Πες "αντίο" στη shoulder bag - Η sling bag κλέβει τις εντυπώσεις

Συνδυάζει την πρακτικότητα με το στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Αν σήμερα οι γυναίκες έχουν άνεση στον δρόμο, με τα χέρια τους ελεύθερα, χωρίς να κρατάνε έναν φάκελο στα δάχτυλά τους, το χρωστάνε στην Coco Chanel, που σκέφτηκε να προσθέσει ένα λουράκι, πρώτα από δέρμα και μετά ως μακριά αλυσίδα, για να δημιουργήσει έναν μακρύ ιμάντα στις τσάντες, διευκολύνοντας έτσι τις απανταχού κομψες γυναίκες στις εξόδους τους.

Η Mademoiselle "CC" ήξερε καλά έναν βασικό κανόνα κομψότητας, που ήθελε να μην εγκαταλείπει ποτέ την πρακτικότητα για την αισθητική. Έτσι αυτή η μικροσκοπική λειτουργική λεπτομέρεια (το λουράκι) έγινε το σύμβολο μιας μεγάλης γυναικείας επανάστασης. Και γι' αυτό, όλες οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι ευγνώμονες στη διάσημη σχεδιάστρια μόδας, γιατί από εκείνη τη στιγμή άλλαξε άρδην ο τρόπος που αντιμετώπιζαν το θέμα "γυναικεία τσάντα".


Μικρή αλλά ευρύχωρη που θα κρατάμε στο repeat

Ένα εργονομικό αξεσουάρ, ειδικά σχεδιασμένο για να μην μας ενοχλεί όταν το μεταφέρουμε, είναι η περίφημη sling bag, που έχει σχήμα μισοφέγγαρου, μπριός ή μπανάνας (παρόμοιο με το πιο fanny τσαντάκι της δεκαετίας του '90), που μπορεί να φορεθεί στο πλάι ή πίσω στην πλάτη.

Δείτε επίσης: Οι 7 must-have τσάντες του χειμώνα κάτω από €50 - Πού θα τις βρεις


Ουσιαστικά πρόκειται μια μικρή και ευρύχωρη τσάντα που θα καλύψει τις καθημερινές σου ανάγκες το 2024 και όλα τα brands ήδη την έχουν εντάξει στις συλλογές τους. Σε αυτό πρόσθεσε το γεγονός ότι είναι άνετη και ανθεκτική και θα την βρεις σε δέρμα, νάιλον (σε άπειρα χρώματα), ύφασμα, σουέτ και fake leather, για να διαλέξεις αυτήν που σου ταιριάζει.

Φυσικά θα την προτιμήσεις και με στρας ή κρύσταλλα την εορταστική περίοδο, για να κάνεις δήλωση μόδας με την εμφάνισή σου.

Viral τσάντα στο Tik Tok

Οι εξελίξεις μάς οδήγησαν στην sling bag, που είναι στην πραγματικότητα μια τσάντα που φοριέται πάνω από τον ώμο, ειδικά σχεδιασμένη να μην κρέμεται στο πλάι του σώματος, όπως πρότεινε η Coco Chanel, αλλά να τοποθετείται διαγώνια. Και φυσικά δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος μέχρι να αποχαιρετίσουμε όλες την shoulder bag, αποθεώνοντας το νέο αυτό αξεσουάρ στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, με τα κορίτσια του Tik Tok να την κάνουν viral.

@vidafrancoblog

A sling bag is a must!! 💼 for every day use & easy to style!! 40% OFF!!!! 20%Off Code+20%Coupon CODE: 8EWYBQU5 good through 08/27/23 Direct Link: https://www.amazon.com/dp/B0C9BYQYMT?ref=myi_title_dp #amazonfinds #amazonfashion #amazon #baglovers

♬ (It Goes Like) Nanana - Edit - Peggy Gou
@maybellemsmorgan

guest starring the oil splotch on my suede jacket #fyp #foryou #uniqlo #uniqlou #bag #winteraccessories #uniqlobag #uniqlobasics

♬ Traingazing - Sam Wills & Honey Mooncie
@girrlscout

Replying to @kyloslefteyebrow girrlscoutshop.com, it’s called the Scout Sling Bag 🥲🫶🏼 #fyp #styleinspo #girrlscout

♬ original sound - girrlscout
@raisingbraveboutique

How to wear the ✨Austin Sling Bag ✨. Check out this beauty at https://raisingbrave.com/products/austin-sling-bag-cream. The perfect bag for the women on the go. #howtowearit #busywomen #gotobag #slingbag #momonthego #womensboutique #howtofashion #indianaboutique #womenownedbusinesses

♬ original sound - Nicolandia🌞

Shop a sling bag

καφέ τσάντα

Kαφέ, Loewe

sling bag

Σουέτ, Korina

ροζ τσαντα

Ροζ, Tommy Hilfiger

michael kors bag

Με logo, Michael Kors

guess bag

Mπεζ, Guess

τιρκουάζ τσάντα

Tιρκουάζ, THEA