Preppy style is here: 10 κομμάτια για να το εντάξεις στα looks σου

Θα γίνει το αγαπημένο σου στυλ μέχρι την άνοιξη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Τo preppy style είναι συνώνυμo με τον πλούτο, το καλό γούστο και το να παίζεις με ασφάλεια... στη μόδα! Διαχρονικό στυλ, αναγνωρίζεται αμέσως μέσα από πλισέ φούστες, κάλτσες μέχρι το γόνατο, "παλιακά" πλεκτά (δες πώς θα φορεσεις το πουλόβερ σου με 6 τρόπους), παστέλ αποχρώσεις, έξυπνους γιακάδες και κολεγιακά φούτερ.

Ωστόσο τη σεζόν αυτή το συγκεκριμένο στυλ αποκτά πιο μοντέρνο προσανατολισμό και μπορεί να ενταχθεί στα all-day looks μας εύκολα, μέσα από μικρές λεπτομέρεις που αυτόματα θα δημιουργήσουν αυτή την σχολική (ή και πανεπιστημιακή) εικόνα από το παρελθόν! Εσύ το μόνο που χρειάζεσαι για να εντάξεις την τάση στα καθημερινά σου σύνολα είναι 10 κομμάτια που θα βάλεις στην ντουλάπα σου και θα τα συνδυάσεις με τα ρούχα που ήδη έχεις.

10 it-items για να εντάξεις το preppy style στα looks σου

Μπαλαρίνες + καλτσάκια

Style note: Θα τα συνδυάσεις με μίνι φούστα, φορώντας λευκό πουκάμισο (δες πώς θα φορέσεις το πουκάμισο τη νέα σεζόν) ή ζιβάγκο από μέσα.

Kitten heels

Style note: Προτίμησε ένα φωτεινό χρώμα για τα γοβάκια σου, που θα κάνει δήλωση μόδας, και επέλεξε ένα ζευγάρι με πολλά λουράκια. Εναλλακτικά μπορείς να φορέσεις και τις κλασικές Mary Janes.

Tweed σακάκι

Style note: Η Coco Chanel δεν το έβγαζε από πάνω της γιατί αυτόματα απογείωνε κάθε look, ακόμα και το πιο minimal. Είναι το Νο1 ύφασμα για να αναβιώσεις το preppy style.

8 χρώματα που θα κάνουν τα looks σου να φαίνονται ακριβότερα

Hoodie

Style note: Πώς να λείπει από το preppy style ένα κομμάτι κλασικό στις πανεπιστημιακές και σχολικές στολές. Με αυτό στο μυαλό σου προτίμησε ένα hoodie με μήνυμα ή logo.

Statement γιακάδες

Style note: Μεγάλοι μυτεροί γιακάδες, γιακάδες με βολάν στο τελείωμα ή με λεπτομέρειες δαντέλας και φιογκάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σου με τζιν παντελόνια και μάξι φούστες. Να φαίνονται τα loafers και τα δαντελένια σου καλτσάκια από μέσα.

Πλισέ φούστα

Style note: Είναι η φούστα των πανεπιστημιακών στολών αλλά και η μεγάλη τάση του χειμώνα. Θα σου χαρίσει αυτόματα ένα girly και παιχνιδιάρικο στυλ.

Το cardigan είναι το απόλυτο key-item της σεζόν

Rugby shirt

Style note: Όχι δεν χρειάζεται να παίξεις ράγκμπι αλλά να φορέσεις μια παρόμοια μπλούζα. Μπορεί να έχει νούμερο στο κέντρο ή πολλές ρίγες και φυσικά να είναι όσο πιο φαρδιά γίνεται. Φόρεσέ την με την πλισέ φούστα ή μέσα από το τζιν σου και είσαι έτοιμη!

Timeless knit

Style note: Θα αποκτήσεις ένα "πουλόβερ της γιαγιάς" ή θα το βρεις στα συρτάρια της δικής σου. Φαρδύ, με "παλιακά" σχέδια και χρώματα, είναι αυτό που λέμε "ντεμοντέ". Κάν' το δικό σου και φόρεσέ το με τζιν και loafers ή μάξι πλισέ φούστα σε παρόμοιους χρωματισμούς.

Stapless blazer

Style note: Καρό, κλασικό, διαχρονικό. Οι βασιλικές οικογένειες το λατρεύουν και δεν το αποχωρίζονται εδώ και χρόνια. Προτίμησε ένα σε nude τόνους και συνδύασέ το με λευκό lace shirt και το τζιν παντελόνι σου.

Οδηγός αγοράς: 10 πουλόβερ που θα χρειαστείς φέτος τον χειμώνα

Jockey

Style note: Πώς να λείπει αυτό το αθλητικό αξεσουάρ από το preppy style σου; Προτίμησε ένα σε μπλε ή μπεζ χρώμα και πιάσε τα μαλλιά σου αλογοουρά, για ένα στοχευμένο αποτέλεσμα.