Άγιος Βαλεντίνος: 10 κόκκινα φορέματα που θα χρειαστείς στις 14 Φεβρουαρίου

Μια σούπερ hot λίστα με τα πιο ωραία & στυλάτα της αγοράς

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι προ των πυλών (την Τετάρτη για την ακρίβεια) και είτε πιστεύεις στον συμβολισμό της μέρας είτε όχι, όσο πλησιάζει η ημερομηνία, ένα σφίξιμο σίγουρα σε πιάνει - όλες μας! Μια γιορτή γεμάτη αγάπη, σοκολάτες, τριαντάφυλλα και, το πιο σημαντικό... ενσωματώνοντας το εμβληματικό χρώμα του έρωτα σε ένα φόρεμα - το κόκκινο φόρεμα!

The Red Effect: Γιατί επιλέγουμε κόκκινο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αυτό το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στη θεωρία ότι οι γυναίκες που φορούν ρούχα με κόκκινο χρώμα, όπως ένα κόκκινο φόρεμα, θεωρούνται πιο ελκυστικές από ό,τι εάν φορούσαν άλλα χρώματα (θυμήσου τις τάσεις στα χρώματα της άνοιξης). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ριζωμένες στην μνήμη μας εικόνες με διάσημες γυναίκες με κόκκινα φορέματα, όπως η Rihanna

η Kim Kardashian

αλλά και η Hailey Bieber

με την Elsa Hosk να εντυπωσιάζει με το σεξαπίλ της

Το κόκκινο, λοιπόν, τραβά το βλέμμα επάνω του όπου κι αν γιορτάσεις με τον Βαλεντίνο σου -ειδικά σε ένα από τα πιο in εστιατόρια της Αθήνας- ακόμα και στον δρόμο θα γίνεις αντικείμενο συζήτησης, ενώ σίγουρα θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο σίγουρη για τον εαυτό σου, γεμάτη ενέργεια και αυτοπεποίθηση, και θα σου δώσει ένα boost παραπάνω για να λάμψεις τη μέρα των ερωτευμένων - και όχι μόνο!

Τα κόκκινα φορέματα ή τα λατρεύεις ή τα μισείς! Εάν ανακαλύψεις την τέλεια σιλουέτα, το ιδανικό σχέδιο και το ύφασμα που θα αναδείξει τις γραμμές σου, τότε θα κάνεις μια statement εμφάνιση. Ένα δείπνο υπό το φως των κεριών ή σε ένα μπαρ για ποτό, σίγουρα υπάρχει ένα κόκκινο φόρεμα για σένα ανάλογα με το στυλ σου.

10 κόκκινα φορέματα που θα χρειαστείς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μην σκεφτείς ότι ένα κόκκινο φόρεμα ταιριάζει μόνο σε "πριγκίπισσες" και "Σταχτοπούτες", στα κορίτσια δηλαδή που αγαπούν το glam στυλ. Υπάρχουν minimal κομμάτια, που αναδεικνύουν το quiet luxury αλλά και ρετρό επιλογές, για σένα που θέλεις να χαρίσεις στην βραδιά σου έναν vintage αέρα.

Οπότε διάλεξε τα δικά σου αγαπημένα κόκκινα φορέματα ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ και λάμψε τη μεγάλη βραδιά. Και φυσικά μετά δεν χρειάζεται να τα κρατήσεις στην ντουλάπα σου για του χρόνου τέτοια μέρα, αλλά θα τα φορέσεις και σε άλλες εξόδους σου για τους ίδιους ακριβώς λόγους - θα σε κάνουν αυτόματα να νιώσεις... σπουδαία!

Minimal

κόκκινο ντραπέ φόρεμα

Ντραπέ, €189, Emporio Armani

κόκκινο φόρεμα με ζώνη

Με ζώνη, €29,99, Trendyol

κόκκινο φόρεμα με τιράντες

Με τιράντες, €39,99, Η&Μ

κόκκινο κρουαζέ φόρεμα

Με σούρες, €29,99, Η&Μ

Ρετρό

κόκκινο μακρύ φόρεμα

Σε Α line, €200,50, Stelios Koudounaris

κόκκινο ρετρό φόρεμα

Κοντομάνικο, €24, Crikel

κόκκινο φόρεμα με λαιμό

Με hatler neck, €77, Rinascimento

Glam

κόκκινο στενό φόρεμα

Με παγέτες, €30,99, Light in the Box

κόκκινο φόρεμα ένας ώμος

Με έναν ώμο, €251, Karl Lagerlfeld

κόκκινο σατέν φόρεμα

Μεταξωτό σατέν, €620, Angelos Tsakiris

Bonus extra

Για να κάνεις τη διαφορά επέλεξε τα δύο πιο θηλυκά χρώματα σε διχρωμία: Ροζ & κόκκινο

κόκκινο ροζ φόρεμα

Δίχρωμο, €29,95, Zara