3 τάσεις της μόδας που πρέπει να αποφύγεις εάν είσαι πάνω από 40

H στυλίστρια των σταρ Samantha Brown αποκαλύπτει τα μυστικά της

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μια διάσημη στυλίστρια με βάση τη Νέα Υόρκη, η Samantha Brown, δεν σταματά να δίνει τις συμβουλές της σε άντρες και γυναίκες προκειμένου "να δείχνουν καλύτερα μέσα στα ρούχα τους και όχι απαραίτητα νεότερες", όπως επισημαίνει και η ίδια.

Η εμπειρία ετών που διαθέτει μέχρι τώρα τη βοηθά για να δίνει συμβουλές στις απανταχού γυναίκες σχετικά με το στυλ τους και ειδικά σε εκείνες που είναι πάνω από 40, αφού σε αυτή την κομβική ηλικία αλλάζει το σώμα τους και κατ' επέκταση το στυλ τους χρειάζεται διαμόρφωση και επεμβάσεις για να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

Έτσι, αν και πάντα δίνει σημασία στις τάσεις της μόδας κάθε εποχής, περισσότερο έχει την προσέγγιση «πάρε το ή άφησέ το», γιατί δεν είναι όλες οι τάσεις για όλους. Για παράδειγμα, τα φαρδιά ρούχα μπορεί να λειτουργούν καλά για κάποιες γυναίκες, αλλά μπορεί να μη δείχνουν κολακευτικά σε άλλες, λόγω διαφορετικού σωματότυπου.

Ο στόχος, λοιπόν, είναι να είσαι όμορφη και στυλάτη μέσα στα σύνολα που δημιουργείς και όχι να προσπαθείς να δείξεις νεότερη από ό,τι είσαι στην πραγματικότητα. Θα πρέπει δηλαδή να φαίνεσαι καταπληκτικά για τα 40 σου χρόνια και όχι να προσπαθείς να γίνεις ξαφνικά 20 ετών. Πώς θα το πετύχεις; Αποφεύγοντας 3 τάσεις της μόδας.

3 τάσεις της μόδας που πρέπει να αποφύγεις πάνω από τα 40

Crop tops

Είναι μια αειθαλής τάση που προτιμούν οι περισσότερες γυναίκες στον κόσμο και εδώ φυσικά το μυστικό κρύβεται στο πώς θα φορέσεις σωστά το crop top μετά τα 40. Με ένα ψηλόμεσο παντελόνι και blazer, ή ζακέτα, είναι πολύ κομψή εμφάνιση. Το πώς θα ενσωματώσεις, λοιπόν, τα crop tops στην γκαρνταρόμπα σου είναι το κλειδί και όχι να τα αφαιρέσεις εντελώς από τις εμφανίσεις σου.

Για παράδειγμα, τα cut-outs είναι μεγάλη τάση. Συνήθως, αποκαλύπτουν ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να μην τα φοράνε γυναίκες άνω των 40 ετών. Αλλά το πού θα τα φορέσεις έχει σημασία. Εάν είσαι στην παραλία ή στις διακοπές σου, ταιριάζει πολύ ένα crop top σε αυτό το στυλ. Αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να βάλεις για να πας τα παιδιά σου στο σχολείο.

T-shirts με "παιδικές" αναφορές

Θυμάσαι αυτά τα μπλουζάκια των '90s και του 2000 με χαμογελαστά πρόσωπα και άλλες παιδικές αναφορές; Η αναβίωσή τους φέτος είναι πιο έντονη από ποτέ. Απόφυγε να τα επιλέξεις στην καθημερινότητά σου και προτίμησε καλύτερα T-shirts με μηνύματα ή με διακριτικά μοτίβα.

Για παράδειγμα, τα φλοράλ και οι ρίγες, που επίσης είναι τάση φέτος, είναι ιδανικά για σένα, αλλά και φωτεινά χρώματα, που θα αναδείξουν την εμφάνισή σου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, απόφυγε και τους φιόγκους στα ρούχα σου, και δεν εννοώ φυσικά μια ωραία δεμένη ζώνη στο φόρεμά σου ή ένα δέσιμο στο πουκάμισό σου. Εννοώ τα πολλά φιογκάκια σε φούστες και μπλουζάκια που είναι πολύ... Barbie.

Οποιαδήποτε τάση έχει ξαναεμφανιστεί μία φορά στη ζωή σου

Εάν φόρεσες μια συγκεκριμένη τάση για πρώτη φορά όταν ήσουν στην εφηβεία και επανεμφανίζεται 25 χρόνια μετά, σίγουρα δεν είναι για σένα αυτή η δεύτερη φορά. Αυτή η τάση μπορεί να είναι για τους εφήβους που ήταν στην ηλικία σου όταν εσύ την υιοθέτησες πρώτη φορά.

Αυτό ισχύει για και για άλλες τάσεις εμπνευσμένες από την εφηβεία, όπως το μακιγιάζ από την τηλεοπτική εκπομπή Euphoria. Για σκέψου δηλαδή να φοράς γκλίτερ και αστέρια γύρω από τα μάτια σου μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία!