10 τάσεις S/S 2022 που θα φοράς τη νέα σεζόν

Η μόδα στα καλύτερά της!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
10 τάσεις S/S 2022 που θα φοράς τη νέα σεζόν

Η πανδημία και τα απανωτά lockdown σε όλες τις πόλεις του κόσμου καλά κρατούν, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας για όλους μας! Τα πάντα βρίσκονται σε αναταραχή και τίποτα δεν είναι ακόμα τακτοποιημένο – ούτε στη μόδα, φυσικά... Ωστόσο, παραμένει ζωντανή, συναρπαστική, αισιόδοξη και άκρως ενδιαφέρουσα, έτοιμη να μας συνεπάρει για άλλη μία φορά μέσα από τις τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022.

Τσέκαρε, λοιπόν, 10 trends που πρέπει να δοκιμάσεις, πέρα από τα συμβατικά και τα καθιερωμένα, καθώς είναι αυτή η στιγμή που πραγματικά χρειάζεσαι μια εκ βαθέων ανανέωση στο στυλ σου. Για να απογειώσεις την γκαρνταρόμπα σου (κάνε πρώτα ένα detox στην ντουλάπα σου) αλλά και τη διάθεσή σου βάλε έξτρα δόσεις χρώματος και προτίμησε ρούχα και αξεσουάρ που θα σε κάνουν να δείχνεις (και να είσαι) ο πιο... χαρούμενος εαυτός σου!

Απο τη ΛΙΤΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ
Φωτογραφίες: Shutterstock, instagram

10 Spring trends που θα λατρέψεις

Clean

trends white

Gabriela Hearst

Το καθαρό λευκό αποτελεί την επιτομή της κομψότητας μέσα από minimal σύνολα, που κάνουν από μόνα τους fashion statement. Προτίμησε head-to-toe looks από το πρωί ως το βράδυ, τόσο σε φορέματα όσο και σε κοστούμια. Όσο για τις λεπτομέρειες που θα λειτουργήσουν... διακοσμητικά, πες «ναι» σε φούστες με βολάν, εντυπωσιακούς γιακάδες ή cut-out και βγάλε από την ντουλάπα σου το αγαπημένο σου λευκό shirt-dress όταν η θερμοκρασία ανέβει για τα καλά.

Colormania

trends

Carolina Herrera

To χρώμα είναι πάντα... προαπαιτούμενο όταν μιλάμε για τάσεις Άνοιξης/Καλοκαιριού. Και φέτος, λοιπόν, θα φωτίσεις τη νέα σεζόν αμέσως μετά στον μουντό χειμώνα με έξτρα δόσεις χρώματος. Προτίμησε μοβ (το αγαπημένο Veri Peri) αλλά και κίτρινο και λαχανί και απογείωσε τις ικανότητές σου στο color blocking. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φορέσεις αποκλειστικά monochromatic σύνολα αλλά θα κάνεις εκκεντρικούς συνδυασμούς. Ό,τι πιο ανατρεπτικό, δοκίμασέ το!

Crop tops

trends tops

Roberto Cavalli

Τα κοντά tops θα σε κάνουν να θέλεις να είσαι μόνιμα... διακοπές, ξυπνώντας σου αμέσως υπέροχες αναμνήσεις κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Το μπικίνι δεν θα κάνει την εμφάνισή του μόνο στην παραλία, αφού φοριέται μέσα από κοστούμια και πάνω από παντελόνες, ενώ γίνεται εύκολα το πιο sexy κομμάτι των formal looks μας. Πρόσεξε στην επιλογή που θα κάνεις για να μην είναι κιτς το αποτέλεσμα. Το παν είναι να νιώθεις εσύ άνετα με το σώμα σου!

Drama Queen

trends22

Collina Strada

Από τις πιο κομψές τάσεις S/S 2022, τα ντραπέ ρούχα και τα πλισέ υφάσματα είναι κολακευτικά, ρομαντικά και φυσικά διαχρονικά. Δημιουργούν εντυπωσιακές σιλουέτες που εστιάζουν στην κίνηση του σώματος και αναδεικνύουν κάθε στιγμή τις γραμμές μας. Κι αν σου φαίνονται «βαριά» και «ογκώδη» πάνω στο σώμα σου ή ακόμα και πολύ... βραδινά, έχεις επιλογή. Προτίμησε σατέν υφές, λεπτομέρειες από τούλι και δαντέλα, που θα συνδυάσεις με sneakers.

Lines

trends stripes

Etro

Το ριγέ απαντάται σε πολλές εποχές (εμφανίστηκε τον 13ο αιώνα από Άραβες μοναχούς), έγινε συνώνυμο με το κακό (απαγορευόταν από την Καθολική εκκλησία), ενώ καθιερώθηκε στη μόδα από την Coco Chanel. Φέτος οι ρίγες αποκτούν χαρακτήρα, υιοθετώντας την πολυχρωμία, ενώ συνδυάζονται με floral λεπτομέρειες. Μη μείνεις στο κλισέ ασπρόμαυρο και προτίμησε οριζόντιες ή και «λοξές» γραμμές σε total outfits, που δημιουργούν ένα sexy παιχνίδι με το σώμα σου.

Mini skirts

trends mini

Miu miu

Ξεκάθαρη επιστροφή στο παρελθόν, οι πασαρέλες φέτος υμνούν τα 60s (και όχι μόνο!), προσθέτοντας στα looks πιο φρέσκιες πινελιές. Η αρχή γίνεται με τη μίνι φούστα, που απογειώνουν οι Chanel και Christian Dior, δημιουργώντας θηλυκά και υπέρκομψα twin sets. Κι αν ως κομμάτι σού είναι γνώριμο (και ορθώς!), δοκίμασε να φορέσεις ένα co-ord με κοντή φούστα και blazer ή τόλμησε μια μονοχρωμία αλά Jane Fonda, που παραμένει ένα σύνολο απόλυτα μοντέρνο.

Motorcycle diaries

trends biker

KNWLS

Ένα πραγματικά καλό biker αποκτά θέση στην ντουλάπα μας. Είτε πρόκειται για μια κλασική επιλογή... μηχανόβιου (λίγο «ταλαιπωρημένο και ξεβαμμένο), είτε για ένα sexy jacket με κοψίματα και κορδόνια ή ακόμα και για ένα ογκώδες μπουφάν. Σε κάθε περίπτωση επένδυσε σε ένα εντυπωσιακό κομμάτι, που μπορεί ακόμα να συνδυάζει και διαφορετικά υφάσματα (σκέψου, για παράδειγμα το denim), που θα θυμίζει με αξιώσεις την... Kate-Moss-off-duty!

New Sexy

trends spring

Coperni

Πάντα θέλεις να νιώθεις επιθυμητή και άκρως θηλυκή. Και η βιομηχανία της μόδας το γνωρίζει καλά αυτό. Κάθε χρόνο οι σχεδιαστές δημιουργούν sexy κομμάτια που φοριούνται σε all-day εμφανίσεις, ενώ φέτος αφήνουν διακριτικά γυμνούς τους ώμους, την κοιλιά και την πλάτη μας. Κι αν ενδιαφέρεσαι πολύ να μάθεις για το Νο1 sexy φόρεμα της άνοιξης, είναι σούπερ διάφανο, εξαιρετικά στενό και πολύ κοντό. Σημείωσε ότι η μόδας φέτος έχει γεύση για... λευκή σάρκα!

Night up

trends spring

Giorgio Armani

Παγέτες, μεταλλιζέ (χρυσές και ασημί) υφές, αστραφτερά πλέγματα, κρύσταλλα και «φορτωμένα» κομμάτια... αφθονούσαν στις φετινές πασαρέλες, καθώς η γλυκιά απελευθέρωση από τα lockdowns οδήγησε τη μόδα (και τους σχεδιαστές)στη δημιουργία bold looks – στον αντίποδα των minimal homewears που (βαρεθήμανε να) φοράμε 2 χρόνια τώρα. Δέξου, λοιπόν, αυτήν τη λάμψη σαν ένα είδος... ψυχοθεραπείας που θα σε βγάλει από το σκοτεινό... τούνελ της πανδημίας!

Tailor

trends tailor

Nina Ricci

Το αγόρι... συναντά το κορίτσι αυτή την άνοιξη, συνδυάζοντας ένα ογκώδες blazer σε αυστηρή γραμμή με ένα girly φόρεμα ή επιλέγοντας ανδρόγυνα στοιχεία σε ένα σύνολο! Ανάλογα με το στυλ, θα προσαρμόσεις την ιδέα στις εμφανίσεις σου, έχοντας πάντα στο μυαλό σου έναν απαράβατο κανόνα: Οι δόσεις θηλυκότητας είναι απαραίτητες και θα τις εκφράσεις αφήνοντας λίγο δέρμα σε κοινή θέα – είτε πρόκειται για το μπούστο είτε για τους κοιλιακούς ή τα... θεϊκά πόδια σου!