Librariancore: Ποια είναι η νέα τάση που "σαρώνει" το street style;

Πώς θα την υιοθετήσεις με τον σωστό τρόπο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Από πέρυσι ακόμα δεν σταματάμε να μιλάμε για τάσεις όπως #barbiecore, #balletcore και βέβαια #librariancore. Μην παραξενεύεσαι καθόλου, αφού κάθε φορά, ανάλογα με το τι ακριβώς μας θυμίζει μια εμφάνιση, το trend παίρνει την ίδια ακριβώς ονομασία.

Ποια είναι η τάση #librariancore που σαρώνει το street style

Η "τάση της hot βιβλιοθηκονόμου" εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2021 αλλά ο Οίκος Miu Miu στην επίδειξη του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023 την επανέφερε στο προσκήνιο και πλέον θα την βλέπεις παντού όλο το 2024.


Οι επώνυμες ακολούθησαν με τη σειρά, επιλέγοντας tailored σακάκια και 80s μπλούζες με ρίγες, κάνοντας statement εμφανίσεις.


Πώς θα υιοθετήσεις το #librariancore trend

Το street style κόπιαρε την πασαρέλα, αντιγράφοντας τα μοντέλα της Miu Miu, μέσα από υπέροχες μάλλινες ζακέτες, pencil φούστες, ρετρό φούτερ, κλασικά ανκορά ζακετάκια και κυρίως γυαλιά μυωπίας με λεπτό σκελετό - αυτά ειναι που κάνουν τη διαφορά στο #librariancore trend.

Μάλιστα, κάποια κορίτσια επέλεξαν να κάνουν πιο θηλυκές τις εμφανίσεις τους, φορώντας καλτσοδέτες και πλεκτά κλασικά πουλόβερ με βαθιά V λαιμόκοψη ή μίνι φουστίτσες και crop tops. Όσο για τα παπούτσια. Προτιμώνται κλασικές γόβες με χοντρό τακούνι, loafers με χοντρές κάλτσες ή κομψά kitten heels, αλλά και αθλητικά σε vintage επιλογές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PARISA (@badkidhq)

Style tip: Το πιο βασικό κομμάτι της τάσης είναι όπως έχεις ήδη καταλάβει τα γυαλιά οράσεως, τα οποία θα φορέσεις έτσι ή αλλιώς ανεξάρτητα από τη μυωπία σου, άρα όχι απαραίτητα για λειτουργικούς σκοπoύς, αλλά περισσότερο για στυλιστικούς. Επιπλέον, οι κάλτσες μέχρι το γόνατο θα βάλουν αυτή τη hot πινελιά που χρειάζεται το look.

6 κομμάτια για να δημιουργήσεις το #librariancore trend

γκρι πουλόβερ

Γκρι πουλόβερ, €24,80, Hollister

γυαλιά μυωπίας

Γυαλιά μυωπίας, €106, TOUS

πλισέ φούστα

Πλισέ γκρι φούστα, €14, Shein

γοβάκια κόκκινα

Γοβάκια, €22,99, Issue

μαύρη τσάντα

Τσάντα, €100, Calvin Klein

πλεκτή ζακέτα

Ζακέτα, €101,40, Barbour