Ένα μεγάλο κασκόλ είναι ο πιο cosy και κομψός τρόπος για να δημιουργήσεις μοδάτα χειμερινά outfits

Δες τις πιο trendy προτάσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα ένα στυλάτο outfit τον χειμώνα; Η μαγική λέξη είναι "αξεσουάρ" κι αν το επεκτείνουμε λίγο παραπάνω -πέρα από τα statement κοσμήματα που καλά κρατούν φέτος- η επόμενη λέξη είναι "κασκόλ".

Αυτό το παρεξηγημένο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, που το φοράμε κυρίως όταν κάνει πολύ κρύο ή εκδράμουμε στο βουνό, μπορεί με μία κίνηση να απογειώσει και το πιο βαρετό look.

Mάλιστα φέτος οι τάσεις θέλουν τα μεγάλα κασκόλ να επιζητούν μια κυρίαρχη θέση στα χειμωνιάτικα σύνολα -και να την κατακτούν με αξιώσεις- αφού τυλίγοντάς το γύρω από τον λαιμό ή το κεφάλι σου θα δημιουργήσεις μια "υπερβολική" σιλουέτα που θα τραβήξει αμέσως την προσοχή.

Το μεγάλο κασκόλ,που "βασίλεψε" το 2010 επιστρέφει αναμφισβήτητα ως η πιο σημαντική τάση στα αξεσουάρ στις συλλογές του χειμώνα 2023 και έχει μια σημαντική θέση στο street style ως ένα από τα πιο "ανατρεπτικά" κομμάτια σε ένα look.

Όπως κατάλαβες, φυσικά, δεν μιλάμε για συνηθισμένα χειμωνιάτικα κασκόλ, αλλά περισσότερο για μεγάλα κομμάτια, που σε κάποιες περιπτώσεις θυμίζουν... κουβέρτα, τα οποία θα σου χαρίσουν έξτρα ζεστασιά αλλά και πολλές δόσεις στυλ.

Πώς θα φορέσεις ένα μεγάλο κασκόλ

Το κλειδί για να δημιουργήσει μια chic εμφάνιση με ένα μεγάλο κασκόλ βρίσκεται φυσικά στο styling. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επιλέξεις ένα φωτεινό χρώμα -κόκκινο κατά προτίμηση που είναι μεγάλη τάση φέτος και ειδικά καρό- και να το φορέσεις πάνω από το καμηλό ή μπεζ πανωφόρι σου, όπως είδαμε στον Οίκο Burberry,

ή να υποκύψεις σε ένα κασκόλ στην ίδια ακριβώς χρωματική παλέτα με το πλατό σου, όπως έκανε ο Eudon Choi - θυμήσου εδώ το περίφημο scarf coat που ήρθε για να μείνει!

Ο Saint Laurent φόρεσε κασκόλ πάνω στα σακάκια, που στερέωσε με μια χρυσή καρφίτσα, ένας τρόπος που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ό,τι σχήμα θέλεις στο κασκόλ, που επιπλέον θα συγκρατείται στη θέση του. Στον Οίκο The Row είδαμε ένα κομψό κασκόλ πάνω από παλτό, στερεωμένο με μια λεπτή ζώνη στη μέση, ενώ στα βραδινά φορέματα τα κασκόλ είναι από μετάξι με πολλά κρόσσια εν είδει εσάρπας.

Επιπλέον, επειδή τα μαντίλια είναι μεγάλη τάση από το καλοκαίρι, με αρκετές ρετρό αναφορές στο styling, μπορείς να επιλέξεις ένα κασμιρένιο κασκόλ και να το τυλίξεις γύρω από τον λαιμό σου. Στη συνέχεια να το σηκώσεις από πίσω και να καλύψεις το κεφάλι σου, δημιουργώντας μια υπέρκομψη και ρετρό εικόνα. Αυτός ο τρόπος ταιριάζει πολύ με τα κοστούμια σου.

Διάλεξε το αγαπημένο σου μεγάλο κασκόλ

χακί κασκόλ

Xακί, €29,90, BSB

κόκκινο κασκόλ

Κόκκινο, €10,98, Temu

πράσινο κασκόλ

Πράσινο, €14,95, fruugo.gr

πολύχρωμο κασκόλ

Πολύχρωμο, €25,95, Zara

λευκό κασκόλ

Λευκό, €29,95, Zara

καρό κασκόλ

Ροζ καρό, €35, e-poli.gr