Τα 4 φορέματα που θα φοράς μέχρι το φθινόπωρο

Τα καλύτερα του street style & τι να διαλέξεις ανάλογα με το σωματότυπό σου!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα 4 φορέματα που θα φοράς μέχρι το φθινόπωρο

Τα φορέματα είναι ένα από τα πιο κομψά, στυλάτα και εντυπωσιακά κομμάτια στην ντουλάπα μας, και ειδικά την άνοιξη έχουν την τιμητική τους. Ο λόγος που τα αγαπάμε τόσο είναι γιατί μπορούμε μαζί τους να δημιουργήσουμε πολλά looks αλλά και να κάνουμε διάφορες στυλιστικές επεμβάσεις με αξεσουάρ και παπούτσια.

Μέχρι πρότινος αποτελούσαν βασικά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κομμάτια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια φοριούνται και τον χειμώνα με το ανάλογο styling. Εμείς βρήκαμε τα 4 βασικά φορέματα που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου (εσύ δες και πώς θα σετάρεις το floral φόρεμα) και που θα τα ευχαριστηθείς μέχρι το φθινόπωρο.

Τα φορέματα της άνοιξης

Dot (mania)

street style πουά φόρεμα

Η πρότασή μου

πουά μίνι φόρεμα

Πουά φόρεμα, Celestino

Stripes again

street style ριγέ φόρεμα

Η πρότασή μου

ριγέ φόρεμα

Ριγέ loose φόρεμα, Zara, €89,95

Floral dream

street style floral φόρεμα

Η πρότασή μου

floral φόρεμα

Floral μάξι φόρεμα, €16, amelies.gr

Printed unique

street style printed φόρεμα

Η πρότασή μου

εμπριμέ φόρεμα

Με μοτίβα καρδιές, Rebecca Vallance, mytheresa.com

Ανάλογα με τον σωματότυπό σου κάνε τη σωστή επιλογή

Αχλάδι

Κλασικός των μεσογειακών γυναικών, η μέση είναι στενή, ενώ οι γοφοί είναι φαρδύτεροι από την περιοχή του στήθους. Ο λαιμός είναι κομψός και τα χέρια λεπτά. Επίσης οι γάμπες είναι συνήθως λεπτές. Το περιττό λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στους μηρούς, τους γλουτούς και τα οπίσθια.

Τι σου ταιριάζει: Φόρεμα κάτω από το γόνατο με φαρδιά ζώνη, για να αναδείξεις το πάνω μέρος του σωμάτός σου. Απόφυγε τα στενά κομμάτια αλλά και τα μεγάλα εμπριμέ στο κάτω μέρος του φορέματος.

Κλεψύδρα

Οι γοφοί και η περιοχή του στήθους είναι φαρδιοί, ενώ η μέση είναι στενή. Τα οπίσθια είναι τονισμένα και οι γάμπες φαίνονται γυμνασμένες. Το περιττό λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στο πίσω μέρος των μηρών και το πάνω μέρος των χεριών.

Τι σου ταιριάζει: Επένδυσε σε ένα shirt dress, αλλά και σε ένα με σούρες στην περιοχή της κοιλιάς. Απόφυγε τα έντονα ντεκολτέ γιατί θα είναι κιτς το αποτέλεσμα.

Μπανάνα

Τα χέρια και πόδια είναι λεπτά και μακριά, όχι όμως γυμνασμένα, ο κορμός είναι μικρός, οι ώμοι λεπτοί και η αποθήκευση λίπους χαμηλή. Τα οπίσθια είναι μικρά και επίπεδα. Περισσότερο θυμίζεις έφηβη.

Τι σου ταιριάζει: Μίνι loose φορεματάκια με έντονα prints, που θα σου προσθέσουν όγκο, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγεις τα πολύ στενά αλλά και τα μάξι, γιατί θα χαθείς μέσα σε αυτά. Επένδυσε στα εντυπωσιακά αξεσουάρ, αφού τσεκάρεις ποια είναι τα βασικά φέτος την άνοιξη.

Μήλο

Ο κορμός είναι στρογγυλεμένος, με αποτέλεσμα να μοιάζεις ογκώδης. Τα μπράτσα είναι συνήθως πλαδαρά. Οι γλουτοί είναι μικροί και επίπεδοι και οι μηροί είναι αδύνατοι και τα πόδια λεπτά.

Τι σου ταιριάζει: με όγκο στο επάνω μέρος του σώματος, καλό θα ήταν να τονίσεις τα πόδια σου με μίνι κομμάτια. καλύτερα σε φαρδιά γραμμή, που δεν διαγράφουν.