Αυτές είναι οι 10 φούστες που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου τον χειμώνα του 2024

Μοδάτα σχέδια για να βάλεις στη shopping list σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Φούστες για τον χειμώνα του 2024 μέσα από 10 μοντέρνα σχέδια για να τα βάλεις στη λίστα σου αλλά και να τα αντιγράψεις όπως ακριβώς τα φοράνε τα κορίτσια στο street style. Ποιες είναι, λοιπόν, οι φούστες που ορίζουν ήδη οι τάσεις της σεζόν -και θα συνεχίσουν να υπάρχουν με τον ερχομό της νέας χρονιάς- και πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου για τον χειμώνα;

Ένας οδηγός αφιερωμένος αποκλειστικά σε αυτό το θηλυκό κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας, που περιλαμβάνει τα 10 μεγαλύτερα trends του χειμώνα είναι εδώ για να σε βοηθήσει να διαλέξεις τα muts-have items.

10 φούστες που πρέπει να επενδύσεις τον χειμώνα του 2024

Η φούστα ήταν αναμφίβολα ένα από τα trendy κομμάτια για το 2023 και θα συνεχίσει να είναι έτσι και το 2024: Από γοργονέ σχέδια μέχρι μίνι φούστες σε μπορντό, παγιέτες ή καρό, και από υφάσματα που περιλαμβάνουν σατέν, denim μέχρι δέρμα και μαλλί, θα βρεις σίγουρα αυτές που ταιριάζουν στο δικό σου προσωπικό στυλ για να δημιουργήσεις μοδάτα looks.

Πλισέ φούστα


Είναι ένα κομμάτι που μας πάει πίσω στα σχολικά ή κολεγιακά μας χρόνια αλλά και το Νο1 item για να δημιουργήσουμε preppy looks -μαζί με άλλα 9 βασικά για το εν λόγω στυλ-, οπότε καλά θα κάνεις να την συμπεριλάβεις στις επιλογές σου. Πρότίμησέ την σε γκρι, καφέ ή μπορντό χρώμα και φόρεσέ την με πουλόβερ, πουκάμισα και (απαραιτήτως) καλτσάκια και loafers.

Pencil φούστα

Η μαύρη pencil φούστα είναι ένα διαχρονικό κλασικό ρούχο που όλες πρέπει να έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Ένα κομμάτι τόσο ευέλικτο που μπορείς να το βάλεις με κομψά και επίσημα σύνολα, συνδυάζοντάς το με ένα εφαρμοστό blazer και μαύρα loafer ή για πιο casual θηλυκές εμφανίσεις με πουλόβερ και kitten heels.

Φούστα με σκίσιμο

Το συγκεκριμένο κόψιμο είναι απόδειξη ότι η κομψότητα και ο αισθησιασμός μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα μόνο ρούχο. Μια φούστα όχι πολύ μακριά και όχι πολύ κοντή με σκίσιμο που αποκαλύπτει τον έναν (ή και τους δύο) μηρούς αναδεικνύει εύκολα την έμφυτη κομψότητα μιας γυναίκας. Θα τη φορέσεις με πολλούς τρόπους, δημιουργώντας casualwear looks με πουλόβερ και χαμηλά γοβάκια ή αυστηρά chic outfits με tailored σακάκια και ψηλοτάκουνα.

Midi δερμάτινη φούστα

Είναι αυτονόητο ότι φέτος το δέρμα έχει την τιμητική του σε όλα τα κομμάτια μιας γυναικείας ντουλάπας. Το ίδιο ισχύει και για τις φούστες: Συγκεκριμένα αυτές σε midi γραμμή θα συνδυαστούν σε ένα total leather outfit ή με ένα χρωματιστό πουλόβερ (σκέψου κόκκινο, που το φοράς με 17 διαφορετικούς τρόπους) ή με ένα αυστηρό λευκό πουκάμισο και oversized πανωφόρι.

Slip skirt

Ένα κλασικό κομμάτι που φοριέται το ίδιο καλά το πρωί και το βράδυ με το σωστό styling. Με αθλητικά και πουλόβερ ή με ένα micro top αντίστοιχα. Ακόμα και στις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, σίγουρα θα σε γλιτώσει από την σκέψη "τι θα φορέσω σήμερα;"

Διάφανη φούστα

Επίσης για τη σεζόν F/W 2023, οι διαφάνειες θριαμβεύουν, σε συνδυασμό με πολυτελή υφάσματα όπως δαντέλα, σιφόν, μετάξι, κι όχι απαραίτητα για να φορεθεί προκειμένου να δημιουργήσει εντυπωσιακά outfits, αλλά και για να βάλει μια εναλλακτική πινελιά σε ένα πιο casual ντύσιμο.

Καρό φούστα

Η καρό φούστα σε διάφορα χρώματα και μεγέθη των μοτίβων είναι από τις πιο δυνατές τάσεις για τη νέα χρονιά, δημιουργώντας απόλυτα στοχευμένες εμφανίσεις που συνδυάζουν rock, preppy, girly αλλά και ρετρό στυλ, ανάλογα με τους συνδυασμούς.

Φούστα με παγέτες

Οι παγέτες θριαμβεύουν ειδικά εάν δεν θέλεις να περάσεις απαρατήρητη. Σε όλες τις αποχρώσεις, με το ασημί να πρωτοστατεί φυσικά, μαζί τους θα δημιουργήσεις ένα κομψό ντύσιμο, επιλέγοντας τα σωστά items που θα τη συνδυάσεις, από ένα λευκό πουκάμισο μέχρι ένα φούτερ.

Μπορντό φούστα

Ήδη το ξέρεις καλά ότι το μπορντό είναι από τα must χρώματα στα χειμωνιάτικα looks μας. Είτε πρόκειται για μίνι κομμάτια είτε για μάξι, στενά ή πιο φαρδιά, μια τέτοια φούστα δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου. Φοριέται εύκολα σε total looks αλλά και μεμονωμένα, ενώ ταιριάζει ιδανικά με γκρι, λευκό και μαύρο.

Γοργονέ φούστα


Θυμίζει εντυπωσιακή τουαλέτα, είτε την επιλέξεις σε casual looks είτε σε πιο glam. Έχει μια μοναδική ικανότητα να αξιοποιεί στο έπακρο το σχέδιό της και σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις με άπειρους συνδυασμούς. Θα την επιλέξεις σε τζιν, για ένα εντυπωσιακό street style look, ή σε μαύρο χρώμα για μια grande βραδινή εμφάνιση.