Αυτά είναι τα 5 άχρηστα πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου στο επόμενο ταξίδι

Άφησε στην ντουλάπα σου τα όχι και τόσο απαραίτητα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Τα... στοιχήματα στο πακετάρισμα της βαλίτσας είναι υψηλά τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα κάνουμε τις πρώτες ανοιξιάτικες αποδράσεις μας, ειδικά αν επιλέξουμε να πάρουμε μαζί μας μόνο μία χειραποσκευή. Οπότε τι χρειάζεται; Να μάθεις τι είναι και τι όχι απαραίτητο να βάλεις στη βαλιτσούλα σου, για να μην το μετανιώσεις μετά που άφησες πίσω εκείνο το αγαπημένο σου τζιν να μένει στην... καρέκλα.

Κάθε φορά που ετοιμάζεις ένα ταξίδι σίγουρα σε πιάνει πανικός σχετικά με τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, τα καλλυντικά και όλα τα λοιπά που θα χρειαστείς. Αλλά και μια αβεβαιότητα μη σου λείψει κάτι! Αυτό φυσικά προκύπτει από την προσπάθεια να προετοιμαστείς για πάρα πολλές καταστάσεις ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών καιρικών συνθηκών αλλά και του τι μπορεί να κάνεις ή να μην κάνεις στον τελικό σου προορισμό - και κατ' επέκταση των ρούχων που θα χρειαστείς για κάθε περίσταση.

φίλες ταξίδι
Unsplash

Τι γίνεται αν χρειάζομαι ρούχα βολικά για περπάτημα από τα συνηθισμένα ρούχα γυμναστικής; Μπορώ να χωρέσω δύο φορέματα στη βαλίτσα μου, αλλά τι γίνεται αν δεν είναι αρκετά κομψά για να βγω το βράδυ; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα.

Για να μην πληρώνεις, λοιπόν, υπέρβαρες αποσκευές, να μην κουβαλάς άχρηστα πράγματα που θα μείνουν στη βαλίτσα αλλά και για να μη σου λείψουν τα απαραίτητα στο ταξίδι, δες στη συνέχεια 5 πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις στη χειραποσκευή σου για το επόμενο ταξίδι - για να μείνει χώρος γι' αυτά που θα χρειαστείς πραγματικά.

5 άχρηστα πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου στο επόμενο ταξίδι

Ψηλοτάκουνα που δεν περπατιούνται

Όσο άνετα και να είναι τα ψηλοτάκουνα, σίγουρα δεν είναι ένα είδος παπουτσιού που ενδείκνυται για να πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι. Ακόμα κι αν βγεις το βράδυ για να πιεις ή να χορέψεις, ένα ζευγάρι μποτάκια τον χειμώνα ή τα αγαπημένα σου kitten heels ή σανδάλια το καλοκαίρι είναι η καλύτερη επιλογή. Βάλε στη θέση τους κάτι πιο πρακτικό και δεν θα το μετανιώσεις.

Ρούχα που απαιτούν στεγνό καθάρισμα μόνο

Αν σκοπεύεις να ξαναφορέσεις τα ρούχα που θα βάλεις στη βαλίτσα σου, τότε έλεγξε τις ετικέτες. Εάν ένα πουκάμισο ή μια μπλούζα λερωθούν στο ταξίδι, θα θέλεις να τα πλύνεις. Κι ενώ το δωμάτιο ή το ξενοδοχείο σου μπορεί να έχει πλυντήριο, για να βρεις ένα στεγνοκαθαριστήριο δεν είναι και η ευκολότερη περίπτωση.

Οπότε εάν δεν θέλεις να καταλήξεις με ένα πουλόβερ ή φόρεμα που όχι μόνο πιάνει χώρο στη βαλίτσα αλλά αν λερωθεί, δεν θα μπορεί να φορεθεί ξανά, τότε πάρε μαζί σου μόνο ρούχα που πλένονται σε πλυντήριο ρούχων.

κορίτσι στην παραλία
Unsplash

Μακρύ πανωφόρι

Όσο και να το διπλώνεις δεν μικραίνει! Οπότε άφησε το παλτό και το μακρύ μπουφάν σου στο σπίτι, ή απλώς φόρεσέ το. Εναλλακτικά θα βάλεις στη βαλίτσα σου μια ζακέτα, που θα σου χρειαστεί, ή ένα σακάκι, που θα το βάλεις με διαφορετικούς τρόπους.

Πολύτιμα κοσμήματα

Ε, όχι δεν θα πάρεις μαζί σου το κειμήλιο της γιαγιάς, δαχτυλίδι ή βραχιόλι, ούτε το ρολόι που σου έκαναν δώρο όταν αποφοίτησες. Άφησε όλα (ναι, όλα) τα πολύτιμα κοσμήματα στο σπίτι και πάρε μαζί σου μόνο τα faux. Και να τα χάσεις δεν πειράζει. Ωστόσο, μπορείς να φορέσεις πάνω σου μόνο τα κλασικά, που πάνε με όλα σου τα σύνολα, και να αφήσεις χώρο στη βαλίτσα για κάτι πιο αναγκαίο.

Υπερβολικά πολλά προϊόντα περιποίησης

Όταν είσαι στο σπίτι σου ορθώς ακολουθείς μια ρουτίνα ομορφιάς καθημερινά, χωρίς να παρεκκλίνεις: Τόνερ, βιταμίνη C και SPF το πρωί. καθαριστικό, ρετινόλη και ενυδατική κρέμα τη νύχτα.

ταξίδι εξωτερικό
Unsplash

Ωστόσο, το να πάρεις μαζι σου όλα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς δεν θα σε διευκολύνει, αφού οι συσκευασίες είναι μεγαλύτερες και δεν επιτρέπονται στο αεροπλάνο, ενώ υπάρχουν ωραιότατα travel kit, που έχουν τα απαραίτητα. Στη θέση τους θα βάλεις κανένα σουβενίρ!