Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Δείτε πότε ξεκινάνε και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα!

Ώρα για ψώνια!

Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Δείτε πότε ξεκινάνε και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα!
Shopping 02.07.2019 20:48

Δείτε πότε ξεκινάνε οι καλοκαιρινές εκπτώσεις και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα!

Η αυλαία των τακτικών θερινών εκπτώσεων θα πέσει το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Την ερχόμενη Δευτέρα (8/7), μία ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, ανοίγει η αυλαία των φετινών θερινών εκπτώσεων.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 14 Ιουλίου. Το ωράριο λειτουργίας που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για εκείνη την ημέρα είναι τα καταστήματα να ανοίξουν στις 11 το πρωί και να κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

«Από την ευημερία των δεικτών είναι απαραίτητο να περάσουμε στην ευημερία των ανθρώπων. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας αποτέλεσε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών για το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων. Μακάρι οι μεγάλες εκπτώσεις, σε συνδυασμό με την ποικιλία και την ποιότητα των ειδών που θα παρουσιάσουν οι έμποροι, να αποτελέσουν κίνητρο για την έστω και συγκρατημένη άνοδο της αγοράς που έχουμε όλοι ανάγκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης.

Οι οδηγίες προς τις επιχειρήσεις για τις εκπτώσεις
Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής, κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από… % έως… %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πότε θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2019 και πότε θα τελειώσουν;

Πότε θα τελειώσουν οι εκπτώσεις και πότε θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019; Πρέπει να το μάθετε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Έτσι, φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και να κρατήσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως στις καλοκαιρινές εκπτώσεις επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Zara: Τρέξε να προλάβεις αυτή την τσάντα κοχύλι! Κοντεύει να "εξαφανιστεί" από τα καταστήματα

Zara: Το πουκάμισο με κεντήματα και διάτρητο σχέδιο από τη νέα συλλογή έχει άρωμα Μυκόνου και τρελαίνει!

Διαβάστε περισσότερα θέματα μόδας στο Youweekly.gr

Share