6 τάσεις Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 που θα βλέπεις παντού την επόμενη σεζόν

Απευθείας από τις πασαρέλες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@moschino
instagram@moschino

Λίγο πριν γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά είναι η καλύτερη εποχή για να κάνουμε focus στις τάσεις της νέας σεζόν, τσεκάροντας τους μεγάλους Οίκους μόδας και τις διεθνείς πασαρέλες, που άφησαν το στίγμα τους τους προηγούμενους μήνες στις Εβδομάδες Μόδας, παρουσιάζοντας τα trends της Άνοιξης και του Καλοκαιριού 2024.

Η αλήθεια είναι πως κρατάμε από το 2023 συγκλονιστικές μοδίστικες στιγμές - κυρίως το συναισθηματικό κύκνειο άσμα της Sarah Burton για τον Alexander McQueen και την τελευταία εμφάνιση της Gabriela Hearst στην Chloé, βλέποντας ωστόσο εντυπωσιακά runways κυρίως από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα σεζόν εστιαζουμε σε 6 βασικές τάσεις που ξεχώρισαν σχεδόν σε όλους τους διάσημους Οίκους και σίγουρα θα κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους μόλις φτιάξει ο καιρός.

Πέρα από αυτό, όμως, ακόμα κι αν ο χειμώνας καλά κρατεί, εσύ καλά θα κάνεις να ενημερωθείς για τα βασικά που θα πρέπει να προσέξεις τους επόμενους μήνες, κρατώντας σημειώσεις για 6 trends που θα βλέπεις παντού.

5 τάσεις S/S 2024 που θα ξεχωρίσουν τους επόμενους μήνες

Funny bussiness

Οι σχεδιαστές απογείωσαν το officecore παρουσιάζοντας κλασικά πουκάμισα και σακάκια (δες ποια προτιμούν οι influencers) σε "επικές" διαστάσεις,

φορώντας στα μοντέλα top-σακάκια με ζωγραφισμένες γραβάτες

και δημιουργώντας μια εντυπωσιακή μπλούζα από ταπεινά στυλό. Μια funhouse εκδοχή του look 9-to-5 που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε after... εξόδους.

Clever cut-outs

Με έμφαση στους κοιλιακούς και κυρίως με το βλέμμα να πέφτει στη μέση, οι σχεδιαστές δημιούργησαν "έξυπνα" κοψίματα στην περιοχή της κοιλιάς.

Αφήνοντας στην άκρη τα πολυαγαπημένα crop tops και τα blazers χωρίς πουκάμισο των περασμένων σεζόν -αν και υπήρχαν και πολλά από αυτά στις πασαρέλες- επέλεξαν φορέματα που έκαναν fashion statement.

Get shorty

Tα πολύ κοντά σορτς, που θυμίζουν εσώρουχα έχουν την τιμητική τους για το επόμενο καλοκαίρι. Τα είδαμε σε μαύρα και πολύχρωμα δερμάτινα co-ords

αλλά και φορεμένα με εντυπωσιακά tops, μακριά σακάκια και πουκάμισα με δαντέλες, αφήνοντας αρκετά στη φαντασία. Η τόλμη φέτος στη μόδα έχει (για άλλη μία φορά) την τιμητική της.

Δείτε επίσης: Taylor Swift: Το "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το ΤΙΜΕ έχει αξεπέραστο στυλ

Big fuzz

Κρόσσια παντού και λεπτομέρειες σε φούστες -μάξι, που είναι μεγάλη τάση του χειμώνα- και μπλούζες που σε... προκαλούν να τις χαϊδέψεις. Τρέσες σε φούστες, μανίκια σε φορέματα αλλά και σε total looks, τα βαμβακερά νήματα δημιουργούν statement details που τραβούν το βλέμμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rabanne (@rabanne)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rabanne (@rabanne)

Seeing spots

Τα πουά επανακάμπτουν δυναμικά τη νέα σεζόν. Τα παλιομοδίτικα μοτίβα σε ασπρόμαυρο θα τα δεις σε ανοιξιάτικα μοντέρνα biker jackets αλλά και σε μοδάτα blazers με ογκώδεις ώμους. Καλύτερα να τα φορέσεις σε κομμάτια που κάνουν δήλωση μόδας, ισορροπώντας τον ρετρό χαρακτήρα τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balmain (@balmain)

Abstract florals

Oι σχεδιαστές φέτος ακολούθησαν μια πιο αφηρημένη προσέγγιση στα λουλούδια, μέσω της γραφικής επανάληψης ή δημιουργώντας τα δικά τους λουλούδια με έξυπνες σιλουέτες. Κομμάτια βγαλμένα από τη φαντασίωση του καθενός, δημιουργούν εύκολα ένα one-of-a-kind look.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akris (@akrisofficial)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balmain (@balmain)