Πώς θα φορέσεις το πουλόβερ με στυλ; Πέρα από τα συνηθισμένα

Αυτός είναι ένας εύκολος και μοδάτος τρόπος για το 2024

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Αν νομίζεις ότι το πουλόβερ είναι απλώς ένα πουλόβερ, κάνεις λάθος. Η μόδα δίνει νέα πλαίσια στα πιο παραδοσιακά ρούχα. Και τώρα το πουλόβερ γίνεται μαντίλι, τώρα γίνεται peplum. Το βασικό κομμάτι της χειμερινής γκαρνταρόμπας έχει γίνει δημιουργικό, ιδιόρρυθμο και έχει πυροδοτήσει τη φαντασία των στυλιστών και των fashionistas.

Με λίγα λόγια, δεν είναι πια το «συνηθισμένο και βαρετό» πουλόβερ. Για την Kristin Davis είναι πραγματική χαρά: Η πρόσκληση για την τελευταία επίδειξη μόδας του Jacquemus έχει γίνει viral χάρη και η χαρά του ανοίγματος ενός πακέτου που παραδίδεται στο σπίτι (δηλαδή της πρόσκλησης) είναι τεράστια.

Το πακέτο χειρίζεται με προσοχή, με λευκά γάντια σαν να ήταν ένα πολύτιμο αντικείμενο, και περιλαμβάνει ένα κασμιρένιο πουλόβερ, που σιδερώνεται και διπλώνεται, αποτελώντας αντικείμενο του πόθου. Και κάπως έτσι ένα απλό πουλόβερ αποκτά νέο νόημα.

Αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για εκλεπτυσμένες, κομψές και, πάνω απ' όλα, minimal εμφανίσεις. Φέτος την άνοιξη θα το δούμε πολύ σε κίτρινο του βουτύρου, που θυμίζει τη γαλλική ζαχαροπλαστική και τις απολαύσεις της, αλλά και σε μπορντό, μπεζ ή καμηλό.

Φόρεσε το πουλόβερ με στυλ το 2024

Το πουλόβερ δένεται γύρω από τους ώμους σαν να ήταν φουλάρι, τοποθετείται "στραβά", δεξιά ή αριστερά, χαρίζοντας έξτρα στυλ στην εμφάνισή σου. Κι αυτό εξάπτει τη φαντασία για το πώς μπορεί να φορεθεί, είτε με λαιμόκοψη ή ζιβάγκο, πέρα ​​από τον ήδη γνωστό και κανονικό τρόπο.

Στην επίδειξη του Οίκου Fendi για τη συλλογή Φθινοπώρο/Χειμώνας 2023-2024 το πουλόβερ αποδομείται, σε ορισμένες περιπτώσεις περιορίζεται στα απαραίτητα μέχρι να γίνει φουλάρι ή μανίκι.

Στη Max Mara δεν χρησιμοποιείται για τον κύριο σκοπό του, δηλαδή να μας κρατά ζεστούς, αλλά γίνεται σχεδόν αξεσουάρ: Πέφτει από τον έναν ώμο και μένει εκεί.

Στις street style εμφανίσεις το πουλόβερ είναι συχνά δεμένο στους ώμους: λιγότερο πρωτότυπο, σίγουρα, αλλά έχει γίνει μόδα.

Απηχεί το στυλ preppy και κερδίζει τις εντυπώσεις. Η δημιουργική ιδέα για το πώς να φορέσεις το πουλόβερ προέρχεται από την επιθυμία τού να μην ξέρεις πού να βάλεις ένα ρούχο στο look σου όταν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο.