Οδηγός αγοράς: 9 must-have καλσόν του χειμώνα για να τα αποκτήσεις ASAP

Είναι το it-item της εποχής και θα απογειώσει τα winter looks σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram
instagram

Tώρα που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει έχεις μπει σίγουρα σε winter mood και το ίδιο και η γκαρνταρόμπα σου. Τα πιο χοντρά ρούχα έχουν βγει πιο μπροστά στην ντουλάπα (δες τα 5 κλασικά παλτό που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα) και ψάχνεις νέους τρόπους για να ταιριάξεις τις φούστες και τα φορέματά σου, που μέχρι τώρα τα φορούσες με γυμνά ποδαράκια. Σωτήρας στα χειμωνιάτικα looks σου αλλά και must-have αξεσουάρ φέτος, το καλσόν. Μην το αφήσεις τη σεζόν αυτή να φαίνεται... λιγουλάκι μόνο ανάμεσα στις ψηλές σου μπότες (δες τις τάσεις που προτείνουν οι A list παρουσιάστριες) και στο μίνι φόρεμά σου, αλλά άφησέ το να κάνει δήλωση μόδας σε μια εμφάνιση.

Το αγαπημένο αξεσουάρ για τις κρύες μέρες είναι κάθε άλλο παρά βαρετό είναι τον χειμώνα του 2023. Από τον Jacquemus και τη Chanel μέχρι τον Οίκο Gucci, οι πασαρέλες F/W 2023–2024 γέμισαν με καλσόν. Οπότε ακόμα κι αν είσαι διστακτική με το trend αυτό καλά θα κάνεις να δεις στη συνέχεια τις 9 βασικές τάσεις, από παιχνιδιάρικα έως ζεστά ή διάφανα, με σχέδια ή χωρίς, είναι όλα εδώ για να διαλέξεις!

9 trends στα καλσόν του χειμώνα

Lace tights

Αυτήν τη σεζόν, τα δαντελένια καλσόν επιστρέφουν για να βάλουν πινελιές ρομαντισμού στα looks μας. Στην πασαρέλα της Chanel και του Jacquemus, τα καλσόν με λεπτομέρειες από δαντέλα υπογράμμισαν μια φλερτ αισθητική, ενώ σε συνδυασμό με τα Mary Janes, θα τονίσουν το κοριτσίστικο στυλ σου. Πιο σοφιστικέ με μια χαμηλή μπότα ή γόβες, ενώ για μια πλήρη αναδρομή στα ’00s, επίλεξε ένα φωτεινό χρώμα σε συνδυασμό με αθλητικά παπούτσια.

Wool tights

Μια τάση που συνδυάζει κομψότητα και άνεση. Η Chanel τα αποθεώνει και θα τα συνδυάσεις εύκολα με μίνι πλισέ tweed φούστες και ζιβάγκο. Επιπλέον μπορείς να φορέσεις πλεκτές κάλτσες μέχρι το γόνατο, που είναι μεγάλη τάση, αν δεν θέλεις να επιλέξεις καλσόν. Επιπλέον, με τα αγαπημένα σου loafers και δερμάτινο σορτσάκι είναι από τις πιο trendy προτάσεις.

Message tights

Στείλε φέτος το μήνυμά σου όχι φορώντας ένα T-shirt αλλά με το καλσόν σου! Για παράδειγμα, σύντομα σλόγκαν αποτυπώνονται πάνω σε καλσόν με θέμα τον ζωδιακό κύκλο ή τον έρωτα. Θα τα βάλεις με μίνι φορέματα ή φούστες και ψηλοτάκουνες γόβες για έξτρα σαγήνη στο look σου.

H Rihanna μόλις φόρεσε το πιο μοδάτο σύνολο του χειμώνα

Red tights

Βλέπουμε κόκκινο παντού! Το χρώμα του χειμώνα απογείωσαν οι Gucci και Chanel στην πασαρέλα τους και τα κορίτσια του street style επίσης. Σε συνδυασμό με μπαλαρίνες, Mary Janes, ζακέτες και μπλέιζερ, το κόκκινο καλσόν θα κάνει το ιδανικό κοντράστ για looks καθόλου... βαρετά. Συνδύασέ το με κόκκινα παπούτσια ή μπότες για να δημιουργήσεις ψηλόλιγνη σιλουέτα.

Tights with bows

Από πέρυσι ξεκινήσαμε με φιόγκους στα μαλλιά, πήγαμε σε φιόγκους στα ρούχα και μετά στις τσάντες και στα αξεσουάρ. Ειδικά στο TikTok και το Instagram, οι πάσης φύσεως φιόγκοι ζουν μεγάλες στιγμές. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να τους βλέπουμε στα καλσόν, είτε ως μια μικρή λεπτομέρεια στο πίσω μέρος του αστραγάλου είτε πολλούς μαζί πάνω σε δίχτυ, που είναι το big trend αυτήν τη στιγμή.

Embellished tights

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, τα καλσόν μας μπορούν να αστράφτουν! Glitter, πέρλες και στρας έχουν την τιμητική τους, που ταιριάζουν ιδανικά με τα minimal LBD, αποτελώντας το highlight στο στο looks σου, για έξτρα λάμψη.

Monogram tights

Η logomania εξακολουθεί να "παίζει" δυνατά τη σεζόν αυτή, με τα καλσόν με μονόγραμμα να βάζουν μια πολυτελή πινελιά στις εμφανίσεις μας. Γίνε πιο casual με μίνι φούστα, πουλόβερ, κάλτσες και loafers ή πιο glam με γόβες και ένα κοκτέιλ φόρεμα.

Animal-print tights

Go wild και τον χειμώνα! Τα καλσόν με τυπώματα από την άγρια ζωή της ζούγκλας δεν μένουν ποτέ στο... παρασκήνιο! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις μια highlight πινελιά σε σχεδόν οποιοδήποτε ντύσιμο, είτε το φορέσεις για να τονίσεις μια μονοχρωμία είτε συμπληρώσεις ένα σύνολο με παρόμοια μοτίβα.

Sheer black tights

Κλασικό, διαχρονικό αλλά ποτέ passe! Μην αγνοήσεις τα απλά μαύρα καλσόν μόνο και μόνο επειδή είναι basic. Τα μαύρα, ελαφρώς διάφανα είναι hot αυτήν τη σεζόν - όχι μόνο στην πασαρέλα αλλά και στο street style. O λόγος; Είναι υπέροχα και δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα.

Shop the best

δαντελένιο καλσόν

Λευκό με δαντέλα, €8, lydel.gr

μάλλινο καλσόν

Mάλλινο καλσόν, €18,99 (το σετ των 2 τεμ.), Η&Μ

message tights

Με μήνυμα, €6,78, velmerto.com

κόκκινο καλσόν

Κόκκινο, €8,40 (στα 2 το 1 δώρο), sense-shop.gr

καλσόν με φιόγκους

Με φιόγκους στο πίσω μέρος, €14,50, lalolita.gr

στρας καλσόν

Καλσόν με στρας, €22, evastore.gr

logo καλσόν

Mε λογότυπο, Karl Lagerfeld, €114,99, gomez.gr

animal prints καλσόν

Mε animal prints, Wolford, €47,41, aboutyou.gr

διάφανο καλσόν

Mαύρο διάφανο, €1,77, temu.gr