Το cardigan είναι το απόλυτο key-item της σεζόν

Πώς να το φορέσεις για να μη μοιάζεις με τη... γιαγιά σου!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
shutterstock
shutterstock

Ποιο είναι αυτό το πολυαγαπημένο κομμάτι που δεν λείπει (σίγουρα) από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα που... σέβεται τον in fashion εαυτό της; Μα φυσικά το περίφημο cardigan ή (ελληνιστί) η διαχρονική ζακετούλα που θα μας συντροφεύει από τώρα και στο εξής στις εξόδους μας.

Και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που κατακτά το street style. Από τις πιο διάσημες influencers -δες ποια σακάκια προτιμούν για να κάνεις συνδυασμούς με το cardigan- μέχρι τις γυναίκες που αγαπούν το στυλ, το cardigan είναι το must-have κομμάτι γι' αυτήν τη σεζόν. Δες λοιπόν πώς μπορείς να το ενσωματώσεις εύκολα και στυλάτα στη δική σου γκαρνταρόμπα, με επιλογές εμπνευσμένες από το street style και φυσικά ανάλογα με το στυλ και τα looks που θέλεις να δημιουργήσεις. Και να μην μοιάζεις με τη... γιαγιά σου!

Πώς θα φορέσεις το cardigan το φθινόπωρο

Το κλασικό

long cardigan

SHUTTERSTOCK

Είναι αναντικατάστατο. Φορέστε το με ένα λευκό t-shirt, ξεβαμμένο τζιν και λευκά sneakers για ένα minimal-chic καθημερινό look ή με το μαύρο πλεκτό φόρεμά σου. Πρόσθεσε ένα μενταγιόν στον λαιμό σου και αξεσουάρ σε ταμπά τόνους και είσαι πανέτοιμη να κερδίσεις τα βλέμματα.

6 τρόποι για φορέσεις το αγαπημένο σου πουλόβερ

Το οversized

cardigan

SHUTTERSTOCK

Είναι η μεγάλη τάση των fashionistas. Φόρεσέ το με μια loose μακριά φούστα και ψηλοτάκουνες μπότες ή με το τζιν σου και sneakers, για ένα εντυπωσιακό look. Μεγάλα γυαλιά και μια statement τσάντα είναι τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς για να κάνεις δήλωση μόδας.

Το σακάκι

zaketoula

SHUTTERSTOCK

Με κουμπιά, γιακά και τσέπες είναι η νέα πρόταση στο street style. Φορεσέ το με μια μίνι ή μάξι φούστα ή το loose παντελόνι σου και ένα φουλάρι στον λαιμό. Οι balerinas είναι... προαπαιτούμενες, όπως και οι ογκώδεις πέρλες, που είναι μέσα στις τάσεις των statement κοσμημάτων της σεζόν.

Τι χρώμα να επιλέξεις

Φέτος το φθινόπωρο τα χρώματα που ξεχωρίζουν στα cardigans είναι η παλέτα των ζεστών και γήινων τόνων. Το καμηλό είναι αγαπημένη απόχρωση (και στα παλτό επίσης), που δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας. Το σοκολατί χαρίζει βάθος και ζεστασιά στο outfit, ενώ το ένα πράσινο ή κίτρινο κομμάτι θα φωτίσει τα μονόχρωμα σύνολά σου. Το κοριτσίστικο ροζ (δες πώς θα δημιουργήσεις το ιδανικό barbiecore σύνολο) θα τονίσει τη θηλυκότητά σου, με το καθόλου βαρετό γκρι (δες γιατί) να τονίζει την εκλεπτυσμένη αισθητική σου.

Μπορώ να φορέσω το cardigan το βράδυ;

Για μια κομψή βραδινή έξοδο, προτίμησε ένα λεπτό cardigan σε μαύρο, λευκό ή bold και φόρεσέ το πάνω από το lingerie φόρεμά σου, με πέδιλα και ιδιαίτερα κοσμήματα. Αν τα κουμπιά του έχουν πέρλες ή στρας, ακόμα καλύτερα. Με μίνι φόρεμα προτίμησε ένα crop ζακετάκι, που θα αφήνει να φανούν οι γραμμές σου, και συνδύασε τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα mules (δες εδώ τα εκπτωτικά παπούτσια του Zara) με καλσόν-δίχτυ, για ένα θηλυκό look.

Με ένα οversized cardigan θα κάνεις εύκολα μια βραδινή χαλαρή εμφάνιση. Φόρεσε ένα καμηλό κομμάτι πάνω από λευκό co-ord ή επίλεξε ένα κόκκινο της φωτιάς για να σπάσεις τη μονοχρωμία μιας βραδινής ολόσωμης φόρμας. Ολοκλήρωσε το look με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα μακρύ φουλάρι, δημιουργώντας μια to-the-point εμφάνιση.