Αυτά τα 7 τζιν παντελόνια θα φοράμε non stop την άνοιξη - Και πώς θα τα συνδυάσεις

Βάλ' τα όλα στη shopping list σου από αύριο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Τα τζιν δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα, αλλά τα σχέδια, οι φόρμες, τα χρώματα και οι σιλουέτες αλλάζουν συνεχώς. Αν θέλεις πραγματικά να είσαι to-the-point οφείλεις να μάθεις ποια denim παντελόνια θα φοράς non stop από εδώ και στο εξής και ποια να φυλάξεις στο συρτάρι σου.

Είτε σου αρέσουν είτε όχι, η συμβουλή μου είναι να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτά τα 7 τζιν παντελόνια που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες, ανανεώνοντας και το στυλ σου αλλά και την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου. Γιατί φυσικά σε καμία δεν αρέσει να φοράει passe τζιν παντελόνια.

Όπως και πέρυσι, τα φαρδιά τζιν είναι η κυρίαρχη σιλουέτα. Ωστόσο, το στυλ γενικότερα κλίνει περισσότερο προς τον μινιμαλισμό της δεκαετίας του '90 παρά προς το grooviness της δεκαετίας του '70 ή το υπερβολικό Y2K. Μιλώντας για τη δεκαετία του '90, το ίσιο τζιν επιστρέφει δυναμικά, συχνά συνδυάζεται με ογκώδη πουκάμισα ή σακάκια και κομψά loafers, για μια μοδάτη εμφάνιση à la Hailey Bieber.

https://www.instagram.com/p/CuDLhVIvQlN/?img_index=3

Επίσης το λευκό τζιν επανακάμπτει και γίνεται αγαπημένο της σεζόν, που θα φορέσεις ή σε μονοχρωμία ή με εμπριμέ πουκάμισα. Στη συνέχεια οι 7 τάσεις στα τζιν της άνοιξης για να διαλέξεις.

7 τζιν παντελόνια που θα φοράμε non stop την άνοιξη

Wide-leg

Ακόμα κι αν τα κατάφερες πέρυσι χωρίς ένα φαρδύ τζιν στη συλλογή σου, είναι σαφές ότι η σιλουέτα αυτή καλά κρατεί. Φόρεσέ τα με ελαφρώς πιο εφαρμοστά τοπ και ογκώδη σακάκια, ενώ οι μπαλαρίνες και τα kitten heels είναι τα παπούτσια που αγαπούν τα... φαρδιά μπατζάκια!

Με ρεβέρ

Σε κάθε Εβδομάδα Μόδας στις αρχές του 2024, όλες είδαμε τα κορίτσια να φοράνε τζιν παντελόνια με γυρισμένο ρεβέρ και μάλιστα φαρδύ! Μπορείς εύκολα να μεταμορφώσεις το παλιό σου denim σε ένα μοντέρνο κομμάτι, διπλώνοντας τα μπατζάκια μέχρι τον αστράγαλο.

Λευκό τζιν

Τα λευκά τζιν μαζί με τα εκρού... ξαδέρφια τους έχουν γίνει βασικά όλο το χρόνο. Το 2024 θα δεις πολλά εκεί έξω, φορεμένα σε total white looks ή στην minimal εκδοχή τους με μαύρα απλά μπλουζάκια και μαύρη ζώνη στη μέση. Μην τα υποτιμήσεις και το βράδυ, συνδυάζοντάς τα με metallic τοπ και statement αξεσουάρ.

Barrel

Λέγονται και hourglass denim ή αλλιώς τζιν... βαρέλι. Ένα από τα πιο δύσκολα σχέδια της σεζόν, αφού τονίζουν την περιφέρεια - έχεις δεν έχεις! Ωστόσο, η ψηλόμεση σιλουέτα και η στενή εφαρμογή στη μέση προσφέρουν ένα κολακευτικό αποτέλεσμα, αρκεί να βρεις το σχέδιο που σου πάει. Οπότε δκίμασε πολλά και απόκτησε ένα κομμάτι, αφού είναι το it-item της σεζόν.

Για να αντισταθμίσεις τον ακραίο όγκο τους, διατήρησε τα πάντα πάνω από τη μέση σε πιο εφαρμοστή γραμμή και μη φορτώσεις το look με πολλά αξεσουάρ. Αυτά τα τζιν παντελόνια μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζονται... βοηθούς!

Χαμηλόμεσα

Αν δεν θέλεις να βάλεις ποτέ ξανά χαμηλοκάβαλο τζιν, κτο καταλαβαίνω. Αλλά αν σε ιντριγκάρει αυτή η σιλουέτα, θα ανταμειφθείς: Τα χαμηλόμεσα παντελόνια είναι το απόλυτο chic κομμάτι της άνοιξης. Το κλειδί είναι να αγνοήσουμε την ακμή τους στο Y2K και να ντυθούμε στο παρόν. Δοκίμασε να τα φορέσεις με crop tops και μπαλαρίνες για μια φρέσκια εμφάνιση.

Straight denim

Η διαχρονική γοητεία του ίσιου τζιν ταιριάζει πολύ στο 2024, αν σκεφτεί κανείς ότι εξακολουθούμε o μινιμαλισμός και το quiet luxury στυλ είναι τα ζητούμενα φέτος. Είναι λίγο πιο χαλαρά από τα skinny αλλά πιο προσαρμοσμένα από τα πιο φαρδιά, προσφέροντας ευελιξία σε κάθε περίσταση.

Φόρεσέ τα με ίδιο χρώμα πουκάμισο, με εφαρμοστό σακάκι και ένα λευκό μπλουζάκι το πρωί και το βράδυ κάνε τη διαφορά με ένα φανελάκι, χρυσά κοσμήματα και γόβες slingback.

Embelished jean

Η πιο διασκεδαστική τάση της χρονιάς περιορίζει λίγο τη μανία μας από τα αξεσουάρ! Γιατί να μην λειτουργήσει το τζιν σου σαν κόσμημα; Το αγαπημένο street style προτιμά παντελόνια με στρας, αλυσίδες και πέρλες, που συνδυάζει με μονόχρωμα σακάκια, εφαρμοστά μπλουζάκια και crop μπουφάν, δημιουργώντας ισορροπία σε ένα outfit.