Η σειρά STUDIO by Seidensticker έχει τη νέα φιλοσοφία της παγκόσμιας μόδας - Μάθε περί τίνος πρόκειται για να ακολουθήσεις το τελευταίο fashion trend

Πήραμε συνέντευξη από τη Μαίρη Κοψιδά, την υπεύθυνη για το συντονισμό και το marketing του e-shop της εταιρίας

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Η σειρά STUDIO by Seidensticker έχει τη νέα φιλοσοφία της παγκόσμιας μόδας - Μάθε περί τίνος πρόκειται για να ακολουθήσεις το τελευταίο fashion trend

Η νέα σειρά STUDIO by Seidensticker είναι ίσως σήμερα ότι πιο hot στη νέα φιλοσοφία και τάση της μόδας: Gender Neutrality in clothing! Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου. Τα ίδια ρούχα μπορούν να φορεθούν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.

STUDIO by Seidensticker

Δεν πρόκειται μόνο για ένα ξεχωριστό στυλ, ουδέτερο προς το φύλο αλλά και για μια νέα στάση ζωής που αφήνει πίσω τις προκαταλήψεις και βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. Η συνολική ιδέα περιλαμβάνει επίσης μια σαφή θέση σχετικά με τη μη υπερκατανάλωση και την υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων.

Πρόκειται για μία φιλική προς το περιβάλλον συλλογή από βιώσιμα υλικά βιολογικής καλλιέργειας και ήρθε να κατακτήσει την αγορά απευθυνόμενη σε μια σύγχρονη κοσμοπολίτικη κοινότητα.

Με αφορμή αυτή τη νέα και καινοτόμα ιδέα, πήραμε συνέντευξη από τη Μαίρη Κοψιδά, την υπεύθυνη για το συντονισμό και το marketing του e-shop της εταιρίας.

Μαίρη Κοψιδά

Λίγα λόγια για το νέο αυτό brand, από τη Μαίρη Κοψιδά

Από που προήλθε το όνομα του brand;

Η Studio ανήκει στον Όμιλο Seidensticker.

Από μια οικογενειακή επιχείρηση με βαθιές τοπικές ρίζες, η Seidensticker έχει γίνει σήμερα η μάρκα πουκαμίσων με το υψηλότερο προφίλ στη Γερμανία και η επιτομή των εξαιρετικών πουκαμίσων. Η υπογραφή της Seidensticker είναι αισθητή σε κάθε ίνα των προϊόντων της και σε κάθε εκλεπτυσμένη λεπτομέρεια. Η Studio δημιουργήθηκε από τη βαθιά τεχνογνωσία και το δημιουργικό όραμα της Seidensticker, στην προσπάθεια να επεκταθεί με συνέπεια και να δημιουργηθεί μια διαρκής αξία για τις επόμενες γενιές.

STUDIO by Seidensticker

Το genderless fashion είναι πιο διαδεδομένο από ποτέ στο εξωτερικό, το 2022! Στην Ελλάδα ωστόσο είστε από τα πρώτα brands που φέρνει αυτή τη νέα ιδέα. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος γίνεται για το ουδέτερο, το it gender, το γένος που δεν είναι αρσενικό ή θηλυκό, που έχει στοιχεία όμως και από τα δύο φύλα. Δεν είναι ανδρόγυνο, δεν είναι θηλυπρεπές, απλώς κατά διαστήματα αγκαλιάζει και τις δύο φύσεις του. Αφουγκραζόμενοι λοιπόν, την ανάγκη της νέας γενιάς στην Ελλάδα, να αυτοπροσδιοριστούν με αυτόν τον τρόπο ή μάλλον να μην αυτοπροσδιοριστούν μέσα από μια σαφή, συγκεκριμένη και αυστηρή έκφραση του φύλου τους, αποφασίσαμε να προσανατολιστούμε στην εισαγωγή ενός gender fluid brand. Εφόσον λοιπόν το ντύσιμο παραδοσιακά δηλώνει και το φύλο, δεν πρέπει να απευθύνεται και με έναν τρόπο πιο ευθύ και σ’ αυτή τη μερίδα ανθρώπων;

Κάνοντας αναδρομή στην ιστορία, βλέπουμε πως στην αρχαιότητα και τα δυο φύλλα συνήθιζαν να φοράνε κοινά ρούχα! Ήταν αυτό μια έμπνευση για τη δημιουργία του brand;

Αν και το cross dressing έχει τις ρίζες του στο πιο μακρινό παρελθόν, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκίνησε να εμφανίζεται το unisex. Η ανάγκη ήταν περισσότερο γυναικεία. Με τη σεξουαλική επανάσταση οι γυναίκες ήθελαν να αναλάβουν ρόλους που μέχρι πρότινος ήταν καθαρά ανδρικοί. Φυσικά τα ανδρικά στοιχεία στο ντύσιμό τους βοηθούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα αυτό ήταν μια έμπνευση για τη δημιουργία του brand. To unisex του σήμερα είναι το gender fluid και το θέμα είναι ότι συμβαίνει γιατί το έχουν αγκαλιάσει και οίκοι που φλέρταραν ανέκαθεν με το "politically correct”.

Η μόδα, εφόσον είναι ζωντανός οργανισμός και πάντα επηρεάζεται και διαμορφώνεται από τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, πρέπει και οφείλει να ανταποκριθεί στη νέα πραγματικότητα.

STUDIO by Seidensticker

Τι είναι αυτό που κάνει το brand μοναδικό;

Εκτός του ότι μιλάμε για μια συλλογή, φιλική προς το περιβάλλον, από βιώσιμα υλικά βιολογικής καλλιέργειας, πρόκειται και για ένα brand που αποτελείται από μοντέρνα στοιχεία, σε απλές γραμμές που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν να περάσει απαρατήρητος.

Δεν πρόκειται μόνο για ένα ξεχωριστό στυλ, ουδέτερο προς το φύλο αλλά και για μια νέα στάση ζωής που αφήνει πίσω τις προκαταλήψεις και βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. Η συνολική ιδέα περιλαμβάνει επίσης μια σαφή θέση σχετικά με τη μη υπερκατανάλωση και την υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων.

Ποια είναι η βαθύτερη ανάγκη έναρξης αυτού του brand στην Ελλάδα;

Σίγουρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και παντού στον κόσμο, οι ελευθερίες που υπάρχουν σήμερα και δεν υπήρχαν στο παρελθόν επιτρέπουν σε πολύ περισσότερους ανθρώπους να εκφραστούν και να ορίσουν τον εαυτό τους με όποιον τρόπο θέλουν.

Το gender fluidity δεν έχει να κάνει με την αισθητική, με το γούστο και τις τάσεις. Δεν έχει να κάνει απλώς με το cross dressing, αλλά με ρούχα που τελικά δεν θα προσδιορίζουν το φύλο με κανέναν τρόπο. Έχει να κάνει με την προσπάθεια να καλυφθεί ένα μεγάλο φάσμα αναγκών που αφορούν κυρίως το φύλο και όχι απαραίτητα τη σεξουαλικότητα.

STUDIO by Seidensticker

Τι είδους προϊόντα θα βρει ένας άντρας και μια γυναίκα μέσα από αυτό το καινούργιο brand;

Η συλλογή περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ που μπορούν να φορεθούν τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες. Overshirts, πουκάμισα, μπλούζες, t-shirts, παντελόνια, πανωφόρια και πολλά άλλα που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι τα ουδέτερα χρώματα, τα διαφορετικά μήκη, τα νέα σχήματα γιακά και οι μεγάλες, εντυπωσιακά τοποθετημένες παραλλαγές τσέπης.

Τι θα δούμε στο μέλλον από το brand;

Η Studio, έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση στην λειτουργία της, που περιλαμβάνει:

  • Τη δέσμευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και περιβαλλοντικά standards σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα
  • Τη δέσμευση στη χρήση βιώσιμων πρώτων υλών
  • Τη χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον υλικών κατά την παραγωγή των υφασμάτων
  • Δίκαιες συνθήκες εργασίας
  • Διαφάνεια σε κάθε μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας – από την καλλιέργεια των πρώτων υλών ως τη μεταφορά του τελικού προϊόντος
  • Ενθάρρυνση της ανακύκλωσης των ενδυμάτων
  • Πιο φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία και διαδικασία αποστολών
  • Τη συνεργασία με προσεκτικά διαλεγμένους συνεργάτες και συμμετοχή σε διεθνείς πρωτοβουλίες

Όλα αυτά ακολουθώντας φυσικά τις επιταγές της μόδας.

Για περισσότερα επισκεφθείτε το clodist.gr.