Ξαφνικά όλα τα κορίτσια φοράνε τον χειμώνα αυτό το χρώμα καλσόν

Μεταμορφώνει ένα "βαρετό" look σε statement εμφάνιση

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Το γκρι, κλασικό χρώμα γενικότερα στη μόδα, δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρο, καθώς έχει καθιερωθεί επίσημα ως το βασικό χρώμα για το Φθιόπωρο/Χειμώνα 2023-2024, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που τα πιο μοντέρνα looks της σεζόν έχουν μετονομαστεί με τον νεολογισμό "groufit", δηλαδή "γκρι σύνολα".

Το γκρι εισχώρησε στα ρούχα σιγά-σιγά. Πρώτα εμφανίστηκε στα πουλόβερ στην πιο απαλή αλλά όχι βαρετή εκδοχή του. Στη συνέχεια, η Miu Miu και η Courrèges παρουσίασαν εκ νέου το κλασικό γκρι φούτερ, τη βάση της αθλητικής γκαρνταρόμπας, μετατρέποντάς το σε ένα αντικείμενο όχι μόνο για καθημερινή χρήση, αλλά ακόμα και για να το βάλεις το βράδυ.

Αυτό το χρώμα έχει επίσης αγαπηθεί πολύ από το περίφημο librariancore trend, αλλά και ως έκφραση ενός "quiet luxury" look", όπου minimal σύνολα μοιάζουν πολυτελή. Ο συνδυασμός παλιού και νέου είναι η φόρμουλα που κερδίζει και αυτό που κάποτε θεωρούνταν nerdy και geeky ή ακόμα και εκτός μόδας έχει πλέον καθιερωθεί ως το αποτέλεσμα που αναζητά η Generation Z για να χαρακτηρίσει τα ρούχα της.

Το γκρι καλσόν είναι το νέο αντικείμενο του πόθου των in fashion κοριτσιών

Το τελευταίο αντικείμενο πόθου για τους fashion insiders είναι το γκρι οπάκ καλσόν, σε medium τόνο, δηλαδή ούτε πολύ σκούρο ούτε πολύ ανοιχτόχρωμο. Το supermodel Elsa Hosk το συνδύασε με μια φούστα pinstripe pencil, ένα XXL blazer με ογκώδεις ώμους και ένα γκρι πουλόβερ, δημιουργώντας μια τέλεια χρωματική παλέτα στο όνομα της πιο αυστηρής και εκλεπτυσμένης κομψότητας.

Η Καταλανή στυλίστρια και σχεδιάστρια Blanca Mirò συνδυάζει το γκρι καλσόν με ένα φουσκωτό μίνι φόρεμα με oxfords, προσθέτοντας μια απρόσμενη λεπτομέρεια, τις χακί χοντρές κάλτσες, δημιουργώντας εντέλει ένα ανεπιτήδευτο chic στυλ.

Αλλά και τα κορίτσια στο street style το λατρεύουν, ακριβώς επειδή έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει ένα "βαρετό" look σε statement εμφάνιση, προσφέροντας απόλυτη ελευθερία στο styling. Tip: Δοκίμασε να το συνδυάσεις με μπεζ ή κόκκινο, για μια trendy εμφάνιση.