To μαύρο καλσόν είναι passe! Ποιο χρώμα θα κυριαρχήσει τον χειμώνα στα looks μας

Έχει κατακλύσει τις πασαρέλες και το Instagram των influencers

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Όποιος μελετά τις τάσεις, τις Εβδομάδες μόδας αλλά και τις fashion influencers στο Instagram, όπως κάνουμε εμείς στο youweekly.gr, τότε θα ξέρει καλά πως τα καλσόν είναι must-have του χειμώνα. Το σημαντικό εδώ είναι βέβαια πως το μαύρο χρώμα πλέον θεωρείται passe, τουλάχιστον δεν χρειάζεται να το φοράς με όλα σου τα σύνολα, με τη μόδα να σου δίνει το έναυσμα να ασχοληθείς με ένα πιο μοδάτο χρώμα: Το κόκκινο.

Η τολμηρή αυτή απόχρωση έχει γίνει πρακτικά συνώνυμη με τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023, αφού τσάντες (δες ποιες θα αποκτήσεις φέτος κάτω από €50), γόβες, φορέματα, πανωφόρια έχουν βαφτεί σε έντονο κόκκινο χρώμα, με τα καλσόν να μη λείπουν από τις προτάσεις των ειδικών της μόδας.

7 τρόποι για να φορέσεις κόκκινο καλσόν

Αν με ρωτούσες πριν από έξι μήνες αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κόκκινο καλσόν με το περιεχόμενο της γκαρνταρόμπας μου, μάλλον θα είχα γελάσει πολύ (συγγνώμη). Αλλά μετά από πολλή έρευνα και ώρες παρατήρησης διαφορετικών συνδυασμών ρούχων, συνειδητοποίησα ότι το εν λόγω αξεσουάρ δεν είναι τόσο... τρομακτικό όσο πίστευα αρχικά. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε outfit χωρίς κόπο.

Οι 7 must-have τσάντες του χειμώνα κάτω από €50 - Που θα τις βρεις

Για να διώξω, λοιπόν, εντελώς τους όποιους ενδοιασμούς ή δισταγμούς που μπορεί να έχεις με τα κόκκινα καλσόν, θα σου δείξω 7 τρόπους για να το φορέσεις έτσι όπως το κάνουν οι fashion influencer - που κάτι παραπάνω ξέρουν! Η πρόβλεψή μου; Σε λίγο όχι μόνο θα τα φοράς με χαρά αλλά παντού γύρω σου θα βλέπεις... κόκκινα στυλάτα ποδαράκια να σου... κλείνουν πονηρά το μάτι!

Με μαύρη μονοχρωμία

Style tip: Απόφυγε να φορέσεις μπότες για να φανεί καλύτερα το κοντράστ με το κόκκινο καλσόν.

Statement detail

Style tip: Εάν είσαι τολμηρή φόρεσε ένα κόκκινο χοντρό καλσόν με το σύνολό σου, επιλέγοντάς το ως το τρίτο χρώμα στο σύνολο. Θα κάνει δήλωση μόδας!

Balletcore τάση

Style tip: Για να θυμίζεις μπαλαρίνα, υιοθετώντας την τάση balletcore δεν χρειάζεσαι μόνο ροζ χρώματα. Φόρεσε κόκκινο καλσόν με τις μπαλαρίνες σου και ανάδειξε το μαύρο χρώμα στο υπόλοιπο σύνολο.

Πες "ναι" στη διαφάνεια

Style tip: Mη μείνεις μόνο στις οπάκ επιλογές καλσόν αλλά φόρεσε και ένα που διαφανίζει με το μίνι μαύρο σου φόρεμα. Μην το θεωρήσεις κιτς, αφού θα τονίζει και τα kitten heels σου.

College girl

Style tip: Για να ξεφύγεις από τα κλασικά, φόρεσε το αγαπημένο σου γκρι blazer με κόκκινο καλσόν, συνδυασμένο με loafers. Είναι ένα office look που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Retro pick

Style tip: Απευθείας από το παρελθόν, το styling αυτό θα σε βοηθήσει να αναδείξεις τη θηλυκότητά σου με vintage αέρα. Ακολούθησέ το πιστά, προσθέτοντας τις απαραίτητες Mary Janes και κάλτσες μέχρι τη μέση της γάμπας. Μια σούπερ στυλάτη "λολίτα" μόλις γεννήθηκε!

Skirt up

Style tip: Θα αναδείξεις την μίντι κόκκινη φούστα σου με ένα κόκκινο καλσόν, τονίζοντας την τάση ακόμα παραπάνω, δημιουργώντας παράλληλα και μια ψηλόλιγνη σιλουέτα.

Απευθείας από τις πασαρέλες

Οι μόδιστροι λατρεύουν το κόκκινο χρώμα και κάθε χρόνο το εντάσσουν στις πασαρέλες τους με διάφορους τρόπους. Φέτος θα το δεις σε όλα τα βασικά κομμάτια μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας, ενώ δεν λείπει και από τα αξεσουάρ που θα επιλέξεις. Το καλσόν από πέρυσι έχει μπει δυναμικά στα catwalks, με τα φωτεινά χρώματα να κυριαρχούν στα looks. Από το μοβ και το φούξια, μέχρι το ροζ και το πράσινο, το κόκκινο φέτος έχει την τιμητική του!