5 μπότες που θα είναι εκτός μόδας το 2024 - Kαι αυτές που θα πάρουν τη θέση τους

Υπάρχουν αυτές που αποχωρούν και οι άλλες που έρχονται

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Μεταξύ των πρωταγωνιστών των τελευταίων σεζόν στα παπούτσια, οι μπότες υπόσχονται να καταλάβουν μια σημαντική θέση στην γκαρνταρόμπα μας όλο το 2024 - φοριούνται άλλωστε ανεξάρτητα από τη σεζόν. Αλλά η μόδα, όπως ξέρουμε, λειτουργεί όπως το χρηματιστήριο: Υπάρχουν τα κομμάτια που πάνε κάτω και εκείνα που ανεβάζουν τις μετοχές τους.

Πιες λοιπόν είναι αυτές οι 5 μπότες που έρχονται και ποιες αυτές που αποχωρούν; Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μείνουμε πιστοί σε ένα στυλ που ταιριάζει στα γούστα ή στις ανάγκες μας. Είναι απλά θέμα αντιμετώπισης των αγορών που θα κάνουμε στην πορεία, με επίγνωση του τι είναι «μέσα» και τι «έξω» σύμφωνα με τα catwalks και το street style.

5 μπότες που θα είναι εκτός μόδας και αυτές που παίρνουν τη θέση τους

Μας αποχαιρετούν κάποια ζευγάρια μπότες και καλωσορίζουμε άλλα, που θα γίνουν τα must-have της σεζόν, οπότε δες τα in και out για να είσαι στη... μόδα!

#1

In: biker boots

Out: Γαλότσες


Μέχρι πριν από μερικές σεζόν, οι γαλότσες σάρωναν το street style. Το 2023 περιορίστηκαν και φαίνεται ότι το 2024 θα καταλήξουν στην κατηγορία «ποιος τις είδε;». Αν αναρωτιέστε με τι θα τις αντικαταστήσετε για να συμβαδίσετε με τις τάσεις, η απάντηση είναι: biker boots. Εξίσου πρακτικές, άνετες και ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες. Και φοριούνται με τα πάντα.

#2

In: Sloutchy boots

Out: Μπότες κάλτσα

Οι στενές μπότες, που εφαρμόζουν ακριβώς στο πόδι είναι passe. Θα εκθρονιστούν από τις φαρδιές "ζαρωμένες" μπότες, άνετες στο επάνω μέρος, και μάλιστα στην υπερβολική εκδοχή. Θα τις φορέσουμε τόσο στην ψηλή, μέχρι τους μηρούς έκδοση, για να καλύπτουν το γόνατο, όσο και σε αυτήν που φτάνει μέχρι τη γάμπα.

#3

In: Αρβυλάκια μονόχρωμα με κορδόνια

Out: Combat με χρωματιστή σόλα

Οι combat boots με τεράστια χρωματιστή σόλα ήταν μεταξύ των It παπουτσιών που πρότειναν μάρκες όπως η Bottega Veneta και η Stella McCartney και μπήκαν στις γκαρνταρόμπες διαφόρων trend-setters, ξεκινώντας από τη Hailey Bieber. Όμως, τα πολύ avant-garde μοντέλα τείνουν να απομακρύνονται γρήγορα από το προσκήνιο, επιστρέφοντας στα κλασικά και διαχρονικά μονόχρωμα αρβυλάκια.

#4

In: Minimal δερμάτινες

Out: Σουέτ μπότες


Παραδοσιακό μποτάκι της boho αισθητικής, το σουέτ ήταν must για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023-2024 σε όλες τις παραλλαγές του. Την επόμενη σεζόν όμως θα δώσει τη θέση του στις κλασικές δερμάτινες μπότες με λείο φινίρισμα, που, ας το παραδεχτούμε, είναι μια καλή επένδυση, αφού δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Μια συμβουλή; Επίλεξε ένα μοντέλο over-the-knee σε μαύρο χρώμα και με μυτερό σχέδιο.

#5

In: Μποτάκια Kitten heels

Out: Μπότες-πλατφόρμες

Οι wedge μπότες επέστρεψαν κατευθείαν από τη δεκαετία του 2000 για να κατακτήσουν το 2022 και μέρος του 2023. Ωστόσο, φαίνεται πως αφήνουν πλέον χώρο για πιο κομψά μοντέλα, όπως οι μπότες kitten heels, που χαρακτηρίζονται από mini τακούνι, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στα παπούτσια γενικότερα. Ο Οίκος Fendi παρουσίασε παρόμοιες μπότες στις συλλογές S/S 2024.