Wedding trends 2024: 8 τάσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε μέλλουσα νύφη

Από τα κοντά νυφικά μέχρι τη μη αλκοολούχα σαμπάνια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Συνήθως, η οργάνωση ενός γάμου σημαίνει να συνδυάσεις πολλά πράγματα μαζί και να πετύχεις σε λίγο χρόνο το ακατόρθωτο! Όλο και περισσότερα ζευγάρια πλέον εγκαταλείπουν τις παραδόσεις και εστιάζουν σε αυτό που πραγματικά θέλουν, παρά σε αυτό που περιμένουν συγγενείς και φίλοι από εκείνους.

Οι μελλοντικοί σύζυγοι αποφεύγουν πλέον τους 200 (και βάλε!) καλεσμένους, προτιμούν γάμους πιο απλούς ή κάνουν δεξιώσεις και γλέντια που δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές προτάσεις. Γενικότερα, οι παλιοί "κανόνες" μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε προαιρετικές προτάσεις, τις οποίες τα ζευγάρια ακολουθούν μόνο όταν συνάδουν με τα "θέλω" και τις προτιμήσεις τους.

Γενικότερα παρατηρείται μια προοδευτική απομάκρυνση από τις "τάσεις" υπέρ μιας μεγαλύτερης στροφής σε πιο κλασικά και λιτά πράγματα, σε κομψές τελετές και δεξιώσεις, εμφανίσεις και στολισμούς που δεν ξεφεύγουν από τη μόδα. Η διαχρονικότητα πάντα έχει αξία...

Έχοντας κατά νου αυτήν τη σοφή συμβουλή, ανακάλυψε παρακάτω τις 8 κορυφαίες τάσεις που θα χαρακτηρίσουν τους πιο κομψούς γάμους του 2024.

8 wedding trends που πρέπει να γνωρίζει κάθε μέλλουσα νύφη

Κοντά νυφικά

Οι περισσότεροι στυλίστες και Οίκοι μόδας επιβεβαιώνουν ότι τα κοντά ή μίντι φορέματα γίνονται όλο και πιο συχνή επιλογή για τις νύφες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για τα παπούτσια. Τι σημαίνει αυτό; Δεν χάνονται μέσα σε μάξι φορέματα, αλλά μπορούν να αναδειχτούν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το μήκος.


Floral λεπτομέρειες

Πες αντίο τους φιόγκους και υποδέξου τις λεπτομέρειες λουλουδιών πάνω στα νυφικά, με στρας και κρύσταλλα (ακόμα και απλικέ κομμάτια με οργάντζα και μετάξι), που δημιουργούν εκθαμβωτικές λάμψεις και κατ' επέκταση κάνουν τη νύφη να μοιάζει με πριγκίπσσα. Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε θα αφορά στα λουλούδια, τα οποία θα δούμε σε πέπλα αλλά και νυφικά φορέματα, σε διακοσμήσεις θηλυκές, γραφικές ή μοντέρνες.

Απλές νυφικές ανθοδέσμες

Οι νυφικές ανθοδέσμες έχουν γίνει πιο απλές από τότε που η Chloë Sevigny επέλεξε μια ανθοδέσμη με κρίνα για τον γάμο της. Ο νέος προσανατολισμός αφορά σε πιο λεπτεπίλεπτες συνθέσεις, που αποτελούνται από μονόκλαδα. Λιγότερα λουλούδια και, γενικά, λιγότερα ανθοδετικά υλικά είναι ο φετινός κανόνας. Επιπλέον, τα γυψόφυλλα δεν προτιμώνται, σε αντίθεση με τα εποχικά λουλούδια που έχουν την τιμητική τους.


Μη αλκοολούχα ποτά

Πλέον στους γάμους το αλκοόλ δεν ρέει άφθονο, με το σκεπτικό ότι τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και κέφι για χορό! Έτσι όλο και περισσότερο προτιμώνται τα μη αλκοολούχα ποτά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πιούμε και ένα ποτηράκι κρασί στην υγειά των νεονύμφων.

Διασκεδαστικός ανθοστολισμός

Αν και τα κλασικά βάζα με λουλούδια και ντελικάτο φύλλωμα παραμένουν πολύ δημοφιλείς επιλογές, όλο και περισσότερα ζευγάρια προτιμούν να εκπλήσσουν με τον ανθοστολισμό στα τραπέζια τους. Δεν χρειάζεται να είναι “by the book” ή διακοσμημένα αποκλειστικά με λουλούδια σε γλάστρες ή χρωματιστά γυαλιά. Σκέψου διασκεδαστικό στολισμό με κεριά μέσα σε ρόδια, βάζοντας αγκινάρες και άλλα λαχανικά στο κέντρο του τραπεζιού, ζωντανεύοντας τις συνθέσεις με βρύα ή απροσδόκητα λουλούδια.

Αποσπώμενες ουρές

Μπορεί οι νύφες στην τελετή του γάμου να επιθυμούν ένα πριγκιπικό στυλ νυφικού, με μεγάλη ουρά, αλλά για μετά προτιμούν κοντά φορέματα. Και τι καλύτερο από ένα νυφικό που "αποδομείται" και φεύγει το μακρύ μέρος του, η ουρά δηλαδή, αφήνοντας τη νύφη υπέρκομψη μέσα σε ένα πιο βολικό κομμάτι.

Μπαλαρίνες

Μπορεί να μοιάζει αδιανόητο να δεις μια νύφη χωρίς ψηλοτάκουνα, όμως η τάση των γάμων για το 2024 θέλει τα κορίτσια να πετάνε τα στιλέτο τους και να φοράνε το νυφικό τους με μπαλαρίνες - ενισχύοντας το balletcore trend. Και πιο βολικές είναι και σίγουρα πολύ περισσότερο μοδάτες. Εναλλακτικά, ένα ζευγάρι kitten heels είναι το καλύτερο!

Χαλαρή ατμόσφαιρα

Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, με την επανεμφάνιση στοιχείων του παρελθόντος... Σκεφτείτε ασημένιους δίσκους, σερβιτόρους με παπιγιόν, κλασική πορσελάνη... Εν ολίγοις, το στήσιμο στη δεξίωση πρέπει να είναι εκλεπτυσμένο και προσεγμένο, αλλά η νύφη, ο γαμπρός και οι καλεσμένοι τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν - όλα είναι ένα πάρτι!