Τα sneakers που θα φορέσουμε τις γιορτές!

Τα sneakers που θα φορέσουμε τις γιορτές!

Τα sneakers είναι must για τα φετινά Χριστούγεννα όχι μόνο γιατί η μόδα μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε party looks που δεν είναι απόλυτα formal αλλά γιατί μεγάλοι σχεδιαστές έχουν κάνει μια στροφή προς το… street style.


Ο Jonathan Anderson, για παράδειγμα, βραβεύτηκε ως Σχεδιαστής της Χρονιάς στα Fashion Awards για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Loewe και ως Σχεδιαστής της Χρονιάς για τη κολεξιόν του brand του και αποφάσισε να συνεργαστεί με την Converse για να δημιουργήσει τη σειρά Glitter Gutter για τα εμβληματικά All Star παπούτσια.

Όπως δήλωσε στη Vogue ο σχεδιαστής που είναι γνωστός για τα avant-garde και ανδρόγυνα σχέδιά του, θέλησε να κάνει κάτι πιο προσωπικό σε αυτή τη σειρά: «Νιώθω την κολεξιόν σαν μια προσωπική απεικόνιση του εαυτού μου. Είναι ένα πορτρέτο του τι μου αρέσει και τι φοράω». Διαβάστε παρακάτω...



Τα sneakers που σχεδίασε έχουν glitter και χρώμα, παραπέμποντας στη δεκαετία του ’70, κάτι που δεν είχαμε δει μέχρι στιγμής από τα διάσημα παπούτσια, όπως είπε και ο Anderson «είναι κάτι καινούριο και αναπάντεχο για το brand».

Ο Anderson είχε αγοράσει τα πρώτα του Converse στην ηλικία των 15 και θεωρεί ότι πρόκειται για παπούτσια που εκφράζουν μια υποκουλτούρα, ενώ είναι «άνετα, οικονομικά και απόλυτα τέλεια». Το σχέδιο των παπουτσιών δεν έχει αλλάξει καθόλου από το 1917, όπως παρατηρεί, ενώ ο συνδυασμός με διάφορα outfits τα κάνουν ιδανικά για street style εμφανίσεις. Και με λίγο glitter που πρόσθεσε- γιατί όχι-και το απόλυτο party shoe!



gynaikamagazine.gr