Άγιος Βαλεντίνος: Οι καλύτερες προτάσεις για ένα ρομαντικό δείπνο τη μέρα των ερωτευμένων

Θα περάσετε μια αξέχαστη μέρα στην Αθήνα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και τι καλύτερο από το να απολαύσεις ένα ρομαντικό δείπνο με το ταίρι σου σε ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Αθήνας, ανταλλάσσοντας λόγια αγάπης και έρωτα μεταξύ σας, την ώρα που δοκιμάζετε μοναδικές γεύσεις συνοδεία του αγαπημένου σας ποτού. Έτσι το youweekly.gr σού ετοίμασε τη λίστα με 6 προτάσεις, για να αποκτήσεις φέτος μια ολοκληρωμένη και φουλ ερωτική γαστρονομική εμπειρία με το έτερόν σου ήμισυ.

6 ρομαντικά εστιατόρια για να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο με το ταίρι σου

Amici Miei

Με έμπνευση από τις γεύσεις και τα αρώματα της Ιταλίας, το Amici Miei έχει αγαπηθεί από τους φανατικούς οπαδούς του για την άριστη ποιότητα, το πλούσιο μενού και φυσικά για το φιλικό του περιβάλλον, όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά του.

amici miei

Εδώ θα βρεις όλων των ειδών τις μακαρονάδες, ριζότο, φρέσκες σαλάτες και φυσικά γνήσια ιταλική πίτσα, ενώ για τους κρεατοφάγους οι επιλογές είναι επίσης πολλές. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις τα αγαπημένα σας πιάτα, που θα συνοδέψεις με ένα κρασί από τη μεγάλη λίστα του Amici Miei και να δημιουργήσεις ρομαντική ατμόσφαιρα.

Oλοκλήρωσε ιδανικά με ένα από τα εξαιρετικά γλυκά συνοδεία ενός ευφάνταστου cocktail που θα σου προτείνει ο bar tender. Θέλεις τίποτα καλύτερο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Info

Δείτε περισσότερα εδώ

Alpino Cucina Italiana

Ένα food hot spot στην καρδιά του Μικρολίμανου είναι το τρίτο κατάστημα Alpino Cucina Italiana - τα άλλα δύο θα τα βρεις στο Φάληρο και στο Χαλάνδρι. Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που σαγηνεύουν τους ουρανίσκους, menu που καλύπτει όλα τα γούστα και αέρας που προσδίδει κομψότητα είναι τα βασικά που θα συναντήσεις με την είσοδό σου στο μαγαζί.

alpino

Στην Ακτή Δηλαβέρη 1, κάνε μια στάση με τον αγαπημένο σου και απόλαυσε ένα ρομαντικό ιταλικό δείπνο με εξαιρετικά πιάτα που δίνουν έμφαση στην ποιότητα και στο πάθος για δημιουργία.

Info

  • Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο, 210 4130070
  • Ναϊάδων 1, Π. Φάληρο, 210 9844 000
  • Παπανικολή 66, Χαλάνδρι, 210 6830 355
  • Instagram: alpino_cusina_italiana
  • www.alpino.gr

Boonga Boonga

Tο πρώτο θεματικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο στηγν Αθήνα με hot χαρακτήρα για να μην χρειάζεται πλέον να ταξιδέψεις μέχρι τα βάθη της Ασίας. Καλό ταϊλανδέζικο φαγητό δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα, εκτός και αν επισκεφτείς το Boonga Boonga Thailand Funky Bar Restaurant στο Παλαιό Φάληρο, στο οποίο αναμένεται να συνδυάσεις εξαιρετικές γεύσεις και διασκέδαση! Μπορεί να είναι χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο, στο φαγητό όμως δεν κάνει αστεία.

las palmas

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, διάλεξε αυτό το "παιχνιδιάρικο" μαγαζί" που έχει γίνει, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα talk of the town και σερβίρει πιάτα με πολυνησιακή αντίληψη και φυσικά με σαφή αναφορά στην ταϊλανδέζικη κουζίνα.

Info

Zanó Athens

Το Κολωνάκι είναι σίγουρα από τους κορυφαίους προορισμούς στο κέντρο της Αθήνας για έξοδο πρωί ή βράδυ! Στην ενδιαφέρουσα ούτως ή άλλως γαστρονομική σκηνή της περιοχής έχει προστεθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, το εξαιρετικό εστιατόριο Zanó Athens, το οποίο παρά το νεαρό της ηλικίας έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας. Το Zanó Athens είναι ένας top γαστρονομικός προορισμός με νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα και κουζίνα με δυνατή υπογραφή, αυτή του κορυφαίου chef Γιάννη Κιόρογλου.

zano

Σκηνογραφικά & διακοσμητικά αποπνέει μια κοσμοπολίτικη αύρα εστιατορίου που θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα σε οποιαδήποτε μητρόπολη του κόσμου, περιμένοντας όλους εκείνους που αγαπούν το διαφορετικό αλλά κυρίως το καλό φαγητό. Αν θέλεις κι εσύ να απολαύσεις ένα romantic dinner την ημέρα των ερωτευμένων σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον και με άψογη εξυπηρέτηση, το Zanó Athens είναι ο ιδανικός προορισμός.

Info

  • Διεύθυνση: Αναγνωστοπούλου 1, Κολωνάκι
  • Τηλέφωνο: 210 3606230
  • Instagram: zanoathens

Las Palmas

Ξέρεις τι είναι το Las Palmas; Είναι μια πανέμορφη πόλη στο νησί Γκραν Κανάρια, των Κανάριων Νήσων. Ξέρεις όμως τι άλλο είναι; Είναι το λατινοαμερικάνικο μαγαζί στο Χαλάνδρι που αξίζει να επισκεφτείς - ειδικά την ημέρα των ερωτευμένων, για να ταξιδέψεις νοερά σε εξωτικές γεύσεις, ήχους και ατμόσφαιρα.

Υπέροχες τεχνοτροπίες στους τοίχους, κατάφυτο περιβάλλον, αναπαυτικά καθίσματα, ζεστός και ρομαντικός φωτισμός, εντυπωσιακή μπάρα και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει μέχρι Λατινική Αμερική. Παράλληλα, στο Las Palmas, θα κουνιέσαι δειλά - δειλά από την αναπαυτική σου καρέκλα, στους ρυθμούς της λάτιν μουσικής.

resto

Λαχταριστά tacos και εκρηκτικά chimichangas με pulled pork και ακαταμάχητο τυρί που σιγολιώνει, ανοίγουν την όρεξη, συνοδεία από δροσερές Margaritas και αναζωογονητική nikkei με cheviche, tiraditos και ταρτάρ σολωμού σε tacos περίβλημα. Θέλεις καλύτερο μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Info

  • Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 3, Χαλάνδρι
  • Τηλ. 6946308038
  • Instagram: las_palmas.athens

Deos Athens

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να νιώσεις μαζί με το ταίρι σου ένα επιπλέον... Δέος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και αυτό φυσικά θα συμβεί εύκολα στον 25ο όροφο του Deos Athens. Στον εμβληματικό Πύργο Apollon, με εκπληκτική θέα στην πόλη, εδώ θα απολαύσετε από ένα εξαίσιο brunch μέχρι ένα γαστρονομικό ταξίδι το βράδυ σε υπέροχες γεύσεις, συνοδεία εκλεκτών cocktails.

deos

Η γευστική πρόταση στο Deos Athens έρχεται από τον Γιάννη Στανίτσα που, προσεγγίζοντας όλα τα γούστα, παίζει με κλασικές γεύσεις αλλά και μοντέρνες προσθήκες στα πιάτα. Το πρώτο skyline bar restaurant στην πρωτεύουσα είναι η ιδανική τοποθεσία για να πεις λόγια αγάπης και έρωτα με την υπέροχη θέα της Αθήνας να ξεδιπλώνεται μπροστά σου 360 μοίρες. Το λες κι εντυπωσιακό!

Info

  • Διεύθυνση: Λουίζης Ριανκούρ 64, Αθήνα
  • Τηλ. 216 0045685
  • Instagram: deosathens
  • deosathens.gr