Βάλε τον κορσέ στην γκαρνταρόμπα σου

Από το παρελθόν... προσγειώνεται στην ντουλάπα σου η μεγαλύτερη τάση της σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Eίναι σίγουρα ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, που έρχεται και ξανάρχεται στη μόδα και κάνει τους δικούς του κύκλους στις πασαρέλες και στα ατελιέ των μόδιστρων ανά τον κόσμο, ενώ τα κορίτσια στους δρόμους της πόλης το φοράνε και το ξαναφοράνε.

Ο λόγος για τον πολυσυζητημένο κορσέ, που πρέπει να τον βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου και να τον φορέσεις με στυλάτους τρόπους ακόμα και με το τζιν σου. Μην προβληματιστείς λεπτό για το πώς θα αντικρίσεις τον εαυτό σου μέσα σε ένα τόσο στενό κομμάτι που αν μη τι άλλο (αν σκεφτείς και λίγο έξυπνα) μπορεί εύκολα να δημιουργήσει τη σιλουέτα των ονείρων σου αλλά και έξτρα στυλ στα looks σου.

Ένας κορσές, μια ιστορία

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη βικτοριανή εποχή και έγινε αγαπημένο αξεσουάρ των κυριών, που έδεναν τη μέση τους με πολλά κορδόνια, αφού πρώτα έπαιρναν τις απαραίτητες αναπνοές. Κατηγορήθηκε αρκετά στο πέρασμα των χρόνων ως ένα καταπιεστικό κομμάτι και υποτιμητικό για τις γυναίκες, αφού περιόριζε την ελευθερία τους και κάπως έτσι μπήκε στο περιθώριο και μέσα στα χρόνια παραλάχθηκε αρκετά από τους fashion designers, που τον λατρεύουν. Ο λόγος; Δημιουργούσε εύκολα σιλουέτα και μείωνε τον όγκο στο σώμα, ανεξάρτητα βέβαια από τη δυσκολία του τόσο στην εφαρμογή όσο και στις κινήσεις.

Γιατί το vinyl είναι Νο1 trend και όχι κιτς

madonna

Διαχρονικά ο κορσές χρησιμοποιήθηκε στην ποπ κουλτούρα λόγω των μοναδικών και ιδιαίτερων σχεδίων της Vivienne Westwood, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τον εντυπωσιακό για την εποχή κωνικό κορσέ για τη Μαντόνα στην περιοδεία της Blonde Ambition στις αρχές του '90! Και καλά για το καλλιτεχνικό κατεστημένο, που θέλει φαντασμαγορικά ρούχα στην πίστα, αλλά για τις "απλές" γυναίκες... δύσκολη η εφαρμογή.

Η miu miu λάνσαρε το πιο hot γοβάκι κι εσύ θα το βρεις στα Zara μόνο με €22,99!

Ωστόσο, φέτος για άλλη μία χρονιά οι σχεδιαστές επιστρέφουν στον κορσέ, που πλημμύρισε τις πασαρέλες, αφού μεγάλοι οίκοι μόδας όπως ο Schiaparelli, ο Erdem ή ο Proenza Schouller προσθέτουν στα μοντέλα τους, σε στρατηγικά σημεία (στην κορυφή ή στο κάτω μέρος στη μέση), σφιχτά κομμάτια, δημιουργώντας το εφέ της κλεψύδρας, χωρίς φυσικά να φτάνουν στα άκρα του... παρελθόντος, αφήνοντας αρκετή ελευθερία κινήσεων.

κορσές με πουκάμισο

Πώς θα φορέσεις τον κορσέ

Δεν χρειάζεται να το βάλεις και... καημό, εάν θέλεις να φορέσεις κορσέ, μπορείς, και μάλιστα χωρίς να δυσκολευτείς και πολύ. Τα it-girls στο street style μίλησαν για άλλη μία φορά και εγώ σου προτείνω να δοκιμάσεις τρόπους styling, που δεν θα σε δυσκολέψουν. (δες εδώ κι άλλους τρόπους για να φορέσεις τον κορσέ)

  • Πάνω από το τζιν shirtdress σου βάλε ένα στενό leather top (δες εδώ το στράπλες τοπ από τα Zara), δημιουργώντας το εφέ της στενής μέσης.
  • Με το ψηλόμεσο τζιν παντελόνι σου φόρεσε έναν κορσέ που θα αγγίζει το κουμπί του παντελονιού σου, αφού σκεφτείς ότι φέτος τα κοντά μπλουζάκια είναι σούπερ τάση.
  • Εάν είσαι από τις τολμηρές, φόρεσέ τον πάνω από μια ολόσωμη στενή φόρμα εν είδει κολάν και κέρδισε τα βλέμματα.
  • Τζιν παντελόνι, T-shirt και κορσές από πάνω. Σούπερ ιδέα!
  • Πάνω από ένα φαρδύ πουκάμισο, για να κάνεις δήλωση μόδας στις εξόδους σου.
  • Έναν δαντελένιο κορσέ θα τον φορέσεις με το αντρικό κοστούμι σου, για μια πινελιά θηλυκότητας στο look.

κορσές styling

Απόκτησε τον δικό σου

leather corset

Θα τον βρεις εδώ

corset green

Θα τον βρεις εδώ

denim corset

Θα τον βρεις εδώ