5 κλασικά παλτό που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

Το street style τα αποθεώνει κάθε χρόνο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

H μόδα αγαπά ορισμένα κομμάτια με πάθος -το ξέρεις καλά αυτό- και κάθε φορά οι σχεδιαστές τα εντάσσουν στις κολεξιόν τους, προσθέτοντας μοντέρνες πινελιές. Επειδή, ωστόσο, τα ρετρό κομμάτια δεν χάνουν εύκολα την αξία τους στο χρηματιστήριο του στυλ, τα κλασικά παλτό που παραμένουν διαχρονικά, κλασάτα και εύκολα τα εντάσσουμε στις all-day εμφανίσεις μας.

Οπότε καταλαβαίνεις γιατί αξίζει να τα έχεις στην ντουλάπα σου και να τα συνδυάζεις με κομμάτια που ήδη αγαπάς, καθώς δημιουργούν εντυπωσιακά looks χειμώνα και φθινόπωρο. Τσέκαρε λοιπόν τα 5 αγαπημένα μου κλασικά παλτό και πώς θα τα φορέσεις στις εξόδους σου ανάλογα με την περίσταση.

All-tme classic παλτό που θα λατρέψεις και φέτος

Το μαύρο

black coat

SHUTTERSTOCK

Το λέει και η... λέξη! Το μαύρο παλτό, loose ή πιο στενό, με ζώνη ή χωρίς, είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια σε μια ντουλάπα. Φόρεσέ το πάνω από ένα φόρεμα για να βγεις το βράδυ ή συνδύασέ το με ένα από τα denim basic κομμάτια του φθινοπώρου και ένα λευκό πουκάμισο για ένα πιο casual look. Η πολυμορφικότητά του θα σε καταπλήξει, οπότε άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, δημιουργώντας άπειρα outfits.

H καμπαρντίνα

trench coat

SHUTTERSTOCK

Το φθινόπωρο δεν την βγάζεις από πάνω σου αφού ταιριάζει το ίδιο καλά με sporty όσο και με πιο θηλυκά looks. Σε γήινο τόνο (συνήθως) θα τη συνδυάσεις με τζιν και μονόχρωμα κοστούμια, ενώ αποτελεί το ιδανικό πανωφόρι για να σετάρεις τα color blocking σύνολά σου. Τι σου χαρίζει; Διακριτική κομψότητα και κλασικό στυλ.

Το καμηλό

camel coat

SHUTTERSTOCK

Ζεστό, στυλάτο και "πλουραλιστικό". Πάει με όλα και αξίζει να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω, επενδύοντας στην καλή ποιότητα, αφού θα το φοράς για χρόνια. Σε μονοχρωμία, θα δημιουργήσει μια υπέροχη ψηλόλιγνη υπέρκομψη σιλουέτα, ενώ με τα τζιν σου θα απογειώσει την έμφυτη κομψότητά σου. Δες περισσότερες στυλιστικές επιλογές για το καμηλό παλτό, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις έξτρα στυλ!

Το μαντό

manto

SHUTTERSTOCK

Μέχρι το γόνατο, σε φαρδιά ή πιο στενή γραμμή, διάλεξε αυτό που ταιριάζει στη δική σου σιλουέτα. Φόρεσέ το το ίδιο καλά με φορέματα και φούστες, προσέχοντας ωστόσο το μήκος τους να μην ξεπερνά αυτό του μαντό, για ένα κομψό αποτέλεσμα. Aν προτιμήσεις ένα tweed, ακόμα καλύτερα.

Το παλτό-κάπα

cape coat

SHUTTERSTOCK

Πρακτικό κομμάτι που μπορεί να φορεθεί με οποιονδήποτε τρόπο θέλεις. Θα αναβαθμίσει και το πιο minimal look, ειδικά εάν επιλέξεις ένα κομμάτι με διακοσμητικά στοιχεία, όπως ρέλια ή χρυσαφί κουμπιά. Σε κάθε περίπτωση φρόντισε το πάνω μέρος του να είναι λίγο πιο στενό, για να τονίσεις τη σιλουέτα σου.

Διάλεξε συνδυασμό

  • Το μαύρο με ένα μίνι φόρεμα και ψηλοτάκουνες γόβες (δες τις τάσεις του φθινοπώρου στα παπούτσια), για μια βραδινή έξοδο.
  • Την καμπαρντίνα με τζιν και λευκό top, για μια casual εμφάνιση.
  • Το καμηλό με μαύρο τζιν και μποτάκια, για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη.
  • Το μαντό με ένα κοστούμι (άσπρο θα έλεγα που είναι και hot τάση), για μια επίσημη εμφάνιση.
  • Το παλτό-κάπα με κολάν και μπότες πάνω από το γόνατο, για ένα μοντέρνο look.