Θα κρατούσες μια... Ferrari στο χέρι σου;

Γιατί η έμπνευση στη μόδα είναι αστείρευτη!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@ferrari
instagram@ferrari

Εάν είναι αλήθεια ότι «η καλύτερη Ferrari που έχει κατασκευαστεί ποτέ είναι η επόμενη», το ίδιο θα ισχύει και για τις τσάντες που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ferrari: Kάθε αντικείμενο θα είναι όλο και πιο... one of a kind, θα παράγεται σε limited edition και σε περιορισμένα χρώματα.

Το Maranello Clutch της Ferrari συνεχίζει τον μύθο... και γίνεται ένα αντικείμενο του πόθου για τις απανταχού fashionistas, που αγαπούν την πρόκληση, την ταχύτητα αλλά και το... κόκκινο (και όχι μόνο) χρώμα - μεγάλη τάση, ας μην ξεχνιόμαστε, στη μόδα της σεζόν.

Η Ferrari είναι... μύθος!

Από το 1947 η Ferrari κατασκευάζει αυτοκίνητα που προορίζονται να κερδίζουν, στην πίστα ή στον δρόμο, αντιμετωπίζοντας την πιο δύσκολη πρόκληση, αυτή ενάντια στον χρόνο. Μπαίνοντας στο εργοστάσιο της Ferrari κατάλαβαίνεις γιατί! Μόλις φτάσεις στο Maranello νιώθεις ότι πατάς σε ιερό έδαφος.

Το καταλαβαίνεις ακόμα καλύτερα όταν βλέπεις την πρόσοψη της δεκαετίας του 1940, αυτού που εξακολουθεί να είναι το εργοστάσιο της Ferrari, η εταιρεία όπου τα αυτοκίνητα δημιουργούνται και συναρμολογούνται σχολαστικά.

Μοιάζει πραγματικά σαν να γυρίζεις πίσω στο χρόνο: Οι εργάτες τριγυρνούν φορώντας κόκκινες φόρμες με το διάσημο logo του αλόγου και ήδη από έξω μπορείς να διακρίνεις το γραφείο του Enzo Ferrari. Ένα γραφείο στρατηγικής σημασίας την εποχή που γεννήθηκε το γνωστό κόκκινο λακαρισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο: Από αυτά τα πέντε παράθυρα, ο διευθυντής μπορούσε να ελέγχει τα πάντα.

Δείτε επίσης: Zara Pre-Owned: H νέα πλατφόρμα φτάνει και στην Ελλάδα

Σήμερα το Ferrari Factory είναι κάτι περισσότερο από... μια πόλη μέσα σε μια πόλη: Λίγοι μπορούν να μπουν στο κτίριο όπου συναρμολογούνται τα αυτοκίνητα - ή όπως αρέσκονται να λένε οι οπαδοί της Ferrari, εκεί που γίνεται το «πάντρεμα», όταν ο κινητήρας ενώνεται το αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Αυτή η δομή, που δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano, μοιάζει με το σχήμα ενός προσομοιωτή και μέσα σε αυτό κάθε αυτοκίνητο δοκιμάζεται οδηγώντας στον δρόμο ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Από τον δρόμο... στην πασαρέλα


Οι θαυμαστές της Ferrari δεν μπορούσαν να μην παρατηρήσουν, στην πασαρέλα S/S 2024 της μάρκας πολυτελών ρούχων Ferrari, το Maranello Clutch, που είναι το αντίγραφο του μοντέλου Daytona SP3. Μια τσάντα που κρεμιέται στον ώμο ή κρατιέται στο χέρι, η οποία δημιουργήθηκε από τον δημιουργικό διευθυντή της μάρκας, Rocco Iannone, για τη συλλογή S/S 2024.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια από διάσημους Οίκους μόδας

Μια limited edition τσάντα, σε κόκκινο, λευκό, μαύρο και πράσινο χρώμα, που όποιος (ναι, άντρας ή γυναίκα) το κρατάει ξέρει ότι διαθέτει μια πολύτιμη μινιατούρα φτιαγμένη στο Maranello, ακριβώς δίπλα σε ένα αυτοκίνητο Ferrari. Μάλιστα, όποιος το αγοράσει, όπως και το αυτοκίνητο, το clutch διαθέτει δικό του σειριακό αριθμό.