5 σακάκια που οι influencers έχουν ήδη βάλει στην ντουλάπα τους!

Θα κάνεις μαζί τους άπειρους φθινοπωρινούς συνδυασμούς

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Στις στυλιστικές επιλογές μας κάθε σεζόν, πέρα από τις τάσεις που διαβάζουμε μετά μανίας, κοιτάζουμε φυσικά τα κορίτσια στους δρόμους της πόλης τι προτείνουν αλλά και οι αγαπημένες μας influencers στο Instagram, που πάντα μας δείχνουν το πιο μοδάτο street style, δεν λείπουν από τον... οδηγό μας. Έτσι η... μπίλια πέφτει στα σακάκια, που είναι και το must-have item αυτής της μεταβατικής εποχής, και εκείνες μας δείχνουν αυτά τα 5 κομμάτια που ήδη έχουν βάλει στην ντουλάπα τους - και μείς σύντομα στη δική μας. Δες λοιπόν τι "παίζει" για το Νο1 ρούχο του φθινοπώρου και δες πώς θα το φορέσεις σύμφωνα με τα trends αλλά και με τις εμφανίσεις του street style.

Τα πέντε απαραίτητα σακάκια των influencers

To κλασικό blazer

black blazer

SHUTTERSTOCK

Μην ξεχνάς ότι το φόρεσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας Kate Middleton και φυσικά φέρε στο νου σου όλα εκείνα τα chic σύνολα που δημιουργούσε η μαμά σου πριν από μερικά χρόνια, επιλέγοντας ένα κλασικό blazer με χρυσαφί κουμπιά. Προτίμησέ το σε μπλε ή μαύρο χρώμα, για να το συνδυάσεις με όλα σου τα ρούχα. Θα το βάλεις με το τζιν πατελόνι σου, για ένα κομψό casual look, ενώ μαζί του θα δημιουργήσεις και το τέλειο office outfit, με το ανάλογο υφασμάτινο παντελόνι. Να θυμάσαι ότι για να βάλεις μια μοντέρνα πινελιά στην εμφάνιση, ένα ζευγάρι λουστρίνι μποτίνια αλλά και ένα αξεσουάρ (μια τσάντα, για παράδειγμα) σε φωτεινό χρώμα είναι η ιδανική επιλογή.

To trendy ελεκτρίκ

μπλε σακάκι

SHUTTERSTOCK

Είναι η επιλογή σου εάν θέλεις να δημιουργήσεις μια ρετρό εμφάνιση αλλά και ένα sporty σύνολο με το denim παντελόνι σου. Καλύτερα να το προτιμήσεις σε φαρδιά γραμμή, για να είσαι to-the-point στυλιστικά, ενώ το χρώμα του θα κάνει εύκολα δήλωση μόδας ακόμα και εάν το φορέσεις με το πιο minimal σύνολο. Η ιδέα εδώ είναι να έχεις ελευθερία κινήσεων αλλά και την ικανότητα να το χρησιμοποιήσεις με βάση τον πολυμορφικό του χαρακτήρα. Για παράδειγμα, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις με ένα "καλό" φόρεμα και ψηλοτάκουνα και να δεις που όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω σου!

Γίνε και εσύ μια σύγχρονη Coco Chanel! Αυτά είναι τα κομμάτια που δεν πρέπει να χάσεις από την γκαρνταρόμπα σου!

Το μοδάτο ταρτάν

καρό σακάκι

SHUTTERSTOCK

Το διαχρονικό καρό επανακάμπτει από τις ντουλάπες του παρελθόντος και γίνεται it-item στα δικά μας χέρια. Ένα ταρτάν κομμάτι έπαιξε πολύ στις πασαρέλες του κόσμου αλλά και στα κορίτσια της μόδας, αφού και στυλάτο είναι και ταιριάζει με πολλά κομμάτια που ήδη έχεις και θα κάνει fashion statement όπως κι αν το βάλεις. Για αρχή προτίμησε να κάνεις μια εμφάνιση sporty-chic με το τζιν παντελόνι σου, επιλέγοντας τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα mules, για να βάλεις τη δική σου πινελιά στο look.

To κλασικό μαύρο

black coat

SHUTTERSTOCK

Πού πας εάν δεν έχεις ένα τέτοιο σακάκι στην γκαρνταρόμπα σου; Αστείο! Σίγουρα έχεις πολλά μαύρα σακάκια, αφού το κομμάτι αυτό αποτελεί τη βάση για να "χτίσεις" πολλά outfits. Φόρεσέ το... ελεύθερα, συνδύασέ το όπως θέλεις και δημιούργησε σούπερ stylish looks από τώρα μέχρι την άνοιξη. Είναι το ιδανικό πανωφόρι πάνω από τη στενή μίνι φούστα σου, πάντα σε oversized γραμμή, αφού στα στενά κομμάτια είναι πια passe! Αν θέλεις να κάνεις το look σου λίγο πιο ρετρό, βάλε μια φαρδιά στέκα στα μαλλιά σου!

Το ρετρό tweed

tweed σακάκι

SHUTTERSTOCK

Σε ποιο άλλο χρώμα θα μπορούσες να το επιλέξεις παρά στο ροζ της Barbie; Διαχρονική αλλά ποτέ ξεπερασμένη επιλογή, το tweed σακάκι της αξέχαστης Coco Chanel, ένας θρύλος της μόδας, θα γίνει το δικό σου αγαπημένο για όλη τη σεζόν. Και μη νομίζεις πως φορώντας το θα θυμίζεις "μαντάμ" - το αντίθετο! Το μυστικό εδώ είναι στο styling, που χρειάζεται μοντέρνες επεμβάσεις για να αναδειχτεί. Ήτοι ένα δερμάτινο παντελόνι σε "κοντράστ" απόχρωση και trendy μποτάκια. Δηλαδή, κατάλαβες πώς θα πετύχεις την ισορροπία κλασικού-σύγχρονου, για να είσαι... μέσα στη μόδα.