Denim style: 6 κανόνες για να αγοράσεις το τέλειο τζιν παντελόνι

Μην ταλαιπωρείσαι δοκιμάζοντας ξανά και ξανά διάφορα σχέδια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το τζιν είναι ένα κομμάτι που φοράμε σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο (και νύχτες!), είναι αυτό το basic item που πιάνουμε με τη μία όταν θέλουμε κάτι βολικό και στυλάτο για να "χτίσουμε" ένα look και φυσικά είναι αυτό το αειθαλές παντελόνι που πάει με όλα, σε κάθε περίσταση.

Σίγουρα έχεις άπειρα τζιν παντελόνια στην ντουλάπα σου, αλλά πες μου τώρα, πώς καταλήγεις κάθε φορά και φοράς μόνο ένα, αυτό που σου κάθεται καλύτερα, που σου ανορθώνει τα οπίσθια, που σε κάνει να φαίνεσαι ψηλότερη. Τι έχει αυτό που δεν έχουν τα άλλα;

Ούτε εσύ ξέρεις, σίγουρα, οπότε για να μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους κάθε φορά που βγαίνεις για να αγοράσεις ένα καινούργιο τζιν, με αποτέλεσμα να δημιουργείς μια... αφόρετη συλλογή στην ντουλάπα αλλά και για να μη δοκιμάζεις ατελείωτα διάφορα σχέδια στα μαγαζιά, δες τους 6 βασικούς κανόνες για να αγοράσεις το τέλειο τζιν παντελόνι και φυσικά για να πετύχεις το denim style των ονείρων σου.

6 κανόνες για να αγοράσεις το τέλειο τζιν παντελόνι

Δώσε βάση στο... πίσω μέρος

Όταν δοκιμάζεις ένα τζιν μην κοιτάζεσαι στον καθρέφτη μόνο από μπροστά. Δώσε μεγάλη βάση στα οπίσθια, γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό της καλής εφαρμογής του. Εάν θέλεις να θυμίζεις λίγο από... Kim Kardashian ή JLo (αν δεν έχεις εσύ τα προσόντα, δηλαδή), προτίμησε ένα παντελόνι που έχει τσέπες ή ακόμα καλύτερα τσέπες με διακοσμητικά στοιχεία - άλλωστε φέτος η μόδα λατρεύει τα bold denim!

Tip: Οι μεγάλες τσέπες αδυνατίζουν τα οπίσθια, ενώ οι μικρές τα δείχνουν πιο "ζουμερά".

Τζιν-καμπάνα... δαγκωτό

Και θα σε ψηλώσει και θα σε δείξει πιο αδύνατη (ειδικά εάν το βάλεις με ψηλοτάκουνα) και μεγάλη τάση είναι φέτος, αφού το retro style είναι στα καλύτερά του. Προτίμησε ένα ψηλόμεσο σχέδιο, για ακόμα καλύτερο στυλιστικό αποτέλεσμα και δέσε μια λεπτή ζώνη στη μέση σου για να δημιουργήσεις ακόμα πιο αδύνατη σιλουέτα.

Tip: Για να δείξει το σύνολό σου ακριβό, προτίμησε σκούρο χρώμα.

Πες "ναι" στα ξεβαμμένα

Σίγουρα έχεις ακουστά το contouring στο πρόσωπο, για να δημιουργούμε με το μακιγιάζ γωνίες και κοψίματα. Το ίδιο ακριβώς θα κάνεις και στα πόδια σου, εάν επιλέξεις ξεβάμματα σε στοχευμένα σημεία του τζιν. Καλύτερα στο κέντρο από κάθε μπατζάκι, για να δείξουν οι μηροί σου πιο αδύνατοι.

Tip: Μην επιλέξεις εντελώς ξεβαμμένο τζιν, του τύπου tie-dye, γιατί θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ελαστικό denim για... juicy καμπύλες

Τα στεθερά τζιν τα επιλέγουμε συνήθως όταν πρόκειται για wide-leg σχέδια, ενώ τα ελαστικά παντελόνια είναι ιδανικά για να τονίσεις τις καμπύλες σου, αφού αγκαλιάζουν το σώμα και κολακεύουν τις γραμμές μας. Μάλιστα, φέτος που τα skinny σχέδια επανακάμπτουν (και 7 ακόμα τζιν που είναι must-have την άνοιξη), μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Tip: Θα κρύψουν την κοιλιά και θα δείξουν αυτό το επίμαχο σημείο τουλάχιστον 3 πόντους λιγότερο.

Αδιαφόρησε για τα... crop

Όσο κι αν σου αρέσουν, γιατί δείχνουν καλύτερα τα παπούτσια σου, εάν είσαι λίγο juicy και κοντούλα, μην ασχοληθείς. Θα χάσεις τσάμπα χρόνο και χρήμα. Εάν παρόλα αυτά θέλεις ένα πιο κοντό παντελόνι, προτίμησε ένα σχέδιο με ρεβέρ, όσο πιο χαμηλά γίνεται, που θα σε δείξει ψηλότερη και πιο αδύνατη.

Tip: Κάνε στροφή προς τα κάπρι κομμάτια, που φέτος έχουν την τιμητική τους. Με ψηλοτάκουνα, θα σου ταιριάξουν καλύτερα.

Ψηλόμεσο στον... Θεό

Οι στυλίστες το ξέρουν καλά και οι επώνυμες το εφαρμόζουν. Όσο πιο ψηλά φτάνει ένα τζιν παντελόνι τόσο πιο πολύ ψηλώνει τα πόδια. Επιπλέον, καλύπτει την κοιλίτσα και ανορθώνει τα οπίσθια. Οπότε... τον πλαστικό δεν τον χρειάζεσαι!

Tip: Θα αναδείξεις εύκολα όλα τα tops σου, αφού εφαρμόζουν ωραία από μέσα.