Μυρίζουν τα ρούχα σου "κλεισούρα" - Αυτό το tip θα σου λύσει τα χέρια!

Θα απαλλαγείς μια για πάντα από την άσχημη μυρωδιά

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Δεν χρειάζεται να ακολουθείς μόνο τις τάσεις και τα δείχνεις στην εντέλεια μέσα στα μοδάτα ρούχα και αξεσουάρ σου, αλλά για να λάβεις εύσημα κομψότητας πρέπει η συνολική σου εικόνα να αποπνέει φρεσκάδα και καθαριότητα. Για σκέψου, λοιπόν, να έχεις φτιάξει το τέλειο look και το πουλόβερ ή το πανωφόρι σου να μυρίζει άσχημα κλεισούρα;

Μόλις το πήρες από το συρτάρι και ενώ είναι φρεσκοπλυμένο και καθαρό, η μυρωδιά του δεν είναι καθόλου καλή, ενώ σίγουρα όπου κι αν εμφανιστείς θα διώξεις κόσμο από δίπλα σου. Μα τι φταίει; Τι γίνεται τώρα; Πώς θα λύσεις το πρόβλημα με τα ρούχα που μυρίζουν άσχημα, για να μην το ξαναπάθεις;

Αυτό το tip θα σου λύσει τα χέρια και θα πεις "αντίο" μια για πάντα στην αντιαισθητική μυρωδιά της... κλεισούρας - όπως είπες και στα στενά παπούτσια με το κόλπο που τα ανοίγει σε 5 λεπτά!

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στη μυρωδιά της "κλεισούρας"

Για να μην βρεθείς ξανά στη δύσκολη θέση της μυρωδιάς της κλεισούρας πάνω στα ρούχα σου θα εφαρμόσεις το εξής εύκολο tip πριν τα αποθηκεύσεις σε συρτάρια ή ντουλάπες, για να μένουν φρέσκα και δροσερά όσο καιρό κι αν κάνεις να τα φορέσεις - ούτε να τρέχεις τελευταία στιγμή σε καθαριστήρια ή να αλλάξεις outfit λόγω της κατάστασης.

Σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ θα ρίξεις λίγη βότκα. Θα κρατήσεις τα ρούχα σου μερικά εκατοστά μακριά και θα τα ψεκάσεις. Θα τα αφήσεις λίγο να στεγνώσουν και στη συνέχεια θα τα διπλώσεις ή θα τα κρεμάσεις όπως κάνεις συνήθως.

Το αλκοόλ της βότκας έχει την ικανότητα να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά της "κλεισούρας" από τη μούχλα, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα μυρίζουν την επόμενη φορά που θα θελήσεις να τα φορέσεις.

Δώσε βάση σε αυτά

Αν σκέφτεσαι ότι τα ρούχα σου στη συνέχεια αντί για... κλεισούρα θα μυρίζουν αλκοόλ, κάνεις λάθος. Η βότκα μετά από λίγο θα εξατμιστεί από τα υφάσματα και δεν θα μείνει καμία μυρωδιά να σου θυμίζει... κοκτέιλ!

To μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι πάνω σε ποια υφάσματα θα ψεκάσεις, δίνοντας μεγάλη προσοχή σε δερμάτινα, σατέν ή μεταξωτά, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν λεκέδες και μετά να πρέπει να τρέχεις στο καθαριστήριο.

Σίγουρα μπορείς να ψεκάσεις πάνω σε μάλλινα, βαμβακερά και συνθετικά ρούχα που δεν έχουν κανένα πρόβλημα.