Είναι η Νο1 τάση: Αυτή είναι η πιο "δύσκολη" φούστα του 2024 - Πώς να τη συνδυάσεις

Έχει το πιο άβολο μήκος - Ούτε μίνι, ούτε μάξι ούτε και μίντι!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Είναι η πιο "δύσκολη" φούστα που μια γυναίκα μπορεί να εντάξει στην γκαρνταρόμπα της, γι' αυτό κάθε φορά την προσπερνάμε με τακτ, αφού το "άβολο" μήκος της μας δυσκολεύει στο styling. Ούτε μίντι, ούτε μίνι αλλά ούτε και μάξι, αυτή η σούπερ θηλυκή φούστα ήταν παντού στις πασαρέλες Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023 2024.

Στην πραγματικότητα για να ορίσει κάποιος το μήκος της χρειάζεται ακρίβεια... χιλιοστού! Το στρίφωμα είναι μεταξύ του πάνω και κάτω μέρους του γόνατου, ένα στυλ πολύ διαδεδομένο στις ρομαντικές κωμωδίες και στα εφηβικά δράματα στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του 2000, όπως "10 Things I Hate About You", "Gilmore Girls", "Kiss Me", για να αναφέρω μερικές.

Φτιαγμένη ως επί το πλείστον από ελαστικό ύφασμα με φλοράλ ή καρό μοτίβα, ήταν το είδος της φούστας που φορούσαν τα ερωτευμένα κορίτσια με ένα crop λευκό μπλουζάκι, χοντρά mules και... χαλαρό χαμόγελο.

Εμείς την γνωρίζουμε ως "pencil" (λόγω του σχεδίου που θυμίζει... μολύβι) και τη λατρεύουμε, αφού είναι η πιο θηλυκή φούστα ever για μια γυναίκα - και αναδεικνύει άριστα τόσο το #librariancore style όσο και το ρετρό.

Πώς θα φορέσεις την πιο "δύσκολη" φούστα της σεζόν

Ευτυχώς, οι φούστες μέχρι το γόνατο που είδαμε φέτος στις πασαρέλες για το 2024 δεν θυμίζουν και τόσο... ταπετσαρία, λόγω των εμπριμέ, αλλά οι Miu Miu, 16Arlington, Gucci και Saint Laurent παρουσίασαν πιο εκλεπτυσμένα κομμάτια, από δέρμα μέχρι με γυαλιστερές πούλιες και από metallic silver έως αυστηρό pinstripe.

Ωστόσο, και πάλι παραδεχόμαστε ότι δεν είναι εύκολο να βρούμε το σωστό "ταίρι" σε παπούτσια, μπλούζες και αξεσουάρ και το λάθος είναι πολύ εύκολο να γίνει. Δες, λοιπόν, πώς θα τη συνδυάσεις για να κάνεις safe επιλογές.

Με στενά μπλουζάκια

Με ορισμένες διαφοροποιήσεις στη σιλουέτα, αυτές οι "άβολες" φούστες ακουμπούν στους γοφούς και στη συνέχεια φαρδαίνουν λίγο, σε μια ελάχιστα ορατή γραμμή Α, καθιστώντας τες το τέλειο "ταίρι" για τα στενά μπλουζάκια και τα εφαρμοστά πλεκτά που είναι τόσο δημοφιλή αυτήν τη σεζόν.

Να θυμάσαι ότι πρέπει να τα φοράς καλύτερα από μέσα και ποτέ να μην καλύπτουν τη φούστα γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι κολακευτικό.

Με ζώνη στη μέση

Ο βασικός κανόνας εδώ είναι να τονίζεις πάντα τη μέση, για να αδυνατίζεις τη σιλουέτα: Με μια φαρδιά ζώνη εν είδει κορσέ ή βάζοντας το πουκάμισο μέσα στη φούστα. Το τελικό αποτέλεσμα θα σου χαρίσει μια σοφιστικέ εμφάνιση, μακριά από την "άκομψη" εικόνα που αρχικά είχες στο μυαλό σου.

Με ψηλοτάκουνα

Όταν πρόκειται για τα παπούτσια, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο πιο δύσκολα, επειδή αυτό το μήκος της φούστας κινδυνεύει να κόψει το πόδι στα δύο! Η συμβουλή είναι να μην φορέσεις φλατ παπούτσια, αλλά να προτιμήσεις ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες μπότες που θα αγγίζουν το στρίφωμα της φούστας, ή κλασικές γόβες με τακούνι στιλέτο.

Αυτό το στυλ φαίνεται επίσης υπέροχο με ένα καλσόν 20 denier, à la Saint Laurent, ιδανικό για τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Bonus tip: Εάν θέλεις να ξεφύγεις από την αυστηρή γραμμή της, που ακόμα σου φαίνεται "άκομψη", μπορείς να επιλέξεις ένα σχέδιο με σκίσιμο στο κέντρο ή στο πλάι, που θα σου χαρίσει αυτόματα μια πιο κομψή εικόνα.

Διάλεξε μια pencil φούστα

μαύρη φούστα

Μαύρη, €49, Guess

λογότυπο φούστα

Εμπριμέ, €141, Pinko

άσπρη φούστα

Λευκή με ζώνη, €29,99, Prince Oliver

εμπριμέ φούστα

Με λογότυπο, €115, Michael Kors

ψηλόμεση φούστα

Ψηλόμεση, €76, Pinko