10 επώνυμες νύφες της 10ετίας που έγραψαν ιστορία με τα εντυπωσιακά νυφικά τους

Φορέματα ονειρικά που κέρδισαν τις εντυπώσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
npd photo agency
npd photo agency

Nύφες μοναδικές, την πιο όμορφη μέρα της ζωής τους... Φορέματα ονειρικά, που αποτυπώνουν στις δαντέλες, στα τούλια, στα κρύσταλλα και στα κεντήματα το προσωπικό στυλ της καθεμίας, απογειώνοντας τις εμφανίσεις τους. Λιτά ή πιο εντυπωσιακά νυφικά κομμάτια κάνουν έτσι ή αλλιώς δήλωση μόδας, που, σε συνδυασμό με τα παραμυθένια σκηνικά των γάμων, άφηνουν σε όλους μας τις καλύτερες αναμνήσεις. 10 επώνυμες νύφες της 10ετίας είναι εδώ και απολαμβάνουν... βίον ανθόσπαρτον!

Η ωραιότερη μέρα στη ζωή μιας γυναίκας είναι κατά γενική ομολογία αυτή του γάμους της, αφού κάθε νύφη ζει το δικό της παραμύθι, φορώντας μοναδικές δημιουργίες, που την κάνουν να νιώθει... βασίλισσα! Το youweekly.gr διάλεξε 10 celebrities, που φόρεσαν μοναδικά κομμάτια και κέρδισαν τις εντυπώσεις με τη λάμψη και την υπέροχη κομψότητά τους.

Φωτογραφίες: NDP PHOTO AGENCY, PAPADAKIS PRESS, STUDIO PANOULIS, INSTAGRAM

10 νύφες της εγχώριας showbiz που ξεχώρισαν με τα νυφικά τους

Δήμητρα Ματσούκα & Πέτρος Κόκκαλης

γάμος ματσούκα

Πότε: 1/12/2023

Πού: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, Πλάκα

Bridal look: Ρομαντικό και σε minimal γραμμή, ξεχώριζε για τις ρετρό αναφορές του, που μας μετέφεραν στα 50s και 60s διά χειρός atelier Loukia, με το βλέμμα να πέφτει στην πολυτελή δαντέλα στο μπούστο αλλά και στα εντυπωσιακά σκουλαρίκια της.

Love story: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματίας είναι ζευγάρι με την αγαπημένη ηθοποιό από τις αρχές του 2017, διατηρώντας και οι δύο χαμηλούς τόνους στην σχέση τους, που επιβεβαιώθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, μετά από μια κοινή δημόσια εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής και στην επίσημη προβολή ταινίας Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα».

Highlights: Το 2χρονο ανιψάκι της, ο γιος της αδερφής της, Μαρίας Ματσούκα, έκλεψε την παράσταση στη δεξίωση που ακολούθησε, παίζοντας πιάνο!

Την παράσταση έκλεψε: Η απόφαση της ηθοποιού να μην τηρήσει το έθιμο, πετώντας την ανθοδέσμη της μετά τον γάμο, αλλά να το κάνει το ίδιο βράδυ στην παράσταση «Μαθήματα Κωμωδίας», στην οποία πρωταγωνιστεί, έχοντας ως... αποδέκτη το κοινό!

Χριστίνα Μπόμπα & Σάκης Τανιμανίδης

γλαμος μπόμπα

Πότε: 1/9/2018

Πού: Ιερός Ναός Ταξιάρχη, Βαθύ, Σίφνος

Bridal look: Πολυτελής (και sexy) δημιουργία Celia Chritharioti, με χειροποίητα μοτίφ λουλουδιών και κρύσταλλα Swarovski, με μια ολοκέντητη μεταξωτή κουάφ να συμπληρώνει ιδανικά το look.

Love story: Έρωτας κεραυνοβόλος, από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν το 2015, όταν ο Σάκης βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας όπου δούλευε τότε η Χριστίνα.

Highlights: Ο Σάκης έφτασε στην εκκλησία υπό τους ήχους της λύρας, χορεύοντας, μάλιστα, ποντιακά (λόγω καταγωγής) πριν ανέβει στον Ταξιάρχη.

Την παράσταση έκλεψε: Το κλίμα της δεξίωσης θύμιζε πάρτι, καθώς ο Χρήστος Μάστορας και ο Βο ξεσήκωσαν τους καλεσμένους.

Είπε το "yes i do" - Παντρεύεται αγαπημένο ζευγάρι με θρησκευτικό γάμο μέσα στο 2024

Τζένη Μπαλατσινού & Βασίλης Κικίλιας

γάμος κικίλιας

Πότε: 16/6/2019

Πού: Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων, Λυκαβηττός

Bridal look: Minimal φόρεμα με vintage αναφορές Zeus + Δione, με το βλέμμα να τραβούν τα πέδιλά της Gianvito Rossi. Λιτά κοσμήματα και ένα ρετρό χτένισμα απογείωσαν τη νύφη!

Love story: Γνωρίστηκαν το 2016 στο πλατό της εκπομπής της «Τζένη Τζένη» στον ΑΝΤ1, ενώ το επόμενο καλοκαίρι έκαναν κοινές διακοπές στην Πάτμο. Χώρισαν για ένα διάστημα, αλλά σύντομα κατάλαβαν πως δεν μπορούν ο ένας χωρίς τον άλλον.

Highlights: Η νύφη έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον γιο της Μάξιμο Κωστόπουλο, ενώ έπαιζαν παραδοσιακά ελληνικά όργανα, όπως λαούτο και βιολί.

Την παράσταση έκλεψαν: Οι μπομπονιέρες που δεν είχαν κουφέτα (ήταν ξεχωριστά σε ένα κουτί), αλλά είχαν μικρά άνθη και καρπούς λεβάντας και πάνω τους ένα κουδουνάκι εις ανάμνηση του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιπονήσια. Μάλιστα, λόγω της υπερβολικής ζέστης εκείνη τη μέρα, το ζευγάρι έδωσε στους καλεσμένους βεντάλιες αλλά και ανεμιστηράκια για το κινητό!

Υβόννη Μπόσνιακ & Αντώνης Ρέμος

γάμος ρέμος

Πότε: 17/9/2018

Πού: Κτήμα Κοντομηνά, Βαρυμπόμπη

Bridal look: Minimal νυφικό σε design της νύφης, Υβόννης Μπόσνιακ, ενώ παρανυφάκι ήταν η κόρη τους, Ελένη Πασχαλίδου.

Love story: Έρωτας κεραυνοβόλος, με τους δυο τους να ξεκινούν την σχέση τους τον Ιούλιο του 2010, αφού είχαν γνωριστεί μέσω κοινών φίλων.

Highlights: Ρομαντισμός στο φουλ! Η νύφη, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, έφτασε στον χώρο της τελετής μέσα σε μια παραδοσιακή βαρκούλα (ναι, στο κτήμα υπάρχει λίμνη), ενώ ακούγονταν κεφαλονίτικες καντάδες.

Την παράσταση έκλεψε: Η μουσική & η τούρτα! Την βραδιά ξεκίνησαν ο Γιώργος Θεοφάνους στο πιάνο, με τον Χρήστο Δάντη να ερμηνεύει το αγαπημένο κομμάτι του ζευγαριού, «Ένα τραγουδι ακόμα». Guest star ήταν ο Eros Ramazzotti, ενώ τραγούδησαν και οι Πίτσα Παπαδοπούλου, Γλυκερία, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κώστας Μακεδόνας, Δέσποινα Βανδή αλλά και το... εξωτικό κουβανέζικο συγκρότημα «Los Cuban Boys». Όσο για το γλυκό, το ασπρόμαυρο κυριάρχησε στην τριώροφη δημιουργία, που στολίστηκε με τα αγαπημένα λευκά τριαντάφυλλα της Υβόννης, διά χειρός @mariascakesandcookies.

Δούκισσα Νομικού & Δημήτρης Θεοδωρίδης

γάμος δούκισσα

Πότε: 10/6/2017

Πού: Εκκλησάκι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στον Άγιο Ιωάννη της Μυκόνου.

Bridal look: Το λιτό και μεγαλοπρεπές συνάμα νυφικό ήταν Celia Kritharioti και oι γόβες Sarah Jessica Parker, ενώ εντύπωση έκανε το μακρύ πέπλο της νύφης αλλά και η ανθοδέσμη με χαμομήλια!

Love story: Η παρουσιάστρια και ο επιχειρηματίας ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας ύστερα από δύο χρόνια σχέσης και μια πολύ ρομαντική πρόταση γάμου, σε ταξίδι τους στις Μαλδίβες.

Highlights: Στην εκκλησία τη νύφη συνόδευσε ο πατέρας της Νίκος Νομικός, ενώ η Δούκισσα φίλησε το χέρι της μητέρας του γαμπρού, Ελένης Κόκκαλη, και του συζύγου της, Σωκράτη Κόκκαλη. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι, το ζευγάρι οργάνωσε party, με τη Δούκισσα να εμφανίζεται με special γαμήλιο T-shirt, με τύπωμα την ίδια και τον σύζυγό της σε σκίτσα.

Την παράσταση έκλεψε: Η γαμήλια δεξίωση σε γνωστό beach bar στον Πάνορμο, με guests το αγαπημένο γκρουπ Melisses.

«Εκείνος μου ετοίμασε το νυφικό» - Αποκαλύψεις για τον γάμο Νίκου Κουρή & Έλενας Τοπαλούδη

Σταματίνα Τσιμτσιλή & Θέμης Σοφός

γάμος τσιμτσιλή

Πότε: 25/6/2011

Πού: Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ στο Κτήμα Νάσιουτζικ.

Bridal look: Μια εντυπωσιακή δαντελένια δημιουργία Vera Wang επέλεξε η όμορφη Σταματίνα, που συνδύασε με γοβάκια Casadei. Κατά τη διάρκεια της τελετής η νύφη είχε τα μαλλιά πιασμένα ψηλά και φορούσε ένα λευκό ισπανικό πέπλο, το οποίο αφαίρεσε στη δεξίωση, αφήνοντας τα μαλλιά της κάτω, να σχηματίζουν ανάλαφρες μπούκλες.

Love story: Η παρουσιάστρια και ο ποινικολόγος γνωρίστηκαν το 2010 μέσω του Γιώργου Λιάγκα που σχετιζόταν φιλικά με τον Θέμη Σοφό. Ο έρωτάς τους άνθισε στις Σεϋχέλλες όπου έκαναν την πρώτη τους ερωτική απόδραση μυστικά, ενώ έναν χρόνο αργότερα εκείνος της έκανε πρόταση γάμου με ένα εντυπωσιακό μονόπετρο.

Highlights: Το ξέφρενο γλέντι μέχρι το πρωί και ο ασταμάτητος χορός της Σταματίνας.

Την παράσταση έκλεψε: Ο χορός του ζευγαριού με το εκπληκτικό τραγούδι «You do something to me» του Paul Weller, φιλώντας με πάθος ο ένας τον άλλον!

Βασιλική Μιλλούση & Λευτέρης Πετρούνιας

γάμος πετρούνιας

Πότε: 25/9/2021

Πού: Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Γκόλφ της Γλυφάδας.

Bridal look: Ένα μάξι λευκό νυφικό με ογκώδη φούστα και διαφάνεια μπροστά στο μπούστο, διακοσμημένο με κεντήματα και λαμπερές χάντρες επέλεξε η Βασιλική από το ατελιέ της Μαίρης Μπαρόλα, που συνδυάστηκε με custom made πέδιλα του ελληνικού brand Sante.

Love story: Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ακόμα ήταν παιδιά. Εκείνη, 6 χρόνια μεγαλύτερή του. Αυτό, όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο να αναπτυχθεί μεταξύ τους ένας μεγάλος έρωτας, που άνθισε το 2014, όταν συνειδητοποίησαν πως η χημεία ανάμεσά τους ξεπερνά τα πλαίσια της φιλίας, του θαυμασμού και της εκτίμησης που είχαν ο ένας για τον άλλον.

Highlights: Ο πρώτος χορός του ζευγαριού στη δεξίωση που έγινε στο Γκολφ της Γλυφάδας, ο οποίος ήταν σχεδόν... κινηματογραφικός, υπό τους ήχους του κομματιού «Κύμα» από τις Melisses.

Την παράσταση έκλεψαν: Τα γλυκύτατα παρανυφάκια του ζευγαριού που δεν ήταν άλλα από τις δύο κορούλες του, Σοφία και Ελένη!

Αθηνά Οικονομάκου & Φίλιππος Μιχόπουλος

γάμος οικονομάκου

Πότε: 6/10/2018

Πού: Στο εκκλησάκι που υπάρχει στο ξενοδοχείο του γαμπρού «Kivotos» στη Μύκονο, όπου ακολούθησε δεξίωση.

Bridal look: Με ντελικάτες λεπτομέρειες από πολυτελή δαντέλα και κομψά πούπουλα συνέθεσαν το boho, νοσταλγικό και γεμάτο κίνηση φόρεμα της νύφης από τον Οίκο Celia Kritharioti. Love story: Γνωρίστηκαν στην Φτελιά, στη Μύκονο, κάνοντας ηλιοθεραπεία με διαφορετικές παρέες. «Τα βλέμματά μας λειτούργησαν μαγνητικά. Ήταν για να γνωριστούμε», λέει η ίδια.

Highlights: Η νύφη έφθασε συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον αδελφό της με σκάφος στη μικρή προβλήτα του ξενοδοχείου και αμέσως κατευθύνθηκε στο εκκλησάκι, όπου την περίμενε ο γαμπρός με τους φίλους του πίνοντας κοκτέιλ που είχαν τα ονόματα του ζευγαριού αλλά και του γιου τους Μάξιμου.

Την παράσταση έκλεψε: Ο πρώτος χορός του ζευγαριού με το κομμάτι «Φίλα με ακόμα» σαν να μην υπήρχε κανείς τριγύρω, παρά μόνο ο ένας για τον άλλον!

Μαρία Μενούνος & Κέβιν Αντεργκάρο

γάμος μενούνος

Πότε: 6/10/2018

Πού: Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο χωριό Άκοβο Αρκαδίας, τόπο καταγωγής της νύφης από την πλευρά του πατέρα της.

Bridal look: Η εντυπωσιακή δημιουργία (αποκλειστικά για εκείνη) της Celia Kritharioti έκανε τη Μαρία να μοιάζει με... πριγκίπισσα.

Love story: Είκοσι χρόνια έρωτας μέχρι να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας! Γνωρίστηκαν στο Λος Άντζελες, όταν ο Κέβεν εργαζόταν ως σεναριογράφος στο MTV και όπως ήταν φυσιολογικό, ο εργασιακός χώρος τούς έφερε κοντά και η αγάπη τους δεν άργησε να γεννηθεί.

Highlights: Η νύφη έφτασε στην εκκλησία με άμαξα, ενώ το παραδοσιακό γλέντι στήθηκε στο προαύλιο του σχολείου, με τη συμμετοχή χορευτών ντυμένων με στολές του τόπου.

Την παράσταση έκλεψε: Ο στολισμός με έμπνευση... το λεμόνι! Μάλιστα, χρειάστηκαν περίπου 1.500 λεμόνια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δανάη Μιχαλάκη & Γιώργος Παπαγεωργίου

γάμος μιχαλάκη

Πότε: 7/8/2021

Πού: Έπαυλη Τσιροπινά (πρώην Δημαρχείο Ποσειδωνίας), Σύρος

Bridal look: Ρομαντικό, μάξι, τούλινο, με θηλυκό μπούστο ήταν το νυφικό της, που κολάκευε τη μεσογειακή σιλουέτα της.

Love story: Γνωρίστηκαν τυχαία το καλοκαίρι του 2019 στη Σύρο, σε ένα μαγαζί που δούλευε η Δανάη και βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού 7 μήνες μετά... Όσο για την πρόταση γάμου; Έγινε το 2020 σε μια παραδοσιακή ρομαντική ταβέρνα, υπό τους ήχους δύο κανταδόρων, με ένα υπέροχο μονόπετρο.

Highlights: Ανήμερα των γενεθλίων της ηθοποιού, ακούγοντας την «Φραγκοσυριανή» και μέσα σε πολλά χειροκροτήματα ο πατέρας της Δανάης, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης και ο αδελφός της, παρέδωσαν τη νύφη στον γαμπρό.

Την παράσταση έκλεψε: Το after wedding party δίπλα στη θάλασσα, με όλους τους συμπρωταγωνιστές της από τις «Άγριες Μέλισσες» όπου χόρευαν ξυπόλυτοι μέχρι το πρωί .