Ιδανικό για το ρεβεγιόν το φόρεμα των Zara - Λαμέ και με πούπουλα

Θα το βάλεις και θα γίνει χαμός

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ιδανικό για το ρεβεγιόν το φόρεμα των Zara - Λαμέ και με πούπουλα

Με μία γρήγορη αναζήτηση που κάναμε στο online store της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Zara, εντοπίσαμε για εσένα το πιο υπέροχο φόρεμα που μπορείς με άνεση να βάλεις φέτος στις γιορτές και να εντυπωσιάσεις τους πάντες.

Το συγκεκριμένο φόρεμα, μπορείς να το συνδυάσεις με πολύ ιδιαίτερα αξεσουάρ ή και πιο απλά για να το "κατεβάσεις".

Το φόρεμα των Zara που θα φορέσεις στο ρεβεγιόν

Εμείς μόλις το είδαμε τρέξαμε να το αγοράσουμε και θα σου προτείναμε να κάνεις κι εσύ το ίδιο μιας και πρόκειται για ένα ρούχο που χωρίς αμφιβολία θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, καλό θα ήταν να βιαστείς μιας και ενόψει των γιορτών το συγκεκριμένο ρούχο ξεπουλάει και έχουν μείνει μόνο λίγα κομμάτια.

  • ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΟΡΘΙΟ ΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥ ΜΑΝΙΚΙ ΜΕ ΑΠΛΙΚΕ ΣΕ ΟΨΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ
  • Τιμή: 49,95€

Zara λαμέ φόρεμα

Marta Ortega: Αυτή είναι η "χρυσή" κληρονόμος των Zara - Παίρνει τα 72 δις του πατέρα της

Μπορεί να ξέρουμε πολλά για τα ρούχα των Zara, αλλά ελάχιστα για τους ανθρώπους που διοικούν την αλυσίδα. Ήρθε ωστόσο η ώρα να μάθουμε για την "χρυσή" κληρονόμο της αυτοκρατορίας του fast fashion, Inditex η οποία έφτασε να αξίζει πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Η Marta Ortega ξεκίνησε από τα χαμηλά, όταν δούλευε σε ένα από τα κατάστημα της αλυσίδας Bershka. Ωστόσο, σήμερα χάρη στον πατέρα της έγινε ιδιοκτήτρια των Zara. Ο πατέρας της, Amancio Ortega, κατάφερε να γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, με περιουσία 71 δισ, την οποία παίρνει η κόρη του.

«Πάντα έλεγα ότι θα αφιερώσω τη ζωή μου χτίζοντας πάνω στην κληρονομιά των γονιών μου», είπε η 37χρονη Marta Ortega, όταν ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει την προεδρία της Inditex, αντικαθιστώντας τον Pablo Isla, που βρισκόταν σε αυτή τη θέση από το 2011.

«Ζω και αναπνέω αυτή την εταιρεία από την παιδική μου ηλικία και έχω μάθει από όλους τους σπουδαίους επαγγελματίες με τους οποίους έχω δουλέψει τα τελευταία 15 χρόνια», είπε.

Eπισκέπτεται καταστήματα της Zara σχεδόν κάθε εβδομάδα, καθώς πριν να αναλάβει τη θέση της προέδρου, είχε υπό την εποπτεία της την γυναικεία κολεξιόν και το ίματζ του brand.

Σε αντίθεση με τον πατέρα της, που δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις και δεν φωτογραφίζεται, η Marta Ortega, με το πρακτικά σικ στυλ της, έχει γίνει το πρόσωπο της Zara.

Στην Ισπανία, άλλωστε, αντιμετωπίζεται σαν μια γαλαζοαίματη, αφού οι παπαράτσι την κυνηγούν για μια φωτογραφία. Παρόλα αυτά, η ίδια λέει ότι μπορεί να περπατά ήσυχη στους δρόμους της Λα Κορούνια. Το σίγουρο είναι ότι ο γάμος της με τον Carlos Torretta, πρώην στέλεχος πρακτορείου μοντέλων και γιο του σχεδιαστή Roberto Torretta, υπήρξε ένα τεράστιο κοσμικό γεγονός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των εντύπων στη χώρα της και όχι μόνο.

Η ιστορία των Zara

Ο Amancio Ortega ήταν 13 ετών όταν άρχισε να δουλεύει για έναν ντόπιο ράφτη της Λα Κορούνια, προκειμένου να συμπληρώνει το εισόδημα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του, που δούλευε στον σιδηρόδρομο. Έως το 1963 και σε ηλικία 27 ετών, είχε πια τη δική του εταιρεία υφασμάτων με την ονομασία Zara και σύντομα, μαζί με την τότε σύζυγό του Rosalia Mera, επεκτάθηκαν στα ρούχα, πουλώντας κυρίως ζεστές ρόμπες, σε μία πόλη που δέχεται τον κρύο αέρα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Οι γυναίκες της Λα Κορούνια ενθουσιάζονταν και τα μοδάτα εσώρουχα που σχεδίαζε η Mera γίνονταν ανάρπαστα. Το πρώτο κατάστημα Zara άνοιξε τις πόρτες του το 1975.

Αυτό που έκανε τα επόμενα χρόνια ο Ortega ήταν να δημιουργήσει τη βιομηχανία του fast fashion. Το φημισμένο σύστημα της Zara περιλαμβάνει εννέα εργοστάσια και εννέα κέντρα διανομής στην Ισπανία, ένα κέντρο διανομής στην Ολλανδία καθώς και 2.000 προμηθευτές στο Μαρόκο, την Τουρκία, την Ινδία και την Κίνα.

Η «μηχανή της μόδας» της Zara παίρνει τις τάσεις της εποχής, τις προτιμήσεις των αγοραστών, τα ρούχα που φορούν οι celebrities όταν φωτογραφίζονται στον δρόμο, και τα στέλνει στα ράφια των καταστημάτων της σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η στρατηγική της εταιρείας είναι να κρατά τα αποθέματα χαμηλά και τους χρόνους παραγωγής μικρούς. Ανταγωνιστές όπως η H&M και η Topshop πασχίζουν να τη φτάσουν στην έκταση και το βάθος των κολεξιόν της, αφού η Zara πουλά πάνω από 450 εκατομμύρια διαφορετικά είδη τον χρόνο, και αυτό, μόνο στο γυναικείο κομμάτι της. Δύο φορές την εβδομάδα, νέα προϊόντα εμφανίζονται στα καταστήματά της και στο online shop της, γεννώντας στον αγοραστή την εντύπωση ότι εάν δεν κινηθεί γρήγορα να προλάβει κάτι που του άρεσε, δεν θα το ξαναβρεί.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, η Zara έχει παρουσία σε 96 χώρες, με πολλά από τα 1.854 καταστήματά της να βρίσκονται πλάι-πλάι με πολυτελή ονόματα όπως τα Dior, Louis Vuitton και Chanel.

TAGS