Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ξεκινούν οι εκπτώσεις - Πότε ξεκινάει και πόσο θα διαρκέσουν;

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Ξεκινούν οι εκπτώσεις - Πότε ξεκινάει και πόσο θα διαρκέσουν;
Shopping 29.10.2020 11:47
Από Ελένη Ζουγανέλη

Την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι και την 14η Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Επίσης έκανε γνωστό ότι αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 18:00.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που εφέτος συμπίπτει με την 1η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α ωράριο λειτουργίας, από τις ‪11:00‬' έως τις ‪18:00‬'». Πότε από την άλλη, πέφτει φέτος η Black Friday;

Cyber Monday: Ποια η διαφορά με την Black Friday και όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να μην την πατήσετε!

Ποια η διαφορά της Cyber Monday με την Black Friday; Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξετε ως καταναλωτές! Αναλυτικά οι πληροφορίες για να μην την πατήσετε!

Oι εργοδότες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν τον όρο "Black Friday" την δεκαετία του '50, για να περιγράψουν την απουσία από την εργασία την επομένη των Ευχαριστιών!

Στις μέρες ωστόσο, η πορεία άλλαξε και η Black Friday σηματοδοτεί πλέον, την αρχή της εποχής της λιανικής πώλησης με προσφορές. Η Cyber Monday, από την άλλη, που άρχισε το 2005 έγινε γρήγορα μιας από τις καλύτερες ημέρες πώλησης προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Τι πρέπει να προσέξετε ωστόσο για σήμερα;

Cyber Monday τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να προσφέρουν στους πελάτες τους καλύτερες προσφορές για αγορές μέσω διαδικτύου.

Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να δείξουν προσοχή στις αγορές τους:

Πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο καταναλωτής είναι να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και αγοράς, που κανονικά θα πρέπει να υπάρχουν σε εμφανές σημείο στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος, πότε θα λάβει το προϊόν από την ημέρα παραγγελίας του αναλογικά και με τη διαθεσιμότητά του, την πολιτική επιστροφών, τους τρόπους πληρωμής, το κόστος των μεταφορικών, την πολιτική ακύρωσης κ.λ.π.

Θα πρέπει να διαβάσει την πολιτική του καταστήματος για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων, και συγκεκριμένα, ποιες πληροφορίες αποθηκεύονται κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή και πώς χρησιμοποιούνται. Το κατάστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει ορισμένα στοιχεία για την αποστολή διαφημιστικών προσφορών ή άλλων ενημερωτικών μηνυμάτων, με την προϋπόθεση ότι ενημερώνει και το δηλώνει ξεκάθαρα εξ αρχής στους όρους του. Επίσης, το κατάστημα πρέπει απαραίτητα να παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή κάθε φορά να επιλέγει εάν επιθυμεί να διακόψει οποιαδήποτε τέτοια επικοινωνία.

Με την ολοκλήρωση της αγοράς, θα πρέπει να λάβει ο καταναλωτής επιβεβαίωση της παραγγελίας του μέσω e-mail, στο οποίο θα αναγράφονται στοιχεία της παραγγελίας όπως αριθμός, περιγραφή προϊόντος, χρόνος και τρόπος παραλαβής από το αντίστοιχο κατάστημα. Εάν δε λάβει κάποιο μήνυμα επιβεβαίωσης, καλό είναι να επικοινωνήσει με το κατάστημα από το οποίο πραγματοποίησε την παραγγελία του, για να δει εάν υπήρξε κάποιο θέμα.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα κανονικά θα πρέπει να είναι τυπικά στο θέμα χρόνου παράδοσης – παραλαβής του προϊόντος. Για αυτό τον λόγο σε περίπτωση που ο αναγραφόμενος κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας χρόνος παράδοσης έχει παρέλθει, ο καταναλωτής θα πρέπει να επικοινωνήσει με το κατάστημα.

Ο καταναλωτής που έχει λάβει το προϊόν μόλις ανοίξει τη συσκευασία, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να βεβαιωθεί ότι το προϊόν που κρατάει στα χέρια του είναι αυτό που είδε στη φωτογραφία. Ύστερα, καλό θα ήταν να το ελέγξει για τυχόν ελαττώματα όπως επίσης και να ελέγξει για το παραστατικό αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο) με την επωνυμία του ηλεκτρονικού καταστήματος από το οποίο παρήγγειλε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Παραλήρημα στα Bershka με το τζιν παντελόνι που θέλουν όλες οι γυναίκες

Το μικροσκοπικό μεταξωτό εσώρουχο των Zara που έχει προκαλέσει ουρές στα καταστήματα - Το αναζητούν όλες

Share