από το Zara μόνο με €19,99 που θα φοράς όλη τη σεζόν

The red one

Το κόκκινο είναι top επιλογή φέτος συνολικά για τη χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα μας, οπότε... ντόπαρε λίγο το καθημερινό σου ντύσιμο προσθέτοντας χρώμα. Με μαύρα και με denim πάει τέλεια, ενώ θα κάνεις και color blocking με τον σωστό τρόπο.

κόκκινο

Με ζιβάγκο, Zara

κόκκινο φαρδύ

Με λαιμόκοψη, Mango

The distressed

Όσο πιο χαλασμένο τόσο το καλύτερο. Θα το φορέσεις με αντρικού τύπου παντελόνια, για να ισορροπήσεις την φθαρμένη του όψη.

πουλόβερ ζάρα

Mπεζ, Zara

ασύμμετρο

Ασύμμετρο, Zara

The fine prints

Ριγέ ή εμπριμέ, καρό ή animal printed, όλα μπαίνουν στον στυλιστικό χορό και συνδυάζονται ανάλογα με το στυλ και τις ανάγκες σου. Τα θυμάσαι ότι το ασπρόμαυρο παίζει περισσότερο αλλά και τα φωτεινά prints.

ριγέ

Ριγέ, Zara

ανιμαλ

Με animal prints, Celestino

The flower garden

Φαντάσου έναν ανθισμένο κήπο στο πουλόβερ σου! Προτίμησε απλικέ λουλούδια ή κεντημένα στο χέρι πάνω στο πλεκτό - γιατί όχι και πλεγμένα από την ίδια κλωστή. Ακολούθησε δηλαδή την τάση με τα neo floral, που είδαμε στις πασαρέλες.

φλοράλ

Με μεγάλα λουλούδια, Shein

γαλάζιο πουλόβερ

Γαλάζιο, Philip Lang

Τα loafers είναι τα παπούτσια που χρειάζεσαι για το φθινόπωρο

Oversized

Το φαρδύ πουλόβερ θα σε βοηθήσει να κάνεις εύκολα layering, με πουκάμισα (δες πώς θα φορέσεις το oversized πουκάμισο) και μπλούζες από μέσα, ενώ θα σου χαρίσει μια σούπερ ενημερωμένη εικόνα στους δρόμους της πόλης.

πουλόβερ μπεζ

Καφέ, Η&Μ

ασπρόμαυρο

Ασπρόμαυρο, Marks&Spencer

Το ζιβάγκο

Προτίμησέ το σε στενή ή πιο φαρδιά γραμμή ανάλογα με το στυλ που θέλεις να δημιουργήσεις. Να θυμάσαι ότι ένα "κολλητό" ζιβάγκο θα φορεθεί μέσα από ένα πουκάμισο, δημιουργώντας αμέσως μια ρετρό εικόνα, που αγαπάμε φέτος πολύ.

ζιβάγκο

Δίχρωμο, Marks&Spencer

πορτοκαλί

Πορτοκαλί, H&M

Το cardigan

Το ζακετάκι της εποχής φοριέται από τώρα και στο εξής με πολλούς τρόπους. Απόκτησε πολλά διαφορετικά χρώματα σε λεπτή και πιο χοντρή πλέξη για να τα αλλάζεις ανάλογα με τη διάθεσή σου και τα σύνολα που θέλεις να δημιουργήσεις.

ζακέτα γαλάζια

Με καφέ κουμπιά, Trendyol

μπεζ ζακετα

Mπεζ, Esprit

Το cardigan είναι το απόλυτο key-item της σεζόν

Το γιλέκο

Καλύτερα φέτος απόξτησε ένα crop κομμάτι με καρό σχέδια, για να το φορέσεις με τις μάξι φούστες σου αλλά και με τις κοντές πλισέ, δημιουργώντας υπέροχα nerd σύνολα. Με έναν μπερέ στα μαλλιά, loafers και καλτσάκια ως το γόνατο θα κάνεις δήλωση μόδας!

καρό γιλέκο

Pied de poule, United Colors of Benetton

ριγέ γιλέκο

Με στρας, Guess