Tι είναι το scarf coat που κάνει θραύση στο street style;

Ένα κομμάτι που πρέπει να βάλεις στη χειμερινή γκαρνταρόμπα σου... ASAP!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Χειμώνιασε επιτέλους, οπότε έφτασε αυτή η πολυπόθητη ώρα να βάλουμε τα πανωφόρια μας και να δημιουργήσουμε έξτρα στυλ στις εμφανίσεις μας, με τα παλτό και τα μπουφάν (δες τα μοδάτα puffer jackets που θα λατρέψεις) πλέον να έχουν την τιμητική τους στην καθημερινότητά μας. Πέρα από τα κλασικά κομμάτια, που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, αλλά και τα extreme χρώματα, όπως το lime για παράδειγμα, που βάζουν μια μοντέρνα πινελιά στα looks μας, ένα παλτό κάνει θραύση στο street style του κόσμου και έχει ένα όνομα: Scarf coat. Δες πώς θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τα χειμωνιάτικα looks σου αλλά και 5 προτάσεις για να το αποκτήσεις άμεσα.

To scarf coat είναι το παλτό του χειμώνα

To λέει και το όνομά του: Παλτό με ενσωματωμένο κασκόλ. Είναι μοδάτο, ζεστό και μπορείς να το φορέσεις από το πρωί με τζιν (δες 5 κομμάτια από το Zara me 15,99) και αθλητικά ή loafers αλλά και το βράδυ με το φόρεμά σου ή πάνω από το κοστούμι σου. Πριν από 2 χρόνια ήρθε στο προσκήνιο, όταν το νορβηγικό brand Toteme το έκανε τάση και μέχρι σήμερα το έχουν φορέσει πολλά κορίτσια στο street style, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να γίνεται sold-out τους χειμερινούς μήνες. Θα το βρεις σε φαρδιά γραμμή, με διακοσμητικά ρέλια ή μονόχρωμο με μεγάλα κουμπιά, για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ σου.

Μπορείς να το φορέσεις τυλίγοντας το κασκόλ γύρω από τον λαιμό σου, για περισσότερη ζεστασιά, ή δένοντάς το στο στήθος εν είδει γραβάτας, δημιουργώντας ένα chic&feminine look. Nα θυμάσαι ότι αυτό το παλτό θα κάνει δήλωση μόδας μόλις μπεις σε έναν χώρο και όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω σου, αφού, το ξέρεις καλά, το παλτό είναι σήμα-κατατεθέν της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Με αυτό ως σκεπτικό πολλά επώνυμα αλλά και high street brands το έχουν στις συλλογές τους, οπότε δεν έχεις παρά να δεις τις επιλογές και να το αποκτήσεις.

Θα έδινες 55 ευρώ για μια αυθεντική τσάντα Saint Laurent;

5 scarf coats για να διαλέξεις

toteme scarf coat

Toteme

μπεζ παλτό zara

Zara

μπουφάν με κασκόλ

Esprit

πανωφόρι με κασκόλ

River Island

scarf coat γκρι

Marks & Spencer