Πώς να ντυθείς μετά τα 40 και να δείχνεις νέα - 10 έξυπνα κόλπα που θα σου κόψουν χρόνια

Για να είσαι κομψή χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στο στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Όσο μεγαλώνεις τόσο ομορφαίνεις -σίγουρα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ στον καθρέφτη σου-, αφού η ηλικία ειναι μόνο ένας αριθμός και δεν επηρεάζει σε τίποτα ούθτε το πώς νιώθουμε ούτε φυσικά το πώς θα ντυθούμε.

Η μόδα και οι τάσεις είναι για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους, αρκεί να γνωρίζουν μερικά μυστικά, έτσι ώστε να είναι απόλυτα στοχευμένες στις επιλογές τους και παράλληλα το στυλιστικό αποτέλεσμα να αναδεικνύει την εμφάνισή τους και να τις δείχνει φρέσκες και -γιατί όχι- πιο νέες.

Στην ηλικία των 40 καθεμία από εμάς ξέρει καλά το στυλ της, είναι πιο ώριμη σχετικά με το σώμα της και με το τι της πηγαίνει, δημιουργώντας σύνολα που και μοδατα είναι και κομψά και -το σημαντικότερο- αναδεικνύουν την ομορφιά και τη γοητεία της, τονίζοντας το προσωπικό της στυλ.


Ωστόσο η μόδα πολλές φορές μας ξεμυαλίζει και να μας παρασύρει στους δικούς της φρενήρεις ρυθμούς, αλλά εν τέλει δεν μας παγιδεύει, αρκεί να είμαστε ενημερωμένες και να ξέρουμε όχι μόνο πώς θα ξεχωρίσουμε τις εφήμερες τάσεις αλλά και 10 έξυπνα κόλπα που θα μας βοηθήσουν και κομψές να είμαστε και να... κόψουμε χρόνια.

10 έξυπνα κόλπα για να ντυθείς μετά τα 40 και να δείχνεις πιο νέα

Πάνω από τα 40 η αλήθεια είναι πως δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα με το styling, καθώς δεν θέλεις να δείξεις μέσα στα ρούχα σου ούτε έφηβη αλλά ούτε και μεγαλοκοπέλα - και ούτε φυσικά να είσαι ντεμοντέ. Η στυλιστική αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ακολουθώντας 10 έξυπνα κόλπα θα πετύχεις να δημιουργείς outfits που θα σου πηγαίνουν και παράλληλα θα σε δείχνουν αρκετά χρόνια μικρότερη.

  1. Ντύσου ανάλογα με τον σωματότυπό σου, επιλέγοντας ρούχα και αξεσουάρ που σε κολακεύουν και τονίζουν τα δυνατά σημεία στο σώμα σου.
  2. Φόρεσε φούστες στο σωστό μήκος, ούτε πολύ κοντές, ούτε πολύ μακριές. Ακριβώς κάτω ή πάνω από το γόνατο, είναι το ιδανικό μήκος για ηλικίες μετά τα 40. Μάλιστα φέτος είναι η χρονιά σου, αφού τόσο οι pencil φούστες όσο και οι μάξι που ανάμεσα στα trends της σεζόν.

  3. Δώσε βάση στα παπούτσια. Επίλεξε τα πιο μοδάτα σχέδια της σεζόν, αφού θα αναδείξουν ακόμα και το πιο κλασικό (και βαρετό) σύνολο.
  4. Προτίμησε να φοράς σκουρόχρωμα τζιν κομμάτια - είναι πιο κλασάτα και elegant.

  5. Απόκτησε τα πιο στυλάτα γυαλιά ηλίου της σεζόν, που θα κάνουν fashion statement στις εμφανίσεις σου.

  6. Μην κάνεις υπερβολές με τα κοσμήματα. Φόρεσε stetement κομμάτια, αλλά μην το παρακάνεις με πολλά μαζί. Προτίμησε γεωμετρικά σχέδια που ταιριάζουν σε ηλικίες άνω των 40 αλλά και τσόκερ, που κολακεύουν τον λαιμό.

  7. Δείξε δέρμα, δεν απαγορεύεται, αρκεί να εστιάσεις σε αυτά τα σημεία του σώματός σου, που αξίζει να φανούν. Πρόσεξε, όμως, να μην τα αφήνεις όλα μαζί σε κοινή θέα.
  8. Πες "ναι" στο χρώμα, αφού αυτόματα θα σου χαρίσει έξτρα δόσεις φρεσκάδας.

  9. Δώσε βάση στα καλά εσώρουχα, που θα ανορθώσουν τα σημεία στο σώμα σου που το χρειάζονται και επένδυσε σε πολυτελή κομμάτια, που προσφέρουν καλή στήριξει σε στήθος, γλουτούς και κοιλιά.
  10. Φόρεσε το πιο... όμορφο χαμόγελό σου και δείξε στους άλλους ότι η αυτοπεποίθησή σου είναι στα ύψη!