Τσίκνα αντίο: 3 έξυπνα κόλπα για να μην μυρίσουν τα ρούχα σου την Τσικνοπέμπτη!

Πήγαινε κοντά στην σούβλα άνετη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τσικνοπέμπτη σήμερα και σίγουρα σκέφτεσαι να τσικνήσεις μαζί με τους φίλους σου σε κάποια ταβέρνα ή να μαζευτείτε σε ένα σπίτι και να ψήσετε παρέα, απολαμβάνοντας παραδοσιακά όλων των ειδών τα κρεατικά.

Κλειστός χώρος, τσίκνα παντού και εσύ καλοντυμένη και στυλάτη, δέχεσαι τις... ριπές από τις μυρωδιές - όλων των ειδών! Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, τα ρούχα σου να μυρίσουν έντονα τσίκνα. Δες τι πρέπει να κάνεις για να διώξεις από πάνω σου όλες τις μυρωδιές των κρεατικών, εφαρμόζοντας τρία απλά κόλπα.

κρεατοφαγία
Unsplash

Δες τι πρέπει να κάνεις για να μη μυρίζουν τσίκνα τα ρούχα σου

Είτε φόρεσες τζιν είτε προτίμησε μάλλινα ή βαμβακερά κομμάτια, υπάρχει ένας τρόπος για να διώξεις τη μυρωδιά της τσίκνας χωρίς δυσκολία.

Το μυστικό βρίσκεται στη μαγειρική σόδα. Βάλε τα "τσικνησμένα" ρούχα σου σε μια πλαστική σακούλα μαζί με 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησε καλά τη σακούλα και άφησέ τα να μουλιάσουν για λίγη ώρα πριν τα πλύνεις κανονικά. Βέβαια τη σόδα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στο σπίτι σου.

Αν τώρα επέλεξες να βάλεις το τζιν σου το βράδυ με ένα κομψό τοπ, βάλε το παντελόνι μέσα σε μια σακούλα και μετά άφησέ το για όλο το βράδυ στην κατάψυξη. Η μυρωδιά θα φύγει ως διά μαγείας την επόμενη μέρα.

ρούχα κρεμάστρα
Unsplash

Αν τώρα μιλάμε για βαμβακερά ή μάλλινα, μπορείς να τα ψεκάσεις με μερικές σταγόνες βότκας και να τα αφήσεις να στεγνώσουν στον αέρα με φυσικό τρόπο. Το αλκοόλ θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις μυρωδιές και τα ρούχα σου θα ξεμυρίσουν πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι.

Bonus: Φτιάξε μόνη σου ένα DIY σπιτικό σπρέι φρεσκάδας, αναμειγνύοντας ξίδι με νερό και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου, για ένα πιο ευχάριστο άρωμα. Στη συνέχεια, ψέκασε πάνω στα ρούχα σου και πες "αντίο" στις ανεπιθύμητες μυρωδιές της Τσικνοπέμπτης.